Sobilak Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 Dzień dobry. Na nowy sezon czeka mnie zakup nowych butów. Mam 195 cm wzrostu, waga 112-113 kg, sylwetka sportowa ( 101 pas, 126-127 klatka ) Długość stopy 30,7 cm, szerokość 112-113 mm ( o ile dobrze zmierzyłem szerokość ) Narty których używam to komórki zakupione w lutym 2013 Rossignol Radical X World Cup 193cm, R pow. 21 (model chyba z sezonu 2009 ). Buty których do tej pory używam to Atomic B-Tech 120, skorupa 29.5-30, but wew. 30. Też nabyte w tym samym okresie. Jeżdżę dosyć dynamicznie ( lubię tak jeździć ), poziom oceniam na 8-9, lubię płynne długie zakręty na krawędziach.. Na zawodach żadnych jeszcze nie jeździłem. W przyszłości jak moje narty się zużyją, chcę znów kupić komórki GS 193-195 cm. Takie chcę i dobrze mi się jeździ, więc proszę bez pytań dlaczego i propozycji kup sobie takie, a takie. But chcę sztywny, dobrze i mocno trzymający stopę. I teraz. Brać 29,5 i trochę węższy i ew. formować wkładkę, but wew., skorupę ( Bootfitting oczywiście wchodzi w grę przy zakupie ), czy jednak bliżej 30-30.5 i średnią szerokość ??? Na, którą markę bardziej zwracać uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobilak Napisano 20 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 W nawiązaniu to tematu "narty....... itp. dla King Konga" Pas 101 cm, Biodra 115 cm, jeśli to do czegoś potrzebne. Stopy nie są masywne i szerokie. Mam dość wysokie podbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 3 minuty temu, Sobilak napisał: W nawiązaniu to tematu "narty....... itp. dla King Konga" Pas 101 cm, Biodra 115 cm, jeśli to do czegoś potrzebne. Stopy nie są masywne i szerokie. Mam dość wysokie podbicie. Chcesz kupić buty, czy garnitur?😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobilak Napisano 20 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 Buty. Garnitur mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 A jaki jest powód chęci zmiany? Coś jest nie tak z Twoimi aktualnymi butami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 20 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2020 "9 – doskonali narciarze, poruszający się pewnie dowolnymi technikami, także z maksymalnymi prędkościami, na przygotowanych stokach, a także w puchu , na muldach i na tyczkach. Tutaj odnajdzie się m.in. większość instruktorów i zawodników. 8 – bardzo dobrzy narciarze, potrafiący zastosować wszystkie techniki narciarskie w zależności od warunków nawet na dużych prędkościach. Bardzo dobrze jeżdżący w puchu i na muldach, nieco gorzej na tyczkach. Tutaj jest miejsce m.in. dla słabiej jeżdżących instruktorów i dobrze jeżdżących pomocników. Tutaj też powinni odnaleźć się (dawniej doskonale jeżdżący) instruktorzy-seniorzy." Buty z grupy Race, flex >130. Wygoda schodzi na plan dalszy. Liczy się perfekcyjne trzymanie i kontrola nad nartą. Mierzyć i jeszcze raz mierzyć. Do kupienia tylko w topowych sklepach narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobilak Napisano 21 Styczeń 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 18 godzin temu, tanova napisał: A jaki jest powód chęci zmiany? Coś jest nie tak z Twoimi aktualnymi butami? 1.Trochę lat już mają. 2. Nie były dobierane w " odpowiedni sposób". To były jedyne w sklepie buty z rozmiarem na długość. Jedyne dosyć twarde. Nie zwracałem uwagi na inne niuanse. Było wygodnie i spoko. Jeździ się wygodnie ale brakuje mi już tego czegoś. Z opisu fredek321 to bliżej mi do poziomu umiejętności 8 niż 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi