Zibi84 Napisano 31 Sierpień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2004 witam! mam problem z dobraniem nart funcarwingowych. Interesowalem sie Atomic Beta Carv 9.10 i 10.11, ale jest to model z 01/02 i nie wiem gdzie je mozna dostac! Ostatnio jezdzilem na Head Space XTi 01/02 podobno bardzo podobne do Atomic Beta Carv 10.11! Natomiast slyszalem ze od Atomica lepszy jest Fischer Boster! Mam prozbe moze ktos pomoze mi choc troche dobrac sprzed? Najchetniej z sezonu 03/04 i 04/05, mysle ze bedzie lepszy do zdobycia! Czekam na najlepsze narty funcarvingowe, ale jakos w ostatnich 2 latach nic ciekawego nie widze, moze sie myle. Prosze o pomoc!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekl Napisano 1 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2004 funcarving Niestety mozesz miec maly problem- taka kategoria jak narty funcarwingowe prawie zanikla w kolekcjach wiekszosci firm. Dobra wiadomosc jest taka, ze wiekszosc drugich slalomek to bardzo dobre funcarwery (tylko sie inaczej nazywaja-fun carwing chyba przestal byc trendy, teraz w modzie jest skicross ;-) ). Wracajac do sedna-z tego co wiem, to narte dalej nazywana funcarv robi stoeckli. Nie jezdzilem na niej, ale jezeli jest zblizona do ich slalomki (a pewnie jest),to musi byc to rewelacyjna narta. Nie jest niestety to ani tania, ani bardzo dostepna marka. Fischer dalej sprzedawal w sezonie 2003/04 niesmiertelne radarci, mozna je kupic pewnie w miare tanio. Fajne nartki, ale raczej miekkie, wiec jesli jest z Ciebie kawal chlopa to bym sie zastanowil nad ich slalomka. Atomica sl9 kilka lat temu sprzedawano by pewnie jako funcarvera (i to bardzo dobrego), teraz jest to slalomka, ale tez warta grzechu Nie chce pisac o nartach, ktore znam tylko z katalogu, wiec to by bylo na tyle. Pozdrawiam i zeby snieg nadszedl szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 1 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2004 funcarving Dlaczego nie elan slx ( teraz sx ) lub HCX ( teraz S ) zajżyj tutaj http://narty.naszegory.pl/show.php?kategoria=4&podkategoria=0&choose=3&choose2=3 Znajdziesz prawie wszystkie narty na nowy sezon . pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cossie Napisano 1 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2004 funcarving ja jezdze fun na fisherach rc4 worldcup- sa do tego lepsze niz atomic 10.11-pare lat temu najlepsza narta funcrv(jezdzilem na niej 2 sezony temu), obecnie do funu- wszystkie narty slalom top i performace, oprocz tego- salomon street racer, radarc. mam pytanko: jak sprawdzilby sie najwyzszy atomic metron, jako narta 80% fun, 20% fr??? jakiego najkrotszego metrrona robi atomic??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 2 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2004 funcarving Ależ leniwiec z Ciebie ,kliknij sobie http://www.atomicsnow.com/english/home2.php pozdrowienia Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 4 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2004 funcarving po co Ci funcarving??? kup sobie dobra slalomke i bedziesz miał to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonaki Napisano 17 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2004 funcarving Stary Ja Ci radzę Salomon Street Racer:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonaki Napisano 17 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2004 funcarving Aha no zapomniałem dodać jakie moje wrażenia z Jazy na nich:); Po prostu świetne jeżeli chodzi o czystą jazdę carvingową jak i również Fun, No niestety na twardym nie pojeździsz bo sie boi i sie telepie:D ale na stoki miękie lub średnio twarde naprawde polecam, sprawdz tez Salomona slalomowego nie pamietam symoblu niestety:D,Wcale nie jest agresywny ślicznie się prowadzi poprostu nie chciało mi się z nich zsiadać, ale oczywiśćie jeśli masz umiejętoności możesz wyciągnąc z tej narty naprawdę b.dużo,jeśli nie masz dadzą Ci sie prowadzic jak ślepy szczeniak,Co do tych Atmoiców śa wporzo jednak nie odniosłem specjalnej przyyjemności z jazdy jak dal mnie za szybko "zakrzywiają":D, no ale w Fanie właśnie o to chodzi.jednak nie są tak uniwersalne jak 2 poprzednie modele , które wymieniłem, noi oczywiście najlepiej prowadzą sie przy niewielkich szybkościach, natomiast na slalomce Salomona można Solidnie Pognać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 24 Wrzesień 2004 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2004 funcarving polecam iść za radą gościa piszącego o elanach HCX, osobiście na nich smigam fun. Sa to narty na których można zrobić wiele, a i cena jest bardziej przystępna w porównaniu do nart innych firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi