Gość przemo001 Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 witam, od kilku miesięcy szukam nowych nart. Szukam narty do krótkiego i średniego skrętu przy bardzo dużych prędkosciach na wymagających trasach - nie zawsze dobrze przygotowanych (najczęściej Polska) moje umiejętności oceniam 8/10. Czasami lubię wybrać się poza trasę. Myślałem coś o allmountain jakiś wyższy model zenith`ów rossignola najbardziej chyba z10. Na narty chcę przeznaczyć 1000-1500zł. Prosze o pomoc. I druga sprawa narty dla kobiety. Tutaj głównie krótki, cięty skręt, duże prędkości umiejętności 7,8/10. Dla niej myślałem o rossignol atraction 6 wydaje mi się fajną nartą. Na narty chcę przeznaczyć 1000-1500zł Czekam na wasze opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 W zasadzie dobrze kombinujesz, przeglądnij sobie jeszcze Dynastar Contact 4x4,Salomon XW Tornado, Elan Magfire 78 Ti albo Atomic Metron B5; może Head Xenon 11 też. Rossi Zenioth Z6 - lepiej oceniany niż Mutix ale na Mutixach Zenithach nie jeździłem to mi trudno porównać. Damskie są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przemo001 Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Dzieki za info. A co sądzisz o "dodatkowych" ramionach POWER ARMS COMPOSITE stosowanych w rossignolach. Czy faktycznie mozna odczyć różnicę? Słyszałem dużo opinii, że dużo zabrudzeń i śniegu dostaje się pod nie. Jakie wrażenia z jazdy na zenith`ach 6 bo ja nie miałem tej przyjemności. Uważasz, że warto kupić taką nartę na pare sezonów. Pytam ponieważ wolę dołozyć i kupić naprawdę dobry sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 witam tak ogólnie -bo mało o sobie napisałeś (profil)-to z nart na których ostatnio jeździłem mogą być K2- Moto Cross, lub twardsza Moto Comp S lub Moto Comp Moto Cross przy dł. 167 ma R=14 a Comp S R=13 sezon 06/07 pewnie Crossfire też może być dobry lub tegoroczny Hellfire ale tych nie testowałem jeszcze. co do kobiety (przy takich założeniach jak podałeś) to chyba tylko pierwsza slalomka- a firma i kolor (chyba ) mniej ważna -trzeba przetestować. pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Nie wiem, nie jeździłem. Mogę tylko oprzeć sie na opiniach zasłyszanych i wyczytanych, działa ten system, każdy to potwierdzał ale Zenithy Mutixy były określane jako narty dosyć ciężkie w prowadzeniu i męczące - pod ludzi cięższych i z mocną nogą. W testach rewelacyjnie nie wypadały - lepiej oceniano Z 6 kę i tę mogę również potwierdzić, że jest ok. Z10 fajnie wygląda - bardzo ciekawa deska ale czy mi by sie chciało przekręcać te ramiona - wątpię, wole miec 2 pary nart. Też długo za mną ta Z10 chodziła ale w końcuy sie nie zdecydowałem - przyczyny i przemyślenia masz powyżej - ale to moje zdanie i oparte tylko na poszlakach bo nie znalazłem jej do testu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przemo001 Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 własnie mam ten sam problem. Nigdzie nie mają tych rossignolów do testów. Ostatnio jeździłem na atomicach SL10, 12 i ST11, w sumie prawie kupiłem 12ki, lecz stwierdziłem że race`y będą cięższe na gorzej przygotowane albo rozjechane stoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Nie testujesz, nie kupujesz. Witam. Ja tradycyjnie zachęcam przed wydaniem kasy do przetestowania nart. Będzie łatwiej wybrać tą właściwą nartę dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 własnie mam ten sam problem. Nigdzie nie mają tych rossignolów do testów. Ostatnio jeździłem na atomicach SL10, 12 i ST11, w sumie prawie kupiłem 12ki, lecz stwierdziłem że race`y będą cięższe na gorzej przygotowane albo rozjechane stoki. Jak już chciałeś SL12 to Mutixy Z10 to całkiem inna bajka i te narty trudno porównać. Może pomyśl o jakimś crossie- wybór spory i masa zacnych nart a jazda bardziej dynamiką zbliżona do wzorca i uniwersalność trochę wyższa. Ale jak już lubisz pozatrasowo i sie Ci to zdarza częściej niż prawie nigdy to raczej te poniżej i coś w ich okolicy (czyli koło 75 pod butem - w krosach masz koło 68-71mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Witam. A co powiesz o takich parametrach 131-77-111 długość 167 R13m lub 176 R14,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Witam. A co powiesz o takich parametrach 131-77-111 długość 167 R13m lub 176 R14,5? cudo zapytanie poszło na PM pozdrawiam Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przemo001 Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 na racach jeździłem z ciekawosci, a napisałem że prawie kupiłem bo w porównaniu z moimi nartami 4 sezonowymi, były idealne. Ale gdy opadły emocje na spokojnie siadłem i stwierdziłem że kategorycznie nie. Wtedy pomyślałem o zenithach, w sumie z6 (126/74/105) całkiem nieźle się prezentują. Wiecie przypadkiem gdzie mają dobre centrum testowe rossignola w beskidach najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przemo001 Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Witam. A co powiesz o takich parametrach 131-77-111 długość 167 R13m lub 176 R14,5? co to za narty? możesz zdradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 31 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2009 Tak. Sa to narty Duel XL:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi