Pitter Napisano 20 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 czy ktoś może podpowiedzieć gdzie i za ile nabyć winietki na Autrię ? ( wyjazd 7 dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 winietki i opłaty Bez kombinowania najszybciej to na granicy kupisz Austria 10 dni najkrutsza koszt ok 40 zł(jak w Cieszynie to+2 zł za parkimg), dalej możesz kupić w Czechach na stacji benzynowej i Austrii też byle nie za puźno. W kraju wiem że PZM Travel sprzedaje ale nigdy u nich nie kupowałem. Wiec o tym że na Czechy też są winety minimalna to 7 dni i taką tygodniowego wyjazdu nie obskoczysz bo np. jak pojesziesz w sobotę a będziesz wracał za tydzień w sobotę to jest 8 dni, a następna to dopiero na 1 miesiąc koszt ok 55 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 winietki i opłaty Na pierwszej lepszej stacji w Austrii! Nie kupuj na granicy! Winietka na 7 dni kosztuje 7.65 Euro czyli ok. 29 zł, a nie 40 na granicy! Jeżeli jedziesz przez Czechy czy Słowację, to tez musisz kupić winietki! ... i też lepiej na stacji, a nie na granicy! I ubezpieczenie narciarskie ... kup przed wyjazdem, nie na granicy! PS ubezpieczenie możesz kupić na skionline.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 winietki i opłaty I jeszcze napad(napad to po czesku pomysł) jak nie zapłacić 2 zł za parking w Cieszynie: jaedn zostaje w aucie i jeździ po parkingu, a reszta udaje się do kantoru, po winety, do toalety: to nie po to żeby 2 zł zaoszczędzić tylko tak dla jaj żeby np. gościa na parkingu "zagrzać". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitter Napisano 20 Luty 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 winietki i opłaty normalnie SB z tym "zagrzaniem gością" to hit sezonu heheh, chętnie to zrobie !!!! tylko panowie z JC zawrzyjcie może jakąś koalicję bo stanowiska co do miejsca zakupu winietki macie całkowicie odmienne śmigam tylko przez Czechy i Austrię i słyszałem przed chwilką że najlepiej kupić zaraz za Czeską granicą taka winietę za 70 zł na dwa kraje o ile to prawda. Jadę na 6 dni więc w 7 ogólnie się zmieszczę. Dziekuję wszystkim którzy pomagają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitter Napisano 20 Luty 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2007 winietki i opłaty ,..co do ubezpieczenia Jacku hmm. Baaardzo chętnie dam zarobić skionline pare złotych pod wrunkiem że w swojej ofercie będzie miec równierz np popularną firmę "x" która jest zdecydowanie bardziej konkurencyjna i wiem że wiesz o czym mówię PS, to teraz pięknie ma namieszane z tymi winietkami hehe... Myślę ze najbliższe godziny przynisoą ciekawe rozwiazanie i podpowiedzi Jeszcze raz wielkie dzieki za zaangazowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2007 winietki i opłaty A co to za firma? Warta? Wal śmiało! Chętnie podyskutuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitter Napisano 21 Luty 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2007 winietki i opłaty Jacku, jak widaś Skionline z jakiś tam powodów oferuje ofertę jednego ubezpieczyciela w zakresie ubezpieczeń narciarskich. Automatycznie niezręcznie będzie tutaj podawanie nazwy konkurenta Allianz. Podpowiem też ze nie jest to Warta o która pytałeś a nazwa tamtej firmy jest dwu członowa Tak czy siak dalej mam mętlik z tymi winietkami czyli gdzie kupic i czy oddzielnie w Czechach i Austri czy razem a jesli tak czy siak to gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Luty 2007 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2007 winietki i opłaty Nie trzeba koalicji, ja napisałem że najprościej a nie najtaniej jest na granicy, a oczywiście tańszy wariant jest na stacjach bęzynowych. Ja jednak zazwyczaj nie mam czasu i dopiero na granicy wymieniam jakieś pieniądze(to też nie jest "najtańszy wariant")i za jednym zamachem kupuję winety żeby potem już jak najmniej stawać. I jeszcze przestrzegam przed kupowaniem walut w kantorze na stacji benz. Pertochemi w Cieszynie(tej na górce) jest znacznie drożej jak na granicy. pozdrawiam, przyjemnego wypoczzynku sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitter Napisano 21 Luty 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2007 winietki i opłaty aaa to teraz rozumiem i wszystko nabrało sensu )) Jeszcze raz wielkie dzieki i nie zapomne pokrecić baka na tym parkinku kiwaąc gościowi 2 złotówką przez okno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi