mihumor Napisano 14 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 Dziś sobie trochę pośmigałem na klasycznej slalomce Dynastara o długości 157 cm - tej biało-niebieskiej z "podkutymi" dziobami. Wiem - klasyk ale dotychczas nie miałem przyjemności - a była to przyjemnośc. Kilka rzeczy mnie zaskoczyło: Zjazd 1 - narty okazują sie bardzo przyjazne i od razu mi przypasowują Zjazd 2 - pięknie jedzie sie na nich fun, normalnie bym tak jeździł do końca dnia ale ciepło było i moje rękawice z windstopera po tym zjeździe wyraźnie zaprotestowały Zjazd 3 - na dole powiedziałem sam do siebie - Kocham te Dechy! .... po 3,5 godzinach jazdy doszedłem do tego, że owszem są nieco męczące ale spodziewałem się czegoś męczącego dużo bardziej Zjazd chyba koło 20 tego - stok już nieco sfatygowany bo ciepło było a narty dalej dają radę, co prawda już jest nieco gorzej ale nadal bardzo przyjemnie. Po 4 godzinach zmieniłem je na Metrony 9ki - rozjechny stok to ich żywioł ale to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 14 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 To teraz musisz brać slalomke i metrony,do południa slalomka a póżniej na rozjechanej trasie/stoku/czołgiem;) Pozdrowienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2009 To teraz musisz brać slalomke i metrony,do południa slalomka a póżniej na rozjechanej trasie/stoku/czołgiem;) Pozdrowienia:) Takie było założenie zakupu Metrona - ma być popołudniowo-wiosenny, głównie mi idzie o Alpy, w zeszłym roku popołudniowa jazda w Val Gardena na slalomce przeważnie nie dawała już przyjemności, mimo, że było to w styczniu temp. były koło 0 więc stoki przy tej ilości ludzi szybko się degradowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi