magmarka Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 W sobotę wybieramy się do Soelden. Czy ktoś może powiedzieć jak tam jest ? Nigdy tam nie byłam. Polecane kwatery ? czy może lepiej na Kaprun ? proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 hejka, na forum masz świeżutki wątek JC z Solden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 W sobotę wybieramy się do Soelden. Czy ktoś może powiedzieć jak tam jest ? Nigdy tam nie byłam. Polecane kwatery ? czy może lepiej na Kaprun ? proszę o radę To nasz prezes się poci i z kamerą, aparatem biega po Sölden i Obergurgl, a Ty się pytasz jak tam jest? Jeśli chodzi o porównanie Kaprun i Sölden, to w ogóle nie ma porównania, na korzyść Sölden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nimfa Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Swięta racja, kiedyś kochałem Kaprun, dziś wyżej pozycjonuję Solden, sTUBAI a nawet Tux. Trzeba jechać w co najmniej 10 osób - zniżka grupowa na skipasach. Auto zostawiasz na wielopoziomowym parkingu pod Gigijoch a jeśli jest ładna pogoda wyjeżdżasz na parkingi przy lodowcach, najlpeszy jest ten ostatni pod Rettenbach. Z lodowców masz łączniki do Gigijoch, Hochsolden - możesz zatem szaleć na różnych wysokościach i warunkach. W zeszłym roku zdarzało się, że lodowce zamykali przed południem aby "odstrzelić" nawisy lawinowe. W tym czasie bawiliśmy się na Gigi... . Jedyny problem z lodowcami to cena mojego ukochanego Weizenbiera - minimum 4 ojro, ale i tak taniej niż w Italii. I jeszcze wątek niepopularny acz ważny - w Kaprun na lodowcu spotkasz milion rodaków, do których czasami lepiej się nie przyznawać (szpanują, ryczą w komórki, zajeżdżają drogę na stoku - to nie Białka!) - Solden czy Stubai to mnóstwo Niemców, Szwajcarów(dla nich - tanio), Włochów a przed sezonem - dodatkowe atrakcje - ćwiczący zawodnicy ( w tym - zgrabne zawodniczki!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magmarka Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2011 dziękuję .Właśnie wróciliśmy dziś w nocy . Pojechaliśmy na tzw. "wydrę " i dotarliśmy do Włoch na Kronplatz. Bardzo, bardzo fajnie. 80% tras gotowych do jazdy i codziennie nowa dostawa śniegu - prosto z nieba . Troszkę szkoda, ze nie mieliśmy zbyt wiele słońca ale dało się najeździć. Mieliśmy szczęście bo napotykani rodacy byli na poziomie i miło było czasami wymienić uwagi mijając się gdzieś przy herbacie lub dobrym piwie. Jeśli ktoś będzie szukał kwatery to trafiliśmy w tzw. 10 - Residence Holiday Piękne przestronne apartamenty z salonem połączonym z aneksem kuchennym. Wyszło 21euro od głowy na dobę. Dodatkowo mieliśmy w tym wejściówki na basen i saunę, który był 100 metrów dalej. Ten sam właściciel ma jeszcze dodatkowo pensjonat , ale tam jest już chyba drożej. Jakby ktoś chciał zerknąć to podaję adres na stronę : www.suedtirol-holidays.com dziękuję za życzliwe porady i do następnego szusowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Śledzę warunki w Solden codziennie i wygląda na to że jest coraz lepiej. Z dnia na dzień przybywa otwartych tras i śniegu, więc już zacieram ręce na 14-go stycznia, bo wtedy chcę się wybrać. Jeśli jednak ktoś był lub jest teraz, niech się nie krępuje i napisze kilka słów jak tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 27 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2011 Ja bym powiedziała, że jest rewelacyjnie!!! Działają już prawie wszystkie trasy, śniegu jest całkiem sporo, a od piątku zapowiadają kolejne opady. My też już odliczamy dni do 14 stycznia. Szkoda, że w "Polsce nizinnej" taka klapa i nie ma gdzie się rozgrzać, musi nam wystarczyć suchy trening:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bejski Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 No pewnie, że można! Moim ulubionym ośrodkiem jest Karyntia, gdzie byłem już parę razy. Oprócz tego warto odwiedzić Pitztal czy Lodowiec Stubai, z czego ten ostatni raczej jest polecany już wprawionym narciarzom:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
austria.info-pl Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 W sobotę wybieramy się do Soelden. Czy ktoś może powiedzieć jak tam jest ? Nigdy tam nie byłam. Polecane kwatery ? czy może lepiej na Kaprun ? proszę o radę Noclegi tych dwóch miejscowości dostępne są na stronach: Sölden http://www.soelden.com/main/EN/SD/WI/suchen_buchen/unterkunftsliste/index.html Kaprun http://www.zellamsee-kaprun.com/dokumente/fuer-artikel/prospekte-und-folder/2012-13-zsk_haeuserkatalog_einzelseiten-kleine_datei.pdf Rezerwować można online lub bezpośrednio w obiekcie. Jeśli ktoś byłby zainteresowany bazą noclegową w formie bezpłatnego katalogu z cennikiem i innymi informacjami na temat tych ośrodków, prosimy o kontakt mailowy urlop@austria.info lub przy pomocy formularza ze strony http://www.austria.info/pl/prospekty/zamowienie-429976.html Pozdrawiamy serdecznie austria.info www.austria.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi