mareksy Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Witam poszukuję butów narciarskich umiejętności na 5 ( z chęcia dalszego rozwoju) , poprzednie buty to salomony gs performa 50 flexu , wydaję mi się że o wcielę nie wystarczające 62 kg 170 cm wzrostu , nie chodzi mi o konkretne modele ale na jaką sztywność powinienem patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Cześć ,więc buty na następne kilka lat,myślę że spokojnie możesz myśleć o twardości 80 flex a może i ciut twardsze : http://allegro.pl/buty-rossignol-synergy-sensor-80-28-5-wyprz-40-i1918710685.html , http://allegro.pl/buty-atomic-m-90-star-sport-m90-i1926217588.html , http://allegro.pl/nowe-buty-salomon-impact-8-cs-blk-rozm-30-flex-100-i1938047182.html :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Wybierz się to Intersportu i przymierzaj, są buty na różne stopy ( np szersze w palcach) . Jak wybierzesz model który nigdzie nie uciska, skup się na dobraniu rozmiaru . Są flexy regulowane np 75-85 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2011 Mareksy przy ul.inspektowej 1,obok toru łyżwiarskiego STEGNY masz giełdę narciarską czynną w soboty,niedziele od 9 do 14,jest w czym wybierać,a i zawsze a nawet trzeba ponegocjować cenę :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 18 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2011 Jeśli chodzi o przymierzanie butów na giełdzie narciarskiej to polemizowałbym o warunkach, w jakich to się odbywa i z jaką "fachową" pomocą możemy się spotkać. Ja robiłem tak, że poszedłem do skiteam, intersport i przymierzałem buty a te, które mi pasowały szukałem na giełdzie narciarskiej lub internecie w lepszej cenie. Alternatywą jest też wybranie się do outletu skiteam np.: w Piasecznie lub Ursusie i tam coś dobrać w nieco niższej cenie niekoniecznie z najnowszej kolekcji. Flex ~80 według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 18 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2011 Cześć ,też myślę że 0k.80 -100 ,współczesne buty zwłaszcza tegoroczne to przepaść właśnie w wygodzie do tego co było jeszcze parę lat temu.Weż włóż na nogę 130 z przed 10 lat jak je włożysz tak z marszu to gratuluję ,obecne buty 130 mają taki komfort i łatwość wkładania jak ichniejsze 50-ki ,taki niesamowity postęp nastąpił ,może niezauważalny bo następował sukcesywnie krok po kroczku ale właśnie to porównanie uzmysłowi Ci jaka jest przepaść m/dzy rocznikami.Ja dzisiaj absolutnie nie bałbym się 100 ,dla mnie to z tegrocznej produkcjii super wygodny but.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 18 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2011 Ja mam 100 (Atomic Hawx) i są o wiele wygodniejsze niż moje pierwsze 50ki. Wiec ja proponuje 90-100 , ważne aby były dobrze dopasowane długość/szerokość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 18 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2011 Witajcie. Mierzcie, mierzcie i jeszcze raz mierzcie. Każda noga jest inna, flex podawany przez różnych producentów nie do końca jest "zunifikowany". Mam buty 120 (stare Langi). Człowiek oferujący konkurencyjny brand, stwierdził, że po 4 godzinach na stoku krew zaleje mi golenie....i...są wygodniejsze niż 80 z nowszej kolekcji innego producenta :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareksy Napisano 25 Listopad 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2011 Wybór padł na rossignol synergy sensor 90 , model z poprzedniego roku za 650 złoty , były wygodniejsze niż lange blaster 9 z przed 2 sezonów, oraz lange blaster 80 z poprzedniego sezonu na dodatek tańsze , jak oceniacie buty rossignola ? sprzedawca poinformował że langi mają opinię mniej wygodnych , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi