and2maz Napisano 6 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2010 Po dwóch sezonach jeżdżenia na pożyczanych postanowiłem zakupić narty dla siebie i małżonki. Jak się okazuje czasem przy ładnym stoku wypożyczalni brak lub oferuje narty sprzed 20 lat. Mam prośbę o ocenę czy przykładowe narty , które wyszukałem po przestudiowaniu internetu będą w miarę odpowiednie do naszych warunków. 1. K/M M 2. Wiek 37 3. Waga 70 4. Wzrost 172 5. 2 sezony jazy rekreacyjnej 6. 4/5 stopień umiejętności 7. Buty flex 55 Mission 4 8. starsze modele nart z wypożyczalni 9. raczej powoli, średni skręt 10. Preferuję przygotowany stok, niebieskie czasem czerwone trasy, niestety często na przygotowanie stoku nie ma się wpływu i trzeba jeździć albo na zmrożonej powierzchni albo na pokrytym rozmrożonymi muldami stoku 11. Do 5 dni na stoku. 12. Możliwości finansowe 1500zł Moje typy: Atomic Drive 5 lub 7 Elan MAG 72 Salomon X WING 6 lub Aeromax LZ9 Fischer VIRON 2,2 lub 4,4 Rossignol PMC 3000 lub Zenith 2,5 1. K/M K 2. Wiek 38 3. Waga 55 4. Wzrost 160 5. 2 sezony po dłuższej przerwie 6. umiejętności 3/4 7. Buty flex 55 Salomon Divine 4 8. starsze modele nart z wypożyczalni 9. powoli średni promień skrętu 10. zdecydowanie przygotowany stok , niebieskie czasem czerwone trasy 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? ( turystycznie, sportowo ) turystycznie 12. Na stoku do 5 dni 13. Możliwości finansowe 1500zł Moje typy: Atomic Cloud 5 lub 7 Elan Black Magic Salomon Crystal Fischer Pure lub Exhale Rossignol Harmony II lub Atraxion I Z góry dziękuję za każdą cenną wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2010 Dobrze kombinujesz, jeśli się mieścisz finansowo celuj w te modele z wyzszymi numerami, Salomon XW 8 raczej, Zenith lepiej 3, dla Pani lepiej Rossi Att 1 niż Harmony - będą bardzo ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 6 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2010 Po dwóch sezonach jeżdżenia na pożyczanych postanowiłem zakupić narty dla siebie i małżonki. Jak się okazuje czasem przy ładnym stoku wypożyczalni brak lub oferuje narty sprzed 20 lat. Mam prośbę o ocenę czy przykładowe narty , które wyszukałem po przestudiowaniu internetu będą w miarę odpowiednie do naszych warunków. 1. K/M M 2. Wiek 37 3. Waga 70 4. Wzrost 172 5. 2 sezony jazy rekreacyjnej 6. 4/5 stopień umiejętności 7. Buty flex 55 Mission 4 8. starsze modele nart z wypożyczalni 9. raczej powoli, średni skręt 10. Preferuję przygotowany stok, niebieskie czasem czerwone trasy, niestety często na przygotowanie stoku nie ma się wpływu i trzeba jeździć albo na zmrożonej powierzchni albo na pokrytym rozmrożonymi muldami stoku 11. Do 5 dni na stoku. 12. Możliwości finansowe 1500zł Moje typy: Atomic Drive 5 lub 7 Elan MAG 72 Salomon X WING 6 lub Aeromax LZ9 Fischer VIRON 2,2 lub 4,4 Rossignol PMC 3000 lub Zenith 2,5 1. K/M K 2. Wiek 38 3. Waga 55 4. Wzrost 160 5. 2 sezony po dłuższej przerwie 6. umiejętności 3/4 7. Buty flex 55 Salomon Divine 4 8. starsze modele nart z wypożyczalni 9. powoli średni promień skrętu 10. zdecydowanie przygotowany stok , niebieskie czasem czerwone trasy 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? ( turystycznie, sportowo ) turystycznie 12. Na stoku do 5 dni 13. Możliwości finansowe 1500zł Moje typy: Atomic Cloud 5 lub 7 Elan Black Magic Salomon Crystal Fischer Pure lub Exhale Rossignol Harmony II lub Atraxion I Z góry dziękuję za każdą cenną wskazówkę dobrzze odrobiona praca domowa naprawde z tych nart ktorych piszesz to tak dla Ciebie Fischer VIRON 4,4 160cm dla Twojej Kobiety Atomic Cloud 7 149cm chyba że nie musi być z tych co podałes? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
and2maz Napisano 6 Styczeń 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2010 (edytowane) Dziękuję bardzo jeszcze raz. W takim razie przyjrzę się dokładniej polecanym przez Was modelom. A jakie są ewentualnie inne Wasze propozycje? Zastanawiam się, które narty byłyby bardziej odpowiednie dla mnie Fischer Viron 4.4 czy Salomon X Wing8- te ostatnie z ubiegłego sezonu są naprawdę w bardzo dobrej cenie. Dla żonki chyba jednak Cloud 7 Atomica. Edytowane 6 Styczeń 2010 przez and2maz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 6 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2010 Kobiece http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=865854414 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2476&id_modelu=3443 męskie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=876483629 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2472&id_modelu=3425 sumując waszą kasę o ile można to mógłbyś uderzyć w http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2471&id_modelu=3420 może mają w skiteam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi