Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

gogle

turim

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

mam mały problem z goglami (Uvex) - chodzi mi o to że parują i zamarzają od środka- smarowałem już szybkę od środka płynem kupionym u optyka który ma zapobiegać parowaniu, ale to nic niedało. Wpadłem więc na pomysł coby sobie wkleić od środku drugą szybkę ( wiem że pomysł szalony, ale szkoda mi szmalu na naprawde dobre gogle ) i w związku z tym mam kilka pytań do osób które używają gogli z podwójną szybką- otóż chciałbym się dowiedzieć czy między szybkami jest wymiana powietrza?? na chłopski rozum to być niepowinno-podobnie jak między szybami w oknach ale zawsze warto się upewnić.

z góry dziękuję za odpowiedz.

Jak zamontuje druga szybkę to napisze jak to działa:-)

pozdrawiam.

gogle

Jak nie będzie działać, czego nie życzę, to doklej jeszcze w rogach dwie dmuchawy po 300 Wattów, najlepiej na baterie słoneczne. Fajne by były takie gogle, nie?

Turim=McGyver?

A tak serio to miałem z Uvexami dwa lata temu podobny problem. Powiększyłem więc pow. wlotową dla wentylacji- tzn usunąłem gąbeczkę z części pow. kratki od góry i skalpelem zrobiłem dwie wzdłużne dziórki od dołu. sprawdziło się, od wiatru chroniły bez zmian. Jeździłbym do dziś gdybym nie zgubił. Kupiłem Kimeriki i jestem happy

pzdr

gogle

no fajnie-ale ten ruch z większymi dziurami i wyrwaniem gąbki już mam za sobą:-) owszem poprawa jest ale i tak zamarzają zwłaszcza przy większych mrozach.

ps. myślełem tez nad zamontowaniem spryskiwaczy i wycieraczek ale niemaiłbym gdzie akumulatowa wsadzić:-)

pozdrawiam:-)

gogle

no możecie się śmiać:-) ale ta druga szybka ma bardzo duże uzasadnienie- wystarczy znać się troche o przewodzeniu ciepła i termodynamice:-)

ps. w sobotę bede robił testy!! opublikuje je na forum:-) kto wie może jakąś seryjną produkcję uruchomię:-)

pozdrawiam:-)

gogle

Cała masa dobrych gogli, ale Alpina QUATTROFLEX jest nie do pobicia. Dwa lata używania ani jednej ryski, zero zaparowania. Gdyby nie przybrudzony woreczek to były by jak nowe. Kto chce zainwestować w gogle to polecam.

CZYLI wstaw odrazu cztery szybki to będzie the best. Albo odrazu wal na rekord Ginesa może będziesz miał więcej miejsca na stoku.

Postrufka

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2026
  • Dodaj nową pozycję...