fikander Napisano 7 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2003 Witam! Stanołem właśnie przed dylematem jaki sprzęt kupić?! Jeżdzę bardzo przeciętnie...i do tej pory miałem klasyczne narty 200cm! Chciałbym "wskoczyć" na carvingi ale nie bardzo wiem jakie narty sobie wybrać! Na stoku bywam mniej wiecej 5-6 razy w sezonie...przewaznie w weekendy. We wiekszosci sklepow zeznania sprzedawcow sa skrajnie przeciwne i zgadzaja sie tylko w jednym a mianowicie w kwestii ceny! Czy narty dla "sredniego" narciaza musza kosztowac min. 1300zł? Mam nadzieje ze ktos mi cos doradzi....pozdrawiam! Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzin Napisano 7 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2003 Jakie kupić narty i gdzie?! narty dla średniego narciarza jak piszesz zaczynają się niestety od tej półki cenowej i nic taniej nie znajdziesz w przypadku nowej narty...możesz się pokusić o zakup na giełdzie ale różnie możesz trafić jeśli chodzi o jakość bardzo częśto są to narty z wypożyczalni po całkowitej regeneracji i nie nadające się do pózniejszego serwisowania....(cieniutkie krawędzie i ślizgi itd) Pomyśl o zakupie np. Dynastar omecarve 8. Fischer sceneo s 200 lub 300 ew radarc.... muzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LLoret Napisano 7 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2003 Jakie kupić narty i gdzie?! Ja za muzinem poleciłabym Fischer sceneo s 200 lub 300 a co do ceny moze byc taniej gdy kupisz z zeszłorocznej kolekcji ( w zeszłym sezonie widziałam Fischerki sceneo s 300 z wiązaniami za 1000 PLN) Mógłbyś ewentualnie wsiąść na Atomica C 9 Puls ale to juz cena będzie troche wyższa Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.scrooge Napisano 8 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2003 Jakie kupić narty i gdzie?! hym... mysle, że jak dla przeciętnego narciarza, który chce przerzucić sie na carve to proponuję Elan S.10 - cena ok. 1087 zł. ; Fisher Sceneo S400 (z boosterem) ; ewentualnie Dynastary Omecarve 08 ( ale wtedy bys musiał ostro "przysiąść" do nauki jazdy carve ... a te narty są takie , że gdy poświecimy im całego siebie oddadzą nam to z nawiązką... i po tym sezonie... będziesz miał duze szanse żeby skończyć z carve-obójczymi zeslizgami) Pozdrawiam P.S. Fajny neologizm nie ? carve-obójcze ześlizgi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel22 Napisano 8 Listopad 2003 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2003 Jakie kupić narty i gdzie?! jedz do maksa albo na gielde w krakowie - rotunda - choc tam jeszcze pustki. Z uzywanych polecam tylko modele z "dolnej polki i te z najwyzszej" cale sredniactwo kupuj nowe bo dobrze na tym wyjdzieszw dluzszej perspektywie, o ile oczywiscie kupujesz od nieznajomego. Ostatnio zauwazylem w komisie buta Atomica Gs 11 Foam po jednym sezonie - wygladal jak nowy za dokladnie 700 pln. warto tez poszukac po promocjach bo jest kilka sklepow w krakowie ktore oferuja sprzet z zeszlego sezonu za smiesznie niska cene. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi