Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

szukam nart w dobrej cenie

krystekchłystek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o informację, jakie narty powinienem kupić. Mam 180 cm wzrostu, ważę 88 kg i jeżdżę na nartach drugi sezon. Myślę, że jak na początkującego, radzę sobie całkiem nieźle. Ostatni wypad: trasa FIS w Billi na Słowacji. Dotychczas jeździłem na nartach SALOMON X-WING 165 cm. Wydaje mi się, że na nieco krótszych nartach, czyli 158-160, będzie mi się łatwiej jeździło. Proszę o dobre wskazówki, co do wyboru modelu i długości odpowiednich nart dla mnie /cena używanych do 600,00, nowych do 900,00/. Z góry dziękuję za szybkie info

Witam, proszę o informację, jakie narty powinienem kupić. Mam 180 cm wzrostu, ważę 88 kg i jeżdżę na nartach drugi sezon. Myślę, że jak na początkującego, radzę sobie całkiem nieźle. Ostatni wypad: trasa FIS w Billi na Słowacji. Dotychczas jeździłem na nartach SALOMON X-WING 165 cm. Wydaje mi się, że na nieco krótszych nartach, czyli 158-160, będzie mi się łatwiej jeździło. Proszę o dobre wskazówki, co do wyboru modelu i długości odpowiednich nart dla mnie /cena używanych do 600,00, nowych do 900,00/. Z góry dziękuję za szybkie info

Nawet nie żartuj z tak krótkimi nartami.

Dla ciebie, przy twoich gabarytach normalna narta to ok. 175 cm.

Jesteś początkujący, OK, niech będzie 170 cm, 165 cm tylko w wypadku narty slalomowej, mocno taliowanej.

Ogólnie sugeruję narty z grupy allround, raczej wyższy, sztywniejszy model, rdzeń drewniany - o dł. ok. 170 cm.

Poprzeglądaj katalogi z tego portalu, poczytaj opisy - możliwych modeli jest cała masa - pewnie dziesiątki, coś wytypuj, poszukaj na allegro czy giełdach:

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&sezon=09/10

Nie wiadomo jaki miałeś model x-Wingów - ale ogólnie to wybór OK, choć dłuższe byłyby lepsze, ale może warto im tylko zrobić porządny serwis i jeździć dalej :)

• Like 1