Guest pax53 Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 witam,na wstępie coś o mnie ...wzrost 178 cm waga 78 kg....od 5 sezonów na deskach a od 2 na carvingach...niestety z wypożyczalni!...ale przyszedł czas na zakup czegoś dla siebie...moje umiejętności oceniłbym na okolice 4 w skali do 10:)..mały uśmiech bo to tak naprawdę mało mówi,ale dawno nie jeżdze już i nie skręcam pługiem i potrafię kontrolować prędkość..mój dylemat polega na wyborze odpowiedniej narty którą będę mógł opanować aż do znudzenia i wtedy zmienię na wyższy model...ale do rzeczy....w tym roku jeżdziłem w Wierchomli(super warunki)na nartach wypożyczonych u siebie w mieście Fischery RX8,ale trochę mnie zmęczyły,pewnie za krótko trenowałem przed wyjazdem i to efekt:)))....ale mam pytanie,jakie narty możecie mi polecić z grupy allroundowej lub allmoution żebym nie powyrywał kolan a również robił postępy w jeżdzie...za wszystkie odpowiedzi dziękuje z góry pozdro Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
JC Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 wybór nart..pytanie do fachowców! Z podanych przez Ciebie grup nart praktycznie każdy model "drugi od góry" powinien być dobry. Co to znaczy: przytoczone Rybaki. RX 9 to najwyższy model więc ja proponuję RX 8. Co do długości to myślę, że 170 cm będzie optymalna. Kolan to Ci nie urwie, a będzie bardzo stabilna w jeździe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Robalek Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 (edited) wybór nart..pytanie do fachowców! bardziej miękko wchodzą Edited December 25, 2008 by Robalek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pax53 Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 wybór nart..pytanie do fachowców! dzięki za podpowiedz...to bardzo mnie ukierunkowało...pozdro Paweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
livid Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 wybór nart..pytanie do fachowców! JC a co myslisz o Omeglass 63, jezdzilem ostatnie dwa sezony na rc 4 sc 150cm mam 173cm wzr. i zastanawiam sie nad zmiana na dynastara miales z nimi doczynienie lub moze slyszalesc cos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts