Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

winietki i opłaty

Pitter

Rekomendowane odpowiedzi

winietki i opłaty

Bez kombinowania najszybciej to na granicy kupisz Austria 10 dni najkrutsza koszt ok 40 zł(jak w Cieszynie to+2 zł za parkimg), dalej możesz kupić w Czechach na stacji benzynowej i Austrii też byle nie za puźno. W kraju wiem że PZM Travel sprzedaje ale nigdy u nich nie kupowałem.

Wiec o tym że na Czechy też są winety minimalna to 7 dni i taką tygodniowego wyjazdu nie obskoczysz bo np. jak pojesziesz w sobotę a będziesz wracał za tydzień w sobotę to jest 8 dni, a następna to dopiero na 1 miesiąc koszt ok 55 zł.

winietki i opłaty

Na pierwszej lepszej stacji w Austrii! Nie kupuj na granicy! Winietka na 7 dni kosztuje 7.65 Euro czyli ok. 29 zł, a nie 40 na granicy!

Jeżeli jedziesz przez Czechy czy Słowację, to tez musisz kupić winietki! ... i też lepiej na stacji, a nie na granicy! I ubezpieczenie narciarskie ... kup przed wyjazdem, nie na granicy!

PS

ubezpieczenie możesz kupić na skionline.pl :)

winietki i opłaty

I jeszcze napad(napad to po czesku pomysł) jak nie zapłacić 2 zł za parking w Cieszynie: jaedn zostaje w aucie i jeździ po parkingu, a reszta udaje się do kantoru, po winety, do toalety: to nie po to żeby 2 zł zaoszczędzić tylko tak dla jaj żeby np. gościa na parkingu "zagrzać".

winietki i opłaty

normalnie SB z tym "zagrzaniem gością" to hit sezonu heheh, chętnie to zrobie :P !!!!

tylko panowie z JC zawrzyjcie może jakąś koalicję bo stanowiska co do miejsca zakupu winietki macie całkowicie odmienne :)

śmigam tylko przez Czechy i Austrię i słyszałem przed chwilką że najlepiej kupić zaraz za Czeską granicą taka winietę za 70 zł na dwa kraje o ile to prawda. Jadę na 6 dni więc w 7 ogólnie się zmieszczę.

Dziekuję wszystkim którzy pomagają :)

winietki i opłaty

,..co do ubezpieczenia Jacku hmm. Baaardzo chętnie dam zarobić skionline pare złotych pod wrunkiem że w swojej ofercie będzie miec równierz np popularną firmę "x" która jest zdecydowanie bardziej konkurencyjna i wiem że wiesz o czym mówię :)

PS,

to teraz pięknie ma namieszane z tymi winietkami hehe... Myślę ze najbliższe godziny przynisoą ciekawe rozwiazanie i podpowiedzi :)

Jeszcze raz wielkie dzieki za zaangazowanie

winietki i opłaty

Jacku, jak widaś Skionline z jakiś tam powodów oferuje ofertę jednego ubezpieczyciela w zakresie ubezpieczeń narciarskich.

Automatycznie niezręcznie będzie tutaj podawanie nazwy konkurenta Allianz. Podpowiem też ze nie jest to Warta o która pytałeś a nazwa tamtej firmy jest dwu członowa :)

Tak czy siak dalej mam mętlik z tymi winietkami czyli gdzie kupic i czy oddzielnie w Czechach i Austri czy razem a jesli tak czy siak to gdzie :)

winietki i opłaty

Nie trzeba koalicji, ja napisałem że najprościej a nie najtaniej jest na granicy, a oczywiście tańszy wariant jest na stacjach bęzynowych.

Ja jednak zazwyczaj nie mam czasu i dopiero na granicy wymieniam jakieś pieniądze(to też nie jest "najtańszy wariant")i za jednym zamachem kupuję winety żeby potem już jak najmniej stawać.

I jeszcze przestrzegam przed kupowaniem walut w kantorze na stacji benz. Pertochemi w Cieszynie(tej na górce) jest znacznie drożej jak na granicy.

pozdrawiam, przyjemnego wypoczzynku

sławek

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Dodaj nową pozycję...