mot263 Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Co sądzicie o tych nartach? Narty byłyby przeznaczone dla osoby początkującej/średnio zaawansowanej. Jakie są wady i zalety tych nart? Jakie typy nart możecie polecić dla osoby z takimi preferencjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Witaj na forum, Zależy ile chce przeznaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 11 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Na razie czekam na propozycje. A co sądzicie o tych atomicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Ja bym się nie zdecydował. titanium wszyskie były twarde jak ...tytan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Poza tym to starsze modele a na pewno można kupić coś w dobrej cenie z z lepszego rocznika, z nartami niestety nie jest jak z winem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Poza tym to starsze modele a na pewno można kupić coś w dobrej cenie z z lepszego rocznika, z nartami niestety nie jest jak z winem .. Hmmm ale są modele jak 10.11, których ceny potrafią być bardzo wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 11 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2009 Hmmm ale są modele jak 10.11, których ceny potrafią być bardzo wysokie Masz oczywiście rację, ale ja osobiście wolał bym coś nowszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 12 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2009 W takim razie jakie są wasze propozycje używanych nart w rozsądnej cenie dla osoby początkującej/średnio zaawansowanej? Proszę o szczegółowe nazwy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 16 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 Poziom moich umiejętności to 3:). Szukam nart, na których mógłbym czuć się swobodnie, żeby nie były za trudne, ale także żebym mógł na nich polepszać swoje umiejętności. Interesują mnie narty używane w umiarkowanej cenie. Nie macie żadnych propozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2009 sl10 - można dostać tu i ówdzie za 750pln + przesyłka Jak nie znajdziesz -odezwij się na PMa poszukamy w cenie około tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 17 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 750zł to jednak za dużo. Jak na początek myślałem o nartach w cenie do ok 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 (edytowane) hmm... ja zadam 1 pytanie... jak ktoś się uczy i szuka tanich nart... to znaczy że będzie jeździł w PL... jak będzie jeździł w PL... to znaczy po słabo przygotowanych stokach... jak słabe stoki to nie lepiej jakieś crossy ? np takie coś... http://allegro.pl/item558106308_atomic_supercross_sx_10_160cm.html Edytowane 17 Luty 2009 przez Azmadan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 hmm... ja zadam 1 pytanie... jak ktoś się uczy i szuka tanich nart... to znaczy że będzie jeździł w PL... jak będzie jeździł w PL... to znaczy po słabo przygotowanych stokach... jak słabe stoki to nie lepiej jakieś crossy ? Ja to prawie wszędzie podkreślam.. cross oraz allmountain lub allround dla tych co się uczą i jeżdżą w PL a to można łyknąć w fajnych cenach. mot263: przeleć allegro () poszukaj-najlepiej w kończących się aukcjach bo z praktyki wiem że dużi sprzeawcy wystawiają od 1zl a aukcje rosną w ostatnich 2-3 godzinach od 100 czasem i do 1000 zł więc szkoda tracić czasu. Do powiedzmy 400 pln kupisz niezłe narty, lepsze od wspomnianych atomów na jakieś 2-3 sezony lub i więcej. Jakbyś coś nalazł napisz mi na pm z linkiem a powiem ci czy warto czy też nie. Poszukaj sobie salomonów crossmax 8-10 lub scrambler, k2 motocross itp, stockli cross lub stomprider (wiziałęm za 250 pln z przed 3 sezonów, w b. dobrym stanie - świetne narty, znajomy kupił ), rossignol bandit b2 (chociaż to już specyficzna narta), blizzard cmx 9,10,11 i można jeszcze dużo by wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 scrambler Tego bym nie szukał. Straszna kupa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 17 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2009 Tego bym nie szukał. Straszna kupa... Czemu ... dla początkującego ... trochę frajdy powinno być, ja miałem i fajne nawet były puki sie po 4 miechach nie sprzedały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 Czemu ... dla początkującego ... trochę frajdy powinno być, ja miałem i fajne nawet były puki sie po 4 miechach nie sprzedały IMHO do niczego się nie nadają. Może tylko do jazdy po miękiej wyratrakowanej trasie. Po za tym - na lodzie zero trzymania, prędkości niskie, reaktywnośc narty=0 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tikk Napisano 18 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2009 Ja miałem jako pierwsze Atomic Betacarv 9.18 Titanium i powiem krótko - rewelka dla początkującego. Inna sprawa, że to narta już wiekowa. Za więcej niż 200-250 w dobrym stanie chyba bym nie brał. Poszukaj coś Atomic C:9 z nowszych roczników to jest kontynuacja Betacarv. Dobrze też wspominam Fischery RX6/RX8. Ja wychodzę z założenia, że na polskie stoki to trzeba mieć własne, nowe i wygodne buty oraz narty używki za max 400Pln. Nie żal ich w kolejkach i na kamieniach. Chyba, że ktoś ma sponsora albo śpi na pieniądzach. Opracowałem sobie taki prywatny system - mam 2 pary nart. Starsze sprzedaję w okolicy Świąt w pełni sezonu. A na koniec - wczesną wiosną mam za te same pieniądze nartę nowszą. Jeszcze nie dałem za narty więcej niż 400pln. faktem jest, że jestem narciarzem weekendowym ale te 20 dni w sezonie na nartach jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 21 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2009 Co sądzicie o butach Dalbello NXR? Przy moim stopniu zaawansowania będą ok? Dodam tylko, że mam ok 189cm i ok 85kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tikk Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 Jaki to ma flex bo jakoś nie mogę znaleźć tego modelu? Po oznaczeniach wygląda na ofertę jakiegoś marketu albo rental. Moim zdaniem buty trzeba mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć - dla ciebie flex ok.70-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 Co sądzicie o butach Dalbello NXR? Przy moim stopniu zaawansowania będą ok? Dodam tylko, że mam ok 189cm i ok 85kg. nieważne co się o nich sądzi- dalbello bdb firma:) najważniejsze jest czy będą ci pasować i nie będą gniotły- po prostu wygodne:) nie skupiaj sie tylko na dalbello poszukaj butow innych producentow w zakresie flexa ok 80-90 max 100:) pozostaje nic tylko zyczyc udanego mierzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 24 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 Jednak z butami chyba będzie problem. Bo flex w butach w moim rozmiarze, które oglądałem wynosi ok 50-60. Jaki wpływ na jazdę/wygodę ma mniejszy index flex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 24 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2009 ma taki wpłw jak bys jeździł w butach sportowych wiec do bani, flex musi byc dobrany do wagi narciarza, za miękkie - względnie słabe czucie narty ogolnie kaszana i flaki:) szukaj buta z flexem 80-90 taki będzie dla ciebie najbardziej odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 25 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 (edytowane) no tak:)... ale ja jestem osobą początkująca, a z tego co widzę to właśnie dla początkujących występują buty z mniejszym flexem 50-60. A w butach dla zaawansowanych flex jest większy. Więc jak to pogodzić? Jeżeli kupię buty dla zaawansowanych o odpowiednim flexie będa to dla mnie odpowiednie buty? Edytowane 25 Luty 2009 przez mot263 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Luty 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 no tak:)... ale ja jestem osobą początkująca, a z tego co widzę to właśnie dla początkujących występują buty z mniejszym flexem 50-60 qr.......de ale nie wazysz 50kg:) wazysz swoje wiec buty musisz miec dobrane do wagi:) ile trzeba powtarzać 80-90 flex;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot263 Napisano 25 Luty 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2009 Więc nie ma różnicy czy buty niby dla zaawansowanych, czy początkujących? Mam patrzeć tylko na flex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi