aliccee Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 czy ktoś z was korzysta z karty Diners Club? Myślę o niej pod kątem ubezpieczenia, żeby przed każdym wyjazdem nie odwiedzać ubezpieczyciela Słyszałam, że obejmuje wszystkie kraje a dodatkowo są zniżki na skipass’y, hotele i zakupy, a na serwis nawet 50 procent. Chętnie zapoznam się z waszymi opiniami. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Ja kiedyś miałem, do karty dostałem walizkę z "korzyściami" a w niej broszura o grubości 300 stronicowej książki i wykazem co gdzie i ajkie upusty. Zasadniczo nie było tam czegoś czego bym sam sobie nie wyszukał i załatwił ... Ubezpieczenia robie indywidualnie i w konkretnym celu, nie ogólnie. Wiecej korzyści uzyskasz przy dobrym rachunku i kartach wydanych do niego. Trochę ogólnie ale na pewno nie "wyrabiałbym" karty kredytowej pod kątem ubezpieczenia czy rabatów w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Popieram Roobsa i to zdecydowanie. Jeśli masz ochotę na kartę Diners Club bo właśnie taka jest Ci zwyczajnie potrzebna, a niejako przy okazji dostaniesz dodatkowe korzyści to OK. Ale wyrabiać kartę tylko dlatego, że oferują do niej jakieś bonusy?! Nie, dziękuję! I Tobie raczej też to odradzam. Zresztą najpierw przestudiuj uważnie jakie to ubezpieczenie, na jakich warunkach (koniecznie zapoznaj się z OWU), jakie zniżki na hotele (ile? które hotele?), skipassy, zakupy i serwis? I gdzie i kiedy? Bo z pewnością nie zawsze i nie wszędzie! Zdaje się, że w sklepach Skiteam teraz takie karty wciskają, prawda? Ciekawe jaka jest opłata roczna? Inna sprawa, że jak jadę na narty czy też inny urlop i do tego w obcym kraju to ZAWSZE ubezpieczam się pod konkretny cel! I innego sposobu sobie nie wyobrażam! A w Europie ( w EU) dodatkowo (a może przede wszystkim) zawsze mam kartę EKUZ. O! Tę kartę to warto wyrobić!!! :eek: Ale to już inna sprawa. Chyba warto to jeszcze raz przemyśleć. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Czy teraz aby mieć kartę Diners Club żądają conajmniej około 15 tyś dochodów miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi