cytus Napisano 30 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2023 Cześć, Zabieram się za zakup nowych butów narciarskich i chciałbym zapytać o opinię kogoś kto ma doświadczenie z opisanymi modelami poniżej: Head Nexo Lyt 100 Atomic Hawx Magna 100 Po przymiarce wygląda na to, że w Nexo Lyt jest w moim przypadku lepsze dopasowanie i stopa trzyma się sztywniej w samym bucie. Trochę inaczej wygląda to w Atomic. Zastanawia mnie jednak to jak cienka jest skorupa... wręcz przy poddaje się pod palcami przy nacisku w różnych miejscach czego nie widać w Atomic. Trochę to przeraża i zastanawiam czy po ich zakupie nie okaże się, że po kilku sezonach są już do wymiany... Na nartach nie jeżdżę jakoś bardzo intensywnie... raptem ok 10 wypadów w tym jeden dłuższy tygodniowy... Do tej pory jeździłem na starych salomonach kapciowatych z flexem 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvillek Napisano 31 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2023 Cześć, Miałem podobny dylemat 2 lata temu i wybrałem Head ze względu na lepsze dopasowanie do nogi. But mi się dobrze sprawuje, aczkolwiek teraz rozważyłbym zakup z wyższym flexem. Te heady mają zmienny flex 90/100 i to trochę za mało z obecnej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cytus Napisano 18 Luty 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2023 Dzięki za opinię. Zacząłem zastanawiać się też nad tym modelem z flex 110, gdzie w materiale wykorzystany jest grafen czym tak się chwalą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi