dareklewandowski Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 coś optymistycznego Dziś na stronie internetowej ośrodka Góra Chrobrego pojawiła się informacja:p "5 STYCZNIA RUSZA CAŁA STACJA Z DUŻYM I MAŁYM WYCIĄGIEM. W TYM DNIU ZAPRASZAMY W GODZ. 10:00 - 21:00." Dziś w Elblągu sypało od rana,ale ma nadejść odwilż;)Może w końcu ruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 nie kłamali,zaczeli w dn.05.01-nie byłem na otawrciu:p-praca/dyżur/uniemożliwiła tą oczekiwaną freidę .Ale dziś byłem,widzialem i skosztowalem tego nowego/modernizacji poddanego ośrodka/:pWybrałem się bardziej aby zobaczyć i uwierzyć,ale oczywiście narciarsko również skorzystałem.Moja Rodzina spala jak w świeta,dlatego wyjazd odbył się dopiero ok. godz.13.00,co mnie wprowadzilo w bardzo zły nastrój;)Na dzień dobry w drodze dojazdu do ośrodka przy znaku "zakazu zatrzymywania"napis -brak miejsc parkingowych:p,jadę dalej/jak inni;)/-podjęta próba parkowania na poboczu kończy się zakopaniem i przechyleniem samochodu prawie o 70 st..Jakoś dałem radę wyprostować pozimiom i pomoc innych kierowców spowodowała,że cieszylem się powrotem na pseudo trasę:pZmiana kierunku jazdy była przyczyną większości nieporozumień na drodze dojazdowej,udało się zostawić samochód ok.300 m od kasy.Na drodze sam łód z błotem pośniegowym.Parking przed ośrodkiem zapchany,pierwszy raz widzialem takie zainteresowanie narciarstwem w Elblągu .Na dzień dobry-wszystko się zmieniło,postawili jakieś blaszane budowle spełniające rolę wypożyczalni i kasy.Góra jak zawsze z poziomu parkingu wygląda na dość stromą ,ale jakoś kolor biały nie jest kolorem dominującym.Widok nowego wyciągu cieszy i jedncześnie martwi widok kolejki narciarzy oczekujących na wjazd:eek:Wiadomo,że godzina raczej nie jest optymistyczna na spokojne łykanie tras:cool:Podchodzę do kasy/kiedyś malo trzeźwego Pana,który sprzedawal biletowe karnety/,2 PLn za wjazd.kaucja 20 PLN/mahnetyczna:p/,ceny jak w Szwajcarii :.... Kaszubskiej,no dobra .ale na benzynie oszczędzam ,do Wieżycy to ponad 100 km:p.Staję w tej ogromnej kolejce i czekam na swój wjazd w tym sezonie.Po ok.10 min dochodzę do bramek,dziala super,nie trzeba kombinować z karnetem w kieszeni,wyciąg talerzykowy,ale wyskość talerzykow na wysokości doroslego człowieka na poziomie klatki lub głowy /zależnie od wysokości/,co stwarzało duże problemy niskim narciarzom.Ale trzeba przyznać ,że prędkość wjazdu jest zadawalająca.Góra Chrobrego ,chyba jak Kasprowy Wierch posiada swoj mikroklimat,wszędzie jest śnieg,ale nie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) czII .Trasa ,którą znają narciarze,którzy tam jeźdzą przez lata wyglądała marnie,w połowie zamknięta/chodzi o szerokość/,widok ziemi i jakiś kamieni-nie zachęcała do odważnego zjazdu.Trasa zrobiła się wąska,a widok ślizgających się narciarzy nie sprzyjał do jazdy na krawędzi.Może z 3 razy pojechalem,tak jak chcialem.Góra faktycznie podwyższona,ale bez rewelacji,nie trzeba się odpychać kijami ,aby dojechać do ścianki.Stromość jest bardziej odczuwalna z poziomu stacji dolnej,w czasie jazdy ginie!Nierówny stok,poziom przechylony na prawą stronę,też upośledza w tak wąskim gardle jazdę nawet krótkim ciętym skrętem.Najbezpieczniejsza jest metoda jazdy tradycyjnej.Po drugiej stronie jest malutki wyciąg dla dzieci,ale korzysta gartstka.jedynie te dzieci które szkolą się z instruktorem,reszta szkoli się z rodzicami na dużym wyciągu!.Postawiono duży namiot gastronomiczny,ale nie korzystalem.Trasy wyratrakowane,ale zmieszne z ziemią,czasmi czuć odcinki pokryte lodem.Po dzisiejszym dniu twierdzę,że się zmieniło na dobre,ale daleko do normalności ,mam nadzieję,że w tygodniu ponownie tam będzie kilku narciarzy;)Jak na dziś twierdzę,że mając dzień wolny -wolę pojechać te 100 km na Wieżycę,ale w tygodniu po 16 jest to jakaś alternatywa/przy paliwie powyżej 5 PLN;)/.Pozdr.dla Narciarzy z Nizin:D Edytowane 6 Styczeń 2011 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 No proszę na portalu onet.narty taka info;) narty.onet.pl/wiadomosci/elblag-gora-chrobrego-dla-narciarzy,1,4414798,artykul.html Nie wiem czy ten znak zapytania ma wnosić jednak niepewność,mowa była wcześniej o 10.000 PLN;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2011 To będziesz mógł sobie pośmigać po pracy i nie będziesz musiał dymać do Sopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi