Slash0r Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Witam wiem, że po drodze do Ski Gruniky jest po lewej stronie wyciąg - wyprzęgany orczyk i trasa mniej więcej długości tej samej co w Ski Gruniky ale nieco bardziej nachylona. Wie ktoś jak ten mini ośrodek się nazywa? Jakaś strona albo coś. Nie chodzi o Polhorsky Hradok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 wiem o który wyciąg Ci chodzi (dwa razy tam jeździłem ) , ale obawiam się , że w necie nie znajdziesz żadnego info na jego temat . Pamiętam , że ceny były tam konkurencyjne w stosunku do Sihelnego , więc było tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Czy chodzi Wam o ten stok,który widać po lewej jak się dojeżdża tą wąską dróżką do Sihelnego? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Czy chodzi Wam o ten stok,który widać po lewej jak się dojeżdża tą wąską dróżką do Sihelnego? : jak się skręca z tej drogi "przez wieś" w prawo i jedzie już prosto na Sihelne , to od tego zjazdu jakieś 300-400 m po lewej stronie , jeszcze przed takim stromszym podjazdem innych wyciągów tam nie widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Można tam płacić złotówkami? Trza by wypróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Tylko raz widziałem - chyba z 2 lata temu jak chodził. A tak jak zawsze przejeżdżałem, to nie fungał. Ale jak się na niego patrzę to też przebiega myśl, żeby go przetestować:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 (edytowane) Mnie brat zawsze kusi żeby zamiast na Grunikach tam się wbić jak jedziemy i tak sobie myślę, że w tym roku to zrobie. Chyba tam naśnieżania nie mają. To jest ten ośrodek, którego reklama jest przy skręcie z głównej drogi od granicy na Sihelne, ja jak pierwszy raz tam jechałem to się właśnie tym drogowskazem kierowałem a potem ominąłem i pojechałem na Gruniky Według mapy stok ma 600m długości czyli trochę mało i 100m przewyższenia wychodzi nachylenie średnie 16%. Dla porównania Sihelne odpowiednio 850m i 140m czyli... 16%. Mi się naprawdę wydaje, że ten wyciąg jest bardziej stromy niż Gruniky, ale może mam zwidy :stupid: http://www.geocontext.org/publ/2010/04/profiler/pl/?topo_ha=20121211128816640 Edytowane 13 Grudzień 2012 przez Slash0r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbu Napisano 17 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2012 Ten wyciąg jest krótszy niż Gruniky. Jeździłem tam raz czy dwa. Ceny niższe mniej więcej o jakieś 30% niż w Grunikach, za to pusto. Tyle, że wyciąg żeby był czynny musi być dużo naturalnego śniegu. Nie mają tam ani oświetlenia ani naśnieżania. Dobrze, że mają ratrak Trzeba mieć szczęście by trafić na działający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 17 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2012 Według mapy stok ma 600m długości czyli trochę mało i 100m przewyższenia wychodzi nachylenie średnie 16%. Dla porównania Sihelne odpowiednio 850m i 140m czyli... 16%. Mi się naprawdę wydaje, że ten wyciąg jest bardziej stromy niż Gruniky, ale może mam zwidy :stupid: http://www.geocontext.org/publ/2010/04/profiler/pl/?topo_ha=20121211128816640 góra , jakieś 40% stoku , fajna stroma , reszta to w zasadzie płaska dojazdówka do wyciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi