b4rt3q Napisano 9 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2014 (edytowane) Natknąłem się na bardzo ciekawy filmik, który w nieco przyspieszonym tempie pokazuje od A do Z proces wytwarzania nart. [video=youtube;1CGm5_3GsQA] Okazuje się że mając mając mały zakładzik stolarski można z powodzeniem zrobić własną parę nart, bo tak na prawdę narty od wieków nie wiele się zmieniły.... w zasadzie dalej jest to kawałek zagiętej deski P.S. Dziewczyna która robi narty.... szkoda, że jestem żonaty Edytowane 12 Maj 2014 przez b4rt3q 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 10 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2014 P.S. Dziewczyna która robi narty.... szkoda, że też jestem żonaty Ona żonata Ty żonaty więc w czym problem? : :tongue: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 10 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2014 Film (a właściwie jego fragment), który chcę zaproponować nie jest z cyklu "Jak to jest zrobione ?", tylko z polskiej serii "Polak potrafi". Co prawda treść filmu nie "podchodzi" pod temat: sprzęt narciarski, ale technologia (formy, podciśnienie) i materiały (tkaniny szklane, węglowe i kewlarowe) zastosowane w produkcji są takie same (a teraz robimy próby z prepregami - trochę inna "bajka"). Poza tym jestem jednym z "występujących" :happy: w tej produkcji. Film o szybowcach zaczyna się po 11-ej minucie. http://player.pl/programy-online/polak-potrafi-odcinki,250/odcinek-11,S02E11,9432.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2014 Ja w Szwecji nie mam dostępu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2014 Mnie zainteresowało dlaczego ten gościu tam na filmie wywalił na twarz na 1 raz pół pianki do golenia, a przy tym wysmarował obie dłonie od wewnątrz i od zewnątrz:biggrin:, chyba taki chwyt marketingowy, żeby więcej zużyć, a tym samym więcej kupić:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4rt3q Napisano 12 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2014 Ona żonata Ty żonaty więc w czym problem? : :tongue: Się mi zaplątało :stupid: Jeśli chodzi o "Polak potrafi" - to na pewno Szymon Girtler (nawet chyba był artykuł na SKIONLINE) robi własnoręcznie narty, ale wszelakie jego filmiki są bardzo ogólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość arendarski Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 polak jak zawsze potrafi niejednokrotnie "zaskoczyć" w mniej lub bardziej wybredny sposob. Okulary z polaryzacją też pewnie gdyby chłopina robił to by nas zaskoczył w formie i kształcie sposobu wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi