Bill Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 nic dodac nic ujac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Kurcze, ja nie mam tak "silnej wiary" w podawane dane z nawigacji. Szczególnie w parametr - czas przejazdu. Jestem z innej epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Kurcze, ja nie mam tak "silnej wiary" w podawane dane z nawigacji. Szczególnie w parametr - czas przejazdu. Jestem z innej epoki. ja zwykle dodaje 1h do czasu nawigacji i gra gitarrrrra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Ja do nawigacji TomTom mam duże zaufanie, jeśli tylko na trasie nie ma wypadku, te podawane czasy naprawdę się sprawdzają! Na trasie 200-300 km różnica pomiędzy wyliczoną przez nawigację, a rzeczywistą godziną osiągnięcia celu, wychodziła rzędu kilku minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 ja zwykle dodaje 1h do czasu nawigacji i gra gitarrrrra. Domyślam się że piszesz o trasach rzędu tysiąca kilometrów, tak jak się jedzie w Alpy. Ale nawigacja nie może przewidzieć, czy na takiej trasie zadowolisz się kanapkami na parkingu, czy też masz zamiar jeść obiad w zajeździe i stąd różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 (edytowane) tak nawigacja nie wie ile kanapek zjem po drodze, i o obiadku z Znojmie tez nie ma pojecia. a startuje z Wawy, zwykle. Edytowane 23 Listopad 2012 przez Bill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Ponieważ już od dłuższego czasu niczym sójka za morze zbieram się żeby pojechać przez Breclav i wciąż jakoś nie mogę się na to zdecydować, więc zmobilizowany tą dyskusją policzyłem, która trasa jest krótsza lub szybsza. [...] Wszystkie 3 metody dały mi te same odległości (z dokładnością do 0,4 km) oraz czasy przejazdu i tak: - trasa przez Mikulov: dystans 88,3-88,8 km / czas 1h6m-1h9m - trasa przez Breclav: dystans 96,3-96,7 km / czas 1h9m-1h12m Jak widać, trasa przez Breclav jest dłużsa o 8 km, ale czas jazdy jest dłuższy tylko o 3 minuty. [...] Natomiast opłacalny może być powrót przez Breclav, bo ostatnie kilka razy gdy wracałem, to straciłem sporo czasu ze względu na długi korek spowodowany światłami w Poysdorf. Od czasu napisania tego postu już 3-krotnie wracałem do Polski tą trasa przez Mikulov i za każdym razem już na kilka kilometrów przed Poysdorfem zaczynał się korek spowodowany światłami w centrum miejscowości. Ostatnim razem nawet nie jechałem w sobotę lecz w piątek i korek też był! Ponieważ wygląda to na celowe działanie władz miasteczka, więc na poprawę chyba nie ma co liczyć i wracając lepiej wybrać trasę przez Breclav. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi