slawek56 Napisano 8 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 WITM Czy ktoś był może w dol.aosty a bliżej w osrodku PILA i podrzuci jakies informacje i opinie wybieram sie tam w marcu ...a moze ktos tam jedzie ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 (edytowane) http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/8708-Dolina-Aosty?highlight=courmayeur W Aoście byłem w grudniu 2010 i styczniu 2012 ale jeździłem aż w 4 S.N. , które krótko są opisane w tym (link) wątku.SUPER narciarski wyjazd!!! Edytowane 8 Grudzień 2014 przez janek57 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 8 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 Ja byłem w 2013 w Valtournenche, należy terenu Cervinia/Zermatt. Też super. opisałem to gdzieś na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 8 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 WITM Czy ktoś był może w dol.aosty a bliżej w osrodku PILA i podrzuci jakies informacje i opinie wybieram sie tam w marcu ...a moze ktos tam jedzie ???????????? Sama pilla to dość drętwa stacja na której zawsze jest tłok masa szkółek narciarskich i masa Angoli jeżeli masz w opcji jazdę tylko na tej stacji to nie ciekawie podobnie jest w Courmayeur choć widoki nie przeciętne i trzeba to zobaczyć ,najlepsze stacje w tym regionie cervinia, zermat, monterosa ski, la thule, mi bardziej podeszła francuska strona la rosier . Ja będę po raz 4 od 30.01.2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek56 Napisano 9 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 dzieki za tą garść informacj mysle ze nie bedzie tak strasznie z tłokiem na stokach bo jade dopiero ok 15 marzca do samej PILI pozdrawiam ..napewno po powrocie pochwale sie pobytem hahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Witam A jak wygląda w dolinie komunikacja ? Skibusy jeżdżą między ośrodkami czy odległości są zbyt duże i jak mieszkasz np. w COURMAYEUR to jesteś skazany tylko na jeden ośrodek ? Opcja samolot więc dopytuję o poruszanie się po dolinie . Czy karnet jest na wszystkie ośrodki czy tylko na jeden ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Witam A jak wygląda w dolinie komunikacja ? Skibusy jeżdżą między ośrodkami czy odległości są zbyt duże i jak mieszkasz np. w COURMAYEUR to jesteś skazany tylko na jeden ośrodek ? Opcja samolot więc dopytuję o poruszanie się po dolinie . Czy karnet jest na wszystkie ośrodki czy tylko na jeden ? skibusy kursują jak wszędzie pytanie jak blisko hotelu jest przystanek ? bakanie z sprzętem kilometr to za ostra rozgrzewka. Karnety też jak wszędzie 1 dniowe na daną stacje etc .oraz na całą dolinę siski val de aosta ok258 euro Kukni na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 skibusy kursują jak wszędzie pytanie jak blisko .... Byłem w valle de Aosta i między S.N. odległości są spore np.miedzy Courmayeur a Cervinią. Podwoził nas autokar z B.T. a pilotka powiadomiła ,ze skibusów na dłuzszych trasach nie ma .Można nabyć 6 dniowy skipass siski val d'Aosta obowiązujący na sieć wyciągów w dolinie Aosty :Cervinia-valturnache,Pila,Monte Rosa,Courmayeur, La thuile ,ale bez własnego środka transportu jest problem z pojeżdżeniem w tych wszystkich S.N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger27 Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Byłem w valle de Aosta i między S.N. odległości są spore np.miedzy Courmayeur a Cervinią. Podwoził nas autokar z B.T. a pilotka powiadomiła ,ze skibusów na dłuzszych trasach nie ma .Można nabyć 6 dniowy skipass siski val d'Aosta obowiązujący na sieć wyciągów w dolinie Aosty :Cervinia-valturnache,Pila,Monte Rosa,Courmayeur, La thuile ,ale bez własnego środka transportu jest problem z pojeżdżeniem w tych wszystkich S.N. Janek skibusy kursują z pili dowożą do każdej stacji w dolinie głównym pytaniem jak blisko z hotelu do przystanku aby dojechać do Pili jechałem z chatilion do cervini bo reszta grupy wg.harmonogramu leciała do Courmayeur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Janek skibusy kursują z pili dowożą do każdej stacji w dolinie głównym pytaniem jak blisko z hotelu do przystanku aby dojechać do Pili jechałem z chatilion do cervini bo reszta grupy wg.harmonogramu leciała do Courmayeur Dojeżdżałem autokarem z B.T. do stacji narciarskich (styczeń 2011) a informacja o braku skibusów w D.Aosty pochodzi od pani Basi (pilotka z ,,Olimpu"). Musiało się zmienić lub P. Basia nie zorientowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi