Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

aosta

slawek56

Rekomendowane odpowiedzi

WITM Czy ktoś był może w dol.aosty a bliżej w osrodku PILA i podrzuci jakies informacje i opinie wybieram sie tam w marcu ...a moze ktos tam jedzie ????????????

Sama pilla to dość drętwa stacja na której zawsze jest tłok masa szkółek narciarskich i masa Angoli jeżeli masz w opcji jazdę tylko na tej stacji to nie ciekawie podobnie jest w Courmayeur choć widoki nie przeciętne i trzeba to zobaczyć ,najlepsze stacje w tym regionie cervinia, zermat, monterosa ski, la thule, mi bardziej podeszła francuska strona la rosier . Ja będę po raz 4 od 30.01.2015

• 1 month later...

Witam

A jak wygląda w dolinie komunikacja ?

Skibusy jeżdżą między ośrodkami czy odległości są zbyt duże i jak mieszkasz np. w COURMAYEUR to jesteś skazany tylko na jeden ośrodek ?

Opcja samolot więc dopytuję o poruszanie się po dolinie .

Czy karnet jest na wszystkie ośrodki czy tylko na jeden ?

Witam

A jak wygląda w dolinie komunikacja ?

Skibusy jeżdżą między ośrodkami czy odległości są zbyt duże i jak mieszkasz np. w COURMAYEUR to jesteś skazany tylko na jeden ośrodek ?

Opcja samolot więc dopytuję o poruszanie się po dolinie .

Czy karnet jest na wszystkie ośrodki czy tylko na jeden ?

skibusy kursują jak wszędzie pytanie jak blisko hotelu jest przystanek ? bakanie z sprzętem kilometr to za ostra rozgrzewka. Karnety też jak wszędzie 1 dniowe na daną stacje etc .oraz na całą dolinę siski val de aosta ok258 euro Kukni na pw.

skibusy kursują jak wszędzie pytanie jak blisko ....

Byłem w valle de Aosta i między S.N. odległości są spore np.miedzy Courmayeur a Cervinią. Podwoził nas autokar z B.T. a pilotka powiadomiła ,ze skibusów na dłuzszych trasach nie ma .Można nabyć 6 dniowy skipass siski val d'Aosta obowiązujący na sieć wyciągów w dolinie Aosty :Cervinia-valturnache,Pila,Monte Rosa,Courmayeur, La thuile ,ale bez własnego środka transportu jest problem z pojeżdżeniem w tych wszystkich S.N.

• Like 1

Byłem w valle de Aosta i między S.N. odległości są spore np.miedzy Courmayeur a Cervinią. Podwoził nas autokar z B.T. a pilotka powiadomiła ,ze skibusów na dłuzszych trasach nie ma .Można nabyć 6 dniowy skipass siski val d'Aosta obowiązujący na sieć wyciągów w dolinie Aosty :Cervinia-valturnache,Pila,Monte Rosa,Courmayeur, La thuile ,ale bez własnego środka transportu jest problem z pojeżdżeniem w tych wszystkich S.N.

Janek skibusy kursują z pili dowożą do każdej stacji w dolinie głównym pytaniem jak blisko z hotelu do przystanku aby dojechać do Pili jechałem z chatilion do cervini bo reszta grupy wg.harmonogramu leciała do Courmayeur

• Like 1

Janek skibusy kursują z pili dowożą do każdej stacji w dolinie głównym pytaniem jak blisko z hotelu do przystanku aby dojechać do Pili jechałem z chatilion do cervini bo reszta grupy wg.harmonogramu leciała do Courmayeur

Dojeżdżałem autokarem z B.T. do stacji narciarskich (styczeń 2011) a informacja o braku skibusów w D.Aosty pochodzi od pani Basi (pilotka z ,,Olimpu"). Musiało się zmienić lub P. Basia nie zorientowana.