Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

PS Bormio / PS Lienz

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj o 11.45 pierwszy trening zjazdu facetów w Bormio.

Wyniki live

Bode zrobił sobie wolne, o czym poinformował już dawno.

Panie zaczynają jutro od giganta.

Start Kathrin Zettel stoi pod znakiem zapytania. Nadwyrężyła sobie prawe kolano na treningu (jeśli dobrze zrozumiałem niemiecki tekst)

Edytowane przez Bończa
dodanie informacji
  • Like 3

Obyś źle zrozumiał bo stawiałam na Zettel:)

Ale widzę na liście startowej Denise Karbon (kontuzja kolana w Aspen) co oznacza, że już lepiej z Nią :) To samo z Tanją Poutiainen, też wraca na stoki:)

Plan transmisji w Eurosporcie:

Poniedziałek:

10:10 - 11:16 GS W 1-run

13:10 - 14:14 GS W 2-run

Wtorek:

10:15 - 11:00 SL w 1-run

11:30 - 11:45 Mini wywiad ze Svindalem

11:45 - 13:15 DH M

13:15 - 14:15 SL W 2-run

Rozbrajająca super dokładność co do minuty:) Zobaczymy czy ta 11:16 i 14:14 rzeczywiście sie sprawdzą :D

Miłego kibicowania:)

Edytowane przez Dumpling Zębowa Wróżka
Program TV
  • Like 2

Wygląda na to że z Lindsay nie jest tak tragicznie:

"Pierwszego przejazdu nie ukończyła liderka Pucharu Świata Lindsey Vonn, która doznała kontuzji lewego ramienia. Amerykanka przewróciła się, uderzając w bramkę.

Wstępne doniesienia mówiły o możliwym złamaniu, ale w szpitalu okazało się, że uraz nie jest groźny. Prawdopodobnie zawodniczka wystąpi już we wtorkowym slalomie."

sportowefakty.pl

• Like 1

Obejrzę sobie w domciu:)

Fajnie że Marlies wygrała - austriacja prasa się posika ze szczęścia, już widzę nagłówki "Comeback":) Ale bądź co bądź mają co świętować:)

Ciekawa jestem zjazdu w Bormio - to mój ulubiony zjazd zaraz po Kitz i Wengen :) Po wynikach widzę że tylko 3 wyleciało z trasy... i że obstawiałam nieco inaczej:D

Dzisiejszy zjazd to byl niezly test na sprawdzenie wytrzymalosci ud hehe, po wiekszosci na dole bylo widac ze ladnie im tam juz palilo miesnie:) zreszta sie nie dziwie.. na trasie nimi telepalo a dziur troche bylo.. mi siadlo to 3 miejsce Walchofera ale fartem bo Scheiber mial DSQ, a powrót Schild udany.. bedzie sie liczyc w koncówce sezonu:)

Obejrzałam sobie wieczorkiem do kolacji wczorajszy PŚ.

Schild zdeklasowała resztę! Równo miarowo w każdym międzyczasie miała więcej, ciagle systematycznie coś dokładała przeciwniczkom. Pięknie pojechała, na dole sobie cudnie poradziła tam gdzie wszystkie zawodniczki traciły najwięcej i miały największe problemy to Ona zyskała. A do tego jechała tak spokojnie, nie rzucała się żeby sprawić wrażenie jazdy agresywnej i szybkiej.

Bormio na tle slalomu było w sumie nieciekawe:)

Vonn pojechała górę nawet nieźle ale na dole miałam wrażenie że się najzwyczajniej pogubiła. Natomiast Maryśka pojechała fatalnie. U Vonn można winę zwalic na bolącą rękę i przez to brak koncentracji ale u Riesch nie ma na co zwalić. Fatalny przejazd.