koliber Napisano 4 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2012 Tysiące naszych narciarzy na Słowacji nikogo już nie dziwi, ale Słowak na polskim stoku (najwyraźniej nieświadomy tego co go czeka) to zjawisko które warto odnotować. Jakie wyniósł wrażenia ze zwiedzania narciarskiego skansenu? Podróż w czasie 20 lat do tyłu, godzinny wjazd na górę siedmioma wyciągami po kolei, lodowisko zamiast parkingu, beznadziejnie przygotowane trasy, ale i pozytywy - piękne widoki i grzeczne oczekiwanie Polaków pojedynczo w kolejce do wyciągu na Pilsko. Nigdy bym się nie spodziewał, że ktoś zza granicy pochwali nas właśnie za kulturę. Ale marne to pocieszenie, bo tak jest chyba tylko na Pilsku - do każdego innego wyciągu nie stoi kolejka, tylko "napierający tłum". Tak wygląda jeden z naszych "lepszych" ośrodków okiem narciarza zza południowej granicy (skiforum.sk): Já jsem v sobotu navštívil lyžařské středisko Korbielow-Pilsko a připadal jsem si, že jsem se o minimálně 20 roku vrátil zpět. Všechno začíná už špatným nebo chybějícím značením od hlavní cesty. Parkoviště bylo brutálně zledovatitelé a výmoly na parkovišti měli hloubku 25 cm. Po příjezdu bylo jasné že do celodenního skipasu nejdu, tak jsem koupil dopolední za 40 zlotých. Výjezd sedačkou BABA, která je tak nešikovně postavená, že musíte sjet znovu dolu na kotvu aby jste mohli vyjet na navazující vleky. Nahoru potom vlekem č. 3 nebo 4 a teď vás čeká cca 800 m po hřebenu bruslení. Sice tam jsou dva krátké vleky, ale ty jsou taky velmi nešťastně postavené. Po asi kilometrovém sjezdu se dostanete k Hala szczawiny k hlavním vlekům ve středisku. Celý výjezd od spodní stanice až na horní stanice vleku vám zabere hodinu! a převýšení je okolo 900 m. Lyžařské terény jsou ve středisku nádherné, ale zato úprava tratí je přímo hrozná. Lyžování jsem si zpříjemnil výstupem na horu Pilsko, s které jsou opravdu bombové výhledy :-) Co mě velmi překvapilo, jak jsou poláci disciplinovaní v čekání na vlek, všichni se postaví do řady za sebe. Řada má sice 100 m ale odbavení je velmi rychle, protože se nikdo ne předbíhá. Určitě stojí lyžařské středisko jednou navštívit. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi