1973marcin Napisano 11 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2007 kto wybiera się do białki w tym dniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Jeśli jakoś specjalnie nie polepszą się warunki w Korbielowie to prawdopodobnie my wybierzemy się do Białki, ale ostateczna decyzja zapadnie w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 A jak myslicie będą kolejki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Jeszcze w tym sezonie dłuższych niż 2 min. nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 nie ważne czy bedą czy nie, za tydzień będą napewno bo to wekend świateczny a zaraz po nowym roku zaczynają się ferie, co prawda śląskie ale i tak będzie dużo więcej ludzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Kurcze boję się Białki. Mam złe wspomnienia z Sylwestra 2006/07 - kolejka najdłuzsza w jakiej stałem 1,45h. Niewiele jest opcji w Polsce - Jaworzyna, Białka, czubek Pilska. Jaworzyna pewnie będzie zatłoczona, Pilsko troche mało, na Słowacji tylko Styrbskie i to bez najdłuzszego krzesła. Ot problem, gdzie pojechać, aby pojeździć, a nie stać w kolejkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Kurcze boję się Białki. Mam złe wspomnienia z Sylwestra 2006/07 - kolejka najdłuzsza w jakiej stałem 1,45h. Niewiele jest opcji w Polsce - Jaworzyna, Białka, czubek Pilska. Jaworzyna pewnie będzie zatłoczona, Pilsko troche mało, na Słowacji tylko Styrbskie i to bez najdłuzszego krzesła. Ot problem, gdzie pojechać, aby pojeździć, a nie stać w kolejkach. To powiem wam że jestem dupa a nie narciarz: nie stał bym w żadnej klejce nawet końcówkę z tego czasu czyli te 45 minut, max co jestem w stanie odstać to jedną trzecią tego czasu, a wszystko co więcej to odpinam narty i do domu. Właśnie dlatego bym żadnej Białki, Szczyrku czy Korbielowa nie zaryzykował na pobyt, jedymie na jednodniowe wypady. A na pobyt to może być jeden kierunek...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Sylwester na nartach to moze i fajny pomysl ale w praktyce wyglada to troche gorzej. Malo jazdy, duzo stania w kolejkach no i podpici amatorzy zjazdow. Mozna pojechac bo atmosfera w gorach fajna ale na jazde to bym sie raczej nie nastawial. Odnosnie Balki to jestem troche zdziwiony, bo w Bialce kolejki byly zawsze, zwlaszcza w weekendy i takze na poczatku sezonu. W tym sezonie tak jak pisze SB kolejek nie ma, nawet w weekendy:) Ciekaw jestem dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Panowie to co radzicie?? W gre wchodzi jeszcze Slovakia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Odnosnie Balki to jestem troche zdziwiony, bo w Bialce kolejki byly zawsze, zwlaszcza w weekendy i takze na poczatku sezonu. W tym sezonie tak jak pisze SB kolejek nie ma, nawet w weekendy:) Ciekaw jestem dlaczego??? Tu sprawa jest akurat dość prosta: Nigdzie śniegu nie ma w ciągu ostatnich paru dni w górach halny media głoszą i ludzie poprostu nie czują zimy po kościach. Ale wystarczy lekki powiew zimy i to się zmieni z dnia na dzień będą kolejki:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 SB bylem w zeszly roku o podobnej porze w podobnych warunkach i zrobilem to co Ty bys zrobil, czyli spakowalem narty i pojechalem do domu bo kolejki byly tak na ok 40 min. Przeroslo to moja cierpliwosc. A w tym sezonie od samego poczatku jak podgladam widok z kamer to nie ma kolejek:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 SB bylem w zeszly roku o podobnej porze w podobnych warunkach i zrobilem to co Ty bys zrobil, czyli spakowalem narty i pojechalem do domu bo kolejki byly tak na ok 40 min. Przeroslo to moja cierpliwosc. A w tym sezonie od samego poczatku jak podgladam widok z kamer to nie ma kolejek:eek: To jest nie możliwe: Bo w zeszłym roku dokładnie 21 grudnia pojechałem do Białki bo nowe auto odebrałem... więc na wycieczkę i na Kotelnice wyjechałem i nie krzesłem tylko samochodem: śniegu buło 5 cm. Z wielkim trudem na święta udało się im Banie odpalić a w I dzień po świętach Kotelnice szustkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Ups, sory to bylo dwa lata temu - poczatek grudnia. Racja, w zeszlym sezonie to Bialka dopiero po swietach ruszyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Ups, sory to bylo dwa lata temu - poczatek grudnia. Racja, w zeszlym sezonie to Bialka dopiero po swietach ruszyla. A to zgadz się 2 lata temu sezon w Białce rozpoczoł się w ostatni weekend listopada i trwał nie przerwanie do połowy kwietnia:) i niech to będzie mormą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 na Słowacji tylko Styrbskie i to bez najdłuzszego krzesła. Ot problem, gdzie pojechać, aby pojeździć, a nie stać w kolejkach. wg tej strony: http://www.ski.sk/?lang=pl na Słowacji tak źle to nie wygląda , a do soboty powinno jeszcze trochę dosypać a i tempertaury mają spaść i będzie można dorobić trochę śniegu.Zresztą spora część słowackich osrodków ( jak tylko bedą warunki ) rusza pełną parą własnie w najbliższą sobotę.Bądźmy więc optymistami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gienek Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Do niedzieli powinny jeszcze dosypać z armat i nieco z góry. Wybieramy się w sobotę na Harendę. Chwalą się dość grubą warstwą śniegu. Nawet gdyby lekko oszukiwali, to powinni jeszcze dośnieżyć i stok powinien być twardy. Byliśmy tu kiedyś, ale tylko by popatrzeć jak wygląda. Przy dobrym przygotowaniu powinna być interesująca jazda. Typowy stok slalomowy stromy i szeroki. W Białce w ostatnią niedzielę bylo bardzo fajnie, ale trzeba od czasu do czasu popracować na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/winter/downhill/ tu troche inaczej pokazują ale to i tak nie jest jakoś strasznie różowo:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2007 Do niedzieli powinny jeszcze dosypać z armat i nieco z góry. Wybieramy się w sobotę na Harendę. Chwalą się dość grubą warstwą śniegu. Nawet gdyby lekko oszukiwali, to powinni jeszcze dośnieżyć i stok powinien być twardy. Byliśmy tu kiedyś, ale tylko by popatrzeć jak wygląda. Przy dobrym przygotowaniu powinna być interesująca jazda. Typowy stok slalomowy stromy i szeroki. W Białce w ostatnią niedzielę bylo bardzo fajnie, ale trzeba od czasu do czasu popracować na nartach. Oj to oszukują.... w niedzielę na stoku było bardziej czarno niż biało a naśniezony tylko środek trasy i tam liczne przetarcia. Więc lojalnie ostrzegam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gienek Napisano 13 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2007 Dzięki za informację o Harendzie, zastanowimy się jeszcze, gdzie jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2007 będzie ktoś jutro, ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2007 będzie ktoś jutro, ?? Marcin!: nie jedz tam!!! Bo będize póltoramiljona ludzi! Z Rybnika to bym pojechał na Wielką Raczę. Ps: to są tylko moje sugestie, nie ponoszę odpowiedzialności..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2007 na wielkiej raczy też nie wszystko chodzi http://www.velkaraca.sk/index.php?act=lyz#trat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2007 Sławek gdzie dzisiaj jeździłeś?? w białce nie było aż tyle ludzi w najgorszym wypadku 10min do szóstki a do 11 praktycznie jazda non stop:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2007 Kurde to szkoda że tam nie pojechałm:mad: Byłem na Vielkiej Raczy: Było Fajnie, bez kolejki zupełnie, ale trasa kiepso przygotowana, paradoksalnie czym blięj południa tym lepiej się jeżdziło: "tak zwane kocie łby" co ratraki nie rozbiły to ludzie nartami ujeździli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 16 Grudzień 2007 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2007 Sławek gdzie dzisiaj jeździłeś?? w białce nie było aż tyle ludzi w najgorszym wypadku 10min do szóstki a do 11 praktycznie jazda non stop:) a popołudniem już w ogóle było ok. Gdybyż jeszcze stok był bardziej zmrożony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi