leitner Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Wyjechałem o 7:30 z Liptovskiego Mikulasza i od razu hop na autostradę do Popradu. Jadąc dostrzegłem Krywań. Z Popradu drogą 534 dojechałem do Starego Smokovca. Z za okna ukazał się cel podróży. Ze Starego Smokovca szybko do Tatrzańskiej Łomnicy i tu zaskoczenie - parking na samym dole zamknięty W dodatku tę taśmę przy parkingu zlikwidowali. Podjechaliśmy więc pod niebieskie bubliny. Kupujemy 2-dniowe skipassy i szybko na kanapę. Po dwóch latach przerwy 8-osobowa kanapa wydaje się gigantyczna Podobno pierwotnie miało stać tam 4CLD, ale właścicieli zaciekawił pomysł magazynowania krzesełek bez potrzeby budowania garażu. 3 lata temu przez tą kolejkę zacząłem się tym interesować - co, jak i dlaczego działa :crazy: . Od tej kanapy wziął się też mój nick :wink: . Dobra, starczy tego wspominania. Czas na jazdę ! Zjeżdżam najpierw czerwoną, a potem niebieską na dół. Niby świetnie, ale czegoś w porównaniu z Chopokiem brakuje... Tak! Lasu! Pusto tu bez niego :(Trasy dobrze przygotowane - jako, że byłem tuż przed 9, zostało sporo sztruksu :happy: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Z dołu przez Ćucioriedky na Lomnickie SedloZ Bukovej Hory zjechałem do pomarańczowych bublinek. Wjechałem nimi 2 razy - później była spora kolejka, a i kanapę często zatrzymywali - przy wysiadaniu często ktoś się wywracał. Ze Śtartu zjechałem najpierw 2 (trasa z fun zone), a potem 1 do gondoli. Gondolą na Śtart i dalej na Skalnate Pleso. Nowa gondola robi wrażenie - duża i ładna - czerwony dobrze komponuje się ze śniegiem. Ze Skalnatego jadę nową 6 na Ćucioriedky, dalej 4 na Śtart. Raz wjechałem krzesłem, a potem 3, 8 i 10 do pomarańczowych bublin. Kolejka spora, więc ostatni raz nimi wjeżdżam. Od górnej stacji jadę do krzesła, wjeżdżam i na dół do gondoli. Po wjeździe na Skalnate Pleso jadę na Lomnicke Sedlo. Im wyżej się wjeżdża, tym trasa wydaje się bardziej płaska. Na górze rozpościera się piękny widok i stromizna trasy :tongue:. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Najdłuższy zjazdPo zjeździe z Łomnickiego Sedla poszedłem na obiad, a przy okazji odwiedziłem dawną stację gondoli. Nawet było na skionline.pl pytanie konkursowe odnośnie tego Potem jeszcze 3 razy zjechałem z Lomnickiego Sedla, także przez kawałek freeridu. Za którymś razem zobaczyłem narciarzy jadących z Łomnicy! Na zdjęciu chyba niestety słabo widać. Ze Skalnatego zjechałem Generalem (płaty lodu można było mierzyć w metrach kwadratowych :stupid: ), Ćucioriedky vychod, Grand Slnećną, Bukovą Horą vychod, 10 i 10a do niebieskich bublin. Był to chyba najdłuższy możliwy zjazd w Tatrzańskiej Łomnicy :smile:! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Zakończenie nartowania Po wjeździe na Bukovą Horę wróciłem do starej gondoli i wjechałem nią na Śtart i dalej na Skalnate Pleso. Do końca dnia (w sumie 3 razy) jeździłem ze Śtartu na górę. Ostatnie przejście przez bramkę miałem o 15:58 :angel: Jako, że było trochę chmur, nie wiele było widać. Jadąccw dół nie widziałem czy to lód, czy mulda albo dół. Na Starcie zatrzymałem się na chwilę, by popatrzeć na chowanie gondoli. [video=youtube;Dx2kk4j4e9A] Szybko popędziłem na Bukovą Horę i dalej w dół, by popatrzeć na garażowanie krzesełek. Jeden dzień to zdecydowanie za mało, żeby nasycić się Łomnicą Ale za to jutro Śtrbské i 14 dzień na nartach. Więcej zdjęć wrzucę jutro, bo internet mi się rwie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Nie wyjechałeś na Łomnicki Szczyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Leitner TY FARCIARZU :biggrin: wszystkie dni słoneczne! ja na 15 dni miałem 5 : Baw się dobrze! i do następnego spotkania! pamiętaj sezon kończy się dopiero jak wyłączają wyciągi :biggrin: czyli koło 25 kwietnia :biggrin: Pozdrawiam. PS. chyba z Johnny_ego bierzesz przykład bo polot reporterski coraz to większy :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 20 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Nie wyjechałeś na Łomnicki Szczyt? Nie, bo chciałem jak najdłużej pojeździć na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 20 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 (edytowane) Leitner TY FARCIARZU :biggrin: wszystkie dni słoneczne! ja na 15 dni miałem 5 : Baw się dobrze! i do następnego spotkania! pamiętaj sezon kończy się dopiero jak wyłączają wyciągi :biggrin: czyli koło 25 kwietnia :biggrin: Pozdrawiam. Tak, ale z Warszawy, to najdalej na Górkę Szczęśliwicką skoczę :stupid: Może WZF na Górce? :wink: PS. chyba z Johnny_ego bierzesz przykład bo polot reporterski coraz to większy :applause: :crazy: Edytowane 20 Luty 2015 przez leitner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 20 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 wszystkie dni słoneczne Śtrbské pleso :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 22 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Zdjęcia miałem wrzucić wcześniej, ale teraz mam dopiero trochę więcej czasu (w końcu jest niedziela ). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi