kompan Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Hej, tak jak w temacie potrzebuje zmienić buty. W tamtym roku kupiłem narty SL9 i w tym roku przyszła pora na buty [nie jestem pozerem i nie dla szpanu kupiłem te narty tylko do jazdy - piszę tak bo często właściciele tych nart są tak postrzegani]. Na nartach jeżdżę już 7 lat [ok 25 dni w sezonie]. Dopiero po kupnie sl9 poczułem jazdę, jestem w 100% zadowolony z zakupu i myślę, że nartki są dla mnie stworzone. REWELACJA. Mam 166cm wzrostu i ważę 60kg. Preferuję jazdę dynamiczną i szybką. Narty są slalomowe i w pełni wykorzystuje ich właściwości. Z natury jestem skromny, ale znajomi mówią, że jeżdżę zajebiście. Jednak po wymianie nart zauważyłem, że buty nie nadążają. Mam buty Nordica flex60/70 i myślę, że do mojego stylu jazdy i nart przydałoby się coś twardszego. Buszując tu po forum zauważyłem, że dużo ludzi chwali Fishery soma MX9 ... czy to byłby dobry wybór? Bardzo proszę o podpowiedzi,porady i sugestie. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam serdecznie !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanni Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie Komplet do tych nartek to Atomic B9 Posiadam takie na sprzedaż. Jak coś to proszę o kontakt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kompan Posted October 21, 2006 Author Report Share Posted October 21, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie Kilka pytan ... czy sa nowe? jaki rozmiar? jaka cena? i kilka slow o ich parametrach. [szukalem na necie ale nie ma na ich temat za duzo chyba ze zle szukam] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanni Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie Jest to taki but: Używane zaledwie 2 razy na lodowcu (koleś się połamał i nie mógł już jezdzić). Stan idealny. Rozmiar około 28cm. But przeznaczony dla narciarzy sredniozaawansowanych. Posiada systemy Widefit, Bitech, są bardzo lekkie, zintegrowany stabilizator odpowiadający za kontrolę, sterowność i stabilność. Buciki prawie nowe. FLEX 80. Cena nowych butów to 850-900 zł. Ja z te chcę dostać 600 zł. Pozdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kompan Posted October 22, 2006 Author Report Share Posted October 22, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie Mam rozmiar 25cm ;( Wiec odpada ... ale dzieki za zainteresowanie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie Stary przejezdziłem mase butów i powiem tak LANGE. POzdr adam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie moim zdaniem Lange by pinifarina to byla porazka, czyli modele z zeszlego sezonu i chyba rok albo 2 wczesniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie To zalezy jak na to patrzec, tak jak kiedys bobic powiedział ze buty kwestia gusty, to dla mnie np Technica jest na maksa do bani , i np z tamtego sezonu atomic tez nic ciekawego troche kolorku i niby wypas. Ziomek kupił serwisowego Rossi to od razu widac ze bucik ostry , ale i tak wole i zawsze bede smigał na Langu lezy jak ulał. POzdr Adam A tak jak pisałem nizej były kiedys tez inne dobre modele które mi pomagały sie szkolic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie To zalezy jak na to patrzec, tak jak kiedys bobic powiedział ze buty kwestia gusty, to dla mnie np Technica jest na maksa do bani , i np z tamtego sezonu atomic tez nic ciekawego troche kolorku i niby wypas. Ziomek kupił serwisowego Rossi to od razu widac ze bucik ostry , ale i tak wole i zawsze bede smigał na Langu lezy jak ulał. POzdr Adam A tak jak pisałem nizej były kiedys tez inne dobre modele które mi pomagały sie szkolic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie serwisowy Rossi to jest to samo co Lange - tylko inny kolor Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack_2 Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie Troszkę śmiesznawa dyskusja bo już tyle napisano o mierzeniu... W moim przypadku po 2 latach poszukiwań nowego buta (dawniej Lange 9) skończyło się na Atomicu Race Tech którego na wygląd w życiu bym nie kupił ale to one właśnie jako jedyne leżały po prostu idealnie ... Namawiam do nie sugerowania sie producentem i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kompan Posted October 23, 2006 Author Report Share Posted October 23, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie Macie na myśli jakieś konkretne modele. Bo szczerze mówiąc nie siedze w temacie jesli chodzi o modele i nowosci. Ja tylko smigam na nartach ;] Jesli chodzi o nowosci to moge predzej o rowerach pogadac Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie he, he, temat rowerowy czemu nie, ciagle jeszcze krece bo cieplo i dobra pogoda ale po zmianie czasu to juz bedzie koniec, zostana tylko weekendy Link to comment Share on other sites More sharing options...
kompan Posted October 23, 2006 Author Report Share Posted October 23, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie No niestety ale zawsze mozna postawic rower na rolkach i krecic w domu ;] A tak w ogole to na czym krecisz? A odnosnie tematu znalazlem takie 2 w miare interesujace pozycje: http://sklep.polysport.pl/index.php?d=produkt&id=409&PHPSESSID=7f33650634d3d128f908da434f9d4e6b i http://www.allegro.pl/item135728296_zawodnicze_buty_lange_comp_120_rozmiar_40.html Co sadzicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie ja krece glownie na goralu offroad, mam tez szosowke ale nasze drogi sa za bardzo stresujace dla mnie, wiec bede sie jej pozbywal jezeli chodzi o te Langi z Allegro to moim zdaniem to jest dobry deal, z tym ze akurat ten model (moim zdaniem) im sie nie udal, po prostu nie siedzi mi na nodze i jest troche za miekki ale to jest moje zdanie, niechcialbym Cie zniechecic bo jednak to dosyc dobry deal jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
kompan Posted October 24, 2006 Author Report Share Posted October 24, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie Cena jest atrakcyjna, ale nie chce byc niezadowolony. Jaki model bardziej bys polecal? Mam strasznie ograniczony wybór ze względu na małą stopę. Ps. Ten salomon całkiem odpada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Zmieniam buty - proszę o porady i sugestie salomonow to nie znam nie chce sie wypowiadac, ale jezeli to bedzie rownorzedny model do tego Langa to musisz mierzyc i sam zdecydowac, nawet specjalista na odelglosc by niewiele pomogl. Ja jezdzilem przez wiele lat na Langach i mi pasowaly z jednym zastrzezeniem, nie byly zbyt trwale, ale moze to sie zmienilo. Kazdy but pasuje troche na inna stope wiec trzeba mierzyc. W butach rekreacyjnych to ma mniejsze znaczenie bo obietosc wkladki jest tak duza ze potrafi dopasowac sie praktycznie do kazdej stopy ale w butach sportowych jest juz troche inaczej, wkladka jest ciensza wiec ksztalt skorupy w wiekszym stopniu decyduje o wygodzi i trzymaniu. Skorupe mozna poszerzyc (wiele serwisow robi taka usluge) w razie potrzeby ale oczywiscie lepiej dopasowac bez tego jezeli sie da. Lange 120 (chyba) byl w 2 wersjach LF i MF czyli low fit i medium fit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts