skier7 Napisano 18 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2008 witam wszystkich wybieram sie w alpy 1marca 08 na tydzien i mysle o val gardenie lub kaprun lub soelden. co wy stli bywalce alp mi doradzicie albo jeszcze co innego szukam stacji z przewaga tras TRUDNYCH. jestem otwarty na rozne sugestie. dla porownania jezdzilem w dolinie stubai i okolicach vulpery. szukam czegos bardziej wymagajacego z gory dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 21 Styczeń 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2008 Jeśli rozważasz Kaprun to nie licz tam na specjalną mnogość tras trudnych, ale głowa do góry. W pobliskim Zell am See o ile pamiętam jest co najmniej kilka fajnych, długich czarnych tras. Właściwie wszystkie, ktore schodzą na sam dół są niezłe. Problem to ogromny tłok. Z tegoż powodu nie byłem tam od kikunastu lat. Nie wiem, czy coś się zmieniło, ale kiedyś tymi czarnymi zjezdzalo się do kolejek linowych typu PKL - "Kasprowy", co niewątpliwie było ich wadą. W Soelden ze względu na mnogość tras i ogólna przestronność ośrodka każdy znajdzie coś dla siebie. Szczegolnie polecam pucharową trasę slalomową miedzy 9 a 10 rano w mrożny słoneczny dzień, mniam... Niestety na początku marca też musisz się przygotowac na tlok. W zeszłym roku 4 marca staliśmy 2 godziny w kolejce po skipassy. Val Gardenę będę zwiedzał w tym roku, więc w tej chwili jeszcze nic Ci nie powiem. Wiem, że w tej chwili ciężko zaprognozować, ale jeśli bedą ogólnie dobre warunki śniegowe to proponuję rozważyć jakiś niżej położony ośrodek, np Schladming, Kitzbuechel. Potrafią dac mnóstwo frajdy, a trasy są zwykle ostrzejsze niż wysoko na firnach... Pozdrawiam i życzę celnych wyborów, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi