Narty - skionline.pl
Jump to content

wybór nart..pytanie do fachowców!

Guest pax53

Recommended Posts

witam,na wstępie coś o mnie ...wzrost 178 cm waga 78 kg....od 5 sezonów na deskach a od 2 na carvingach...niestety z wypożyczalni!...ale przyszedł czas na zakup czegoś dla siebie...moje umiejętności oceniłbym na okolice 4 w skali do 10:)..mały uśmiech bo to tak naprawdę mało mówi,ale dawno nie jeżdze już i nie skręcam pługiem i potrafię kontrolować prędkość..mój dylemat polega na wyborze odpowiedniej narty którą będę mógł opanować aż do znudzenia i wtedy zmienię na wyższy model...ale do rzeczy....w tym roku jeżdziłem w Wierchomli(super warunki)na nartach wypożyczonych u siebie w mieście Fischery RX8,ale trochę mnie zmęczyły,pewnie za krótko trenowałem przed wyjazdem i to efekt:)))....ale mam pytanie,jakie narty możecie mi polecić z grupy allroundowej lub allmoution żebym nie powyrywał kolan a również robił postępy w jeżdzie...za wszystkie odpowiedzi dziękuje z góry pozdro Paweł

wybór nart..pytanie do fachowców!

Z podanych przez Ciebie grup nart praktycznie każdy model "drugi od góry" powinien być dobry. Co to znaczy: przytoczone Rybaki. RX 9 to najwyższy model więc ja proponuję RX 8. Co do długości to myślę, że 170 cm będzie optymalna. Kolan to Ci nie urwie, a będzie bardzo stabilna w jeździe.

• 4 weeks later...
www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
  • Create New...