Szymon4 Napisano 18 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Nie chodzi o to czy narty są dla ludzi czy dla mnie i jak się będę z nimi prezentował, tylko zawsze co jeździłem na nartach to każdy model miałem bliżej brody niż czoła i po prostu takie przyzwyczajenie mi zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Nie chodzi o to czy narty są dla ludzi czy dla mnie i jak się będę z nimi prezentował, tylko zawsze co jeździłem na nartach to każdy model miałem bliżej brody niż czoła i po prostu takie przyzwyczajenie mi zostało Przyzwyczajenia trzeba zmieniać, bo świat staje się nudny. Kupisz długość jaką chcesz ale czy 6 cm to dużo na długości ok 170 to tylko niecałe 4 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Nie chodzi o to czy narty są dla ludzi czy dla mnie i jak się będę z nimi prezentował, tylko zawsze co jeździłem na nartach to każdy model miałem bliżej brody niż czoła i po prostu takie przyzwyczajenie mi zostało Temat wałkowany wiele razy na forum, proponuje poczytać. Ja mam ten nowy model, jeździłem też na poprzednim. Niestety dłuższych jak 177 cm nie robią a chętnie nabyłbym 180-185. Lubie długi skręt więc sprawę rozwiążę dodatkowymi nartami GS. Ja był rocerem się aż tak nie jarał. Jak masz w super cenie ( maks 1500zł) model 2012/13 to kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 18 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Temat wałkowany wiele razy na forum, proponuje poczytać. Ja mam ten nowy model, jeździłem też na poprzednim. Niestety dłuższych jak 177 cm nie robią a chętnie nabyłbym 180-185. Lubie długi skręt więc sprawę rozwiążę dodatkowymi nartami GS. Ja był rocerem się aż tak nie jarał. Jak masz w super cenie ( maks 1500zł) model 2012/13 to kupuj. Rocker nie jest kryterium wyboru. Tak jak pisałem wcześniej jeździłem na zeszłorocznych i było w porządku. Zapytałem się tylko co on daje i czy jest to gadżet typu ,,must have". Z opinii wynika, że rocker nie jest obligatoryjnym wyposażeniem narty, dlatego ciągle szukam Headów 12/13. Co do ceny to na allegro były już po 1290 ale sprzątnął mi ktoś z przed nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Rocker nie jest kryterium wyboru. Tak jak pisałem wcześniej jeździłem na zeszłorocznych i było w porządku. Zapytałem się tylko co on daje i czy jest to gadżet typu ,,must have". Z opinii wynika, że rocker nie jest obligatoryjnym wyposażeniem narty, dlatego ciągle szukam Headów 12/13. Co do ceny to na allegro były już po 1290 ale sprzątnął mi ktoś z przed nosa Model 2013/14 to nie tylko Rocer ale i ciut szerzej pod butem. Cena 1300zł z nówki to tylko brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Wyłącz "wygląd" nikt pod wyciągiem nie będzie mierzył czy Twoja narta ma 165 czy 170cm...;-) Narta ma trzymać i pozwalać na skręt...dłuższa narta z rockerem pozwoli na jedno i drugie. Szymon4, dolary przeciw orzeszkom, że nie poczujesz różnicy pomiędzy nartą do brody i do czoła ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Witam wszystkich ponownie. Wątek trochę ucichł, bo i ja przestałem myśleć o zakupie Headów 12/13. Temat jednak wraca, ponieważ mam dylemat między wymienionym modelem a tym z kolekcji 13/14. Jak pisałem wyżej testowałem Heady zeszłoroczne 163cm. Wojmu napisał, że gdybym się zdecydował na tegoroczne to abym kupił 170 z racji tego że mają rocker. Nie mam doświadczenia z jazdy z rockerem, więc kieruje do was pytanie, dlaczego nowe Heady z tym wynalazkiem powinienem kupić dłuższe niż zeszłoroczne bez niego? Spokojnie kup sobie 170 cm, testowałem 4 lata temu na Vratnej te: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,09-10,head,isupershape,3783.html właśnie w dł. 170 cm przy wzroście 173, waga 63 b.fajna narta. tak jak napisał kolega: m!xeR Wyłącz "wygląd" nikt pod wyciągiem nie będzie mierzył czy Twoja narta ma 165 czy 170cm...;-) Narta ma trzymać i pozwalać na skręt...dłuższa narta z rockerem pozwoli na jedno i drugie. Szymon4, dolary przeciw orzeszkom, że nie poczujesz różnicy pomiędzy nartą do brody i do czoła ;-) pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Szymon4, dolary przeciw orzeszkom, że nie poczujesz różnicy pomiędzy nartą do brody i do czoła ;-) To jest ponad 10 cm roznicy. Jak sie "jezdzi" to sie powinno odpowiednio poczuc. Takze ja zaklad przyjmuje :smile:, A przy tym wzroscie jak najbardziej poszedl bym "na czolo" i "precz z broda" i czas na nowe przyzwyczajenia :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon4 Napisano 19 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Trochę się nie zrozumieliśmy. Wygląd narty jest dla mnie sprawą najmniej ważną. Nieważne czy narta jest czarna, czerwona czy biała. Chodzi mi o samą długość. Jeżdżę już dosyć długo, ale nigdy nie miałem nart, które dorównywały by mi długością(poza starymi Elanami). Ale skoro nic nie stoi na przeszkodzie aby między Headami 12/13 163, a 13/14 170 postawić niemalże znak ,,=", to poszperam w internecie, może przejadę się po sklepach, porównam ceny i w końcu dokonam wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi