agnieszka30 Napisano 13 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2010 Mam problem z moimi spodniami, chyba je zepsułam:( tzn przez przypadek wyprałam je w wysokiej tem i w zwykłym proszku, od tego czasu spodnie przemakają, dziś wróciłam z nart z całkowicie mokrym tyłkiem, wcześniej spodnie były super, czy to możliwe że to przez niewłasciwe pranie? Czy mogę coś zrobić żeby to naprawić? Spodnie marki Protest, tanie nie były i szkoda mi ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2010 Mam problem z moimi spodniami, chyba je zepsułam:( tzn przez przypadek wyprałam je w wysokiej tem i w zwykłym proszku, od tego czasu spodnie przemakają, dziś wróciłam z nart z całkowicie mokrym tyłkiem, wcześniej spodnie były super, czy to możliwe że to przez niewłasciwe pranie? Czy mogę coś zrobić żeby to naprawić? Spodnie marki Protest, tanie nie były i szkoda mi ich... Jak miałaś spodnie z membraną, to ... membrany już nie masz. Dodatkowo pozbyłaś się też impregnacji. Moim zdaniem ze spodni nic już nie będzie, bo o ile spodnie można wyprać w impregnacie, to membrany nie da się "odzyskać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 13 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2010 nic z nimi nie zrobisz źle je wyprałaś wszystkie membrany sie pozapychały bądz zniszczyły niestety spodnie juz nie będą spełniać swoich właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2010 Dajcie zadać jeszcze jedno pytanie: Co jest napisane na metce? Może tam w ogóle nie ma membramy. Nie każde spodnie ją mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 13 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2010 Dajcie zadać jeszcze jedno pytanie: Co jest napisane na metce? Może tam w ogóle nie ma membramy. Nie każde spodnie ją mają. W tym przypadku chyba mąż robił pranie;),a z własnego doświadczenia wiem,ze wrzuca się wszystko do jednego kotła:pnie patrząc na metki:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnieszka30 Napisano 14 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, niestety tak podejrzewałam że spodnie już do niczego się nie nadają A co do membrany to miały, takie oznaczenia są na nich UP 10,000 mm/H20 i ap 6,000g/m2/24hrs. A gdyby je wyprać w impregnacie, to coś da? Czy choć troche mniej by przemakały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, niestety tak podejrzewałam że spodnie już do niczego się nie nadają A co do membrany to miały, takie oznaczenia są na nich UP 10,000 mm/H20 i ap 6,000g/m2/24hrs. A gdyby je wyprać w impregnacie, to coś da? Czy choć troche mniej by przemakały? niestety teraz "pacjent umarł" i z nim juz nic nie wyczarujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Z membramy nici, natomiast z impregnacji niekoniecznie. Pytanie czy dalej chcesz ich używać? Czy lepiej opchnąć i kupić nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnieszka30 Napisano 14 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Szczerze mówiąc to już ich nie chce, Tak jak poisałąm wczoraj wróciłam całkowicie przempczona z wyjazdu. Mam nadzieję że uda mi się kupić nowe jeszcze teraz na wyprzedaży, w intersporcie widziała jeszcze troche zimowych ciuchów. A te jak mam je sprzedać jak one sa "zepsute"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 hmm sprzedać to nie bardzo jedyne co to do kosza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Czy lepiej opchnąć i kupić nowe? Mysiek! .... chciałem coś napisać, ale ... nie mam słów :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Mysiek! .... chciałem coś napisać, ale ... nie mam słów :eek: To na PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju2006 Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 konserwacja Czy mógłby ktoś napisać jak fachowo prać i konserwować spodnie+ kurtkę ,żeby zachowywały właściwości a jednocześnie czyste były:confused:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2010 Pranie: środki techniczne do prania (niektórzy stosuj zwykłe szare mydło). Konserwowanie: impregnaty. Zapytaj gugla a prawdę Ci powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 A tutaj troszkę info.http://www.skionline.pl/sprzet/?co=sprzetowe_abc&id_txt=108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra Napisano 15 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2010 Mam problem z moimi spodniami, chyba je zepsułam:( tzn przez przypadek wyprałam je w wysokiej tem i w zwykłym proszku, od tego czasu spodnie przemakają, dziś wróciłam z nart z całkowicie mokrym tyłkiem, wcześniej spodnie były super, czy to możliwe że to przez niewłasciwe pranie? Czy mogę coś zrobić żeby to naprawić? Spodnie marki Protest, tanie nie były i szkoda mi ich... rozwiązanie jest banalnie proste: nie przewracać się, nie siadać na śniegu :p:p Czy lepiej opchnąć i kupić nowe? to od razu wstawiamy na giełdę sprzętu????:eek::eek::eek: stan super po jednym praniu:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi