mel1973 Napisano 8 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2008 Witam. Mam pytanie czy jechał ktoś ostatnio do Zakopanego z Katowic. Jak wygląda obwodnica krakowska (czy już po remoncie) i droga w Myślenicach i dalej do Zakopca. Z góry dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 8 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2008 Obwodnica niestety jeszcze nie skończona, od strony Katowic mniej więcej do zjazdu na Skawinę idzie tylko jedna nitka i lubi się korkować szczególnie na wysokości lotniska, potem raczej idzie (choć nie ma regóły), od wspomnianego wcześniej zjazdu (połowa) idą już 2 pasy więc powinno byc dużo lepiej... Jeżeli chodzi o zakopianke to dużo nie pomogę, bo ostatnio dojechałem tylko do miejscowości Lubień jakieś 15 km za Myślenicami, do tego miejsca było w porządeczku, od Myślenic pozostało już tylko z 5 km jednego pasa a potem już 2 paski do samego Lubnia. Wcześniej Kraków-Myślenice bez żadnych zwężek i robotów drogowych... Szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2008 To ja z innej strony podejdę Kombinowałem już paroma sposobami dojechać do Nowego Targu. Latem da się szybciej, ale zimą, gdy ciemno, ślisko nie ma siły. Chyba, że ktoś lubi zpaierniczać w takich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 8 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2008 W sobote wracając z Witowa wpadłem na zakopianke w Rabce zatem niewiele dalej niż SKIer.Podjazd pog górke w Skomielnej-Naprawie tradycyjny koreczek w obie strony ale wszystko raczej na bieżąco.Na radyjku słyszałem,że podobnie w Rdzawce. Najgorzej oczywiście wjazd do Zakpopca.Od Białego Dunajca do Poronina do przejazdu kolejowego MASAKRA. W drugą strone (z Zakopca do Poronina to samo).Pod koniec grudnia pokonałem ten odcinek w 40 minut!!!). Szybciej dojedziesz jadąc z Rabki na Rabe,Czarny Dunajec, Chochołow i wjazd do Zakopca z drugiej strony.Chociaż tam chyba jest jakis objazd juz w Zakopanem ale o szczegóły to trzeba pytać Bończe. Zależy jak trafisz na zwęzce w Myślenicach przed światłami też można swoje odstać. Lewy pas zamkniety.Szerokiej drogi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi