Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Moltaller 23-25.04.2010

Rekomendowane odpowiedzi

Wstawilem kilka zdjęć z wyjazdu na Moltaller 23-25.04.2010.

Był to ostatni wyjazd w tym , bardzo udanym sezonie.

Warunki narciarskie rewelacyjne, pogoda piękna , popołudniami w Flattach 20stopni ciepła i grilowanie.Żyć, nie umierać.

Wyjazdem tym zakończylismy sezon , który trwał dla nas od października do końca kwietnia. Mielismy karnety sezonowe na Karyntie i Ost Tyrol , więc trochę się najeździlismy.

Generalnie zwiedzilismy wszystko co najważniejsze w tych regionach oprucz Haligenblut i Innerkrems.

Wszystkie miejscowki czyli : Nassfled, Turrarer Hoche, Katschberg , Moltaller , BKK , Lienz , Sillian , GG Resort , St.Jakob są godne uwagi i polecenia.

W przyszłym sezonie prawdopodbnie zakupimy karnet na Salzburgerland lub Tyrol.Trzeba posprawdzać nowe miejsca.

Pozdrawiam.

Zdjecia z Moltallera : http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=3994&c=

• Like 5

Szok ciekawe czym zajmują się zawodowo forumowicze:confused:. Najpierw SB wykupił Schladming dla siebie teraz drugi kolega cały lodowiec . Ciekawe czy Pan Abramowicz właściciel Chelsse Londyn może sobie pozwolić na taki wydatek :rolleyes: Pozdrawiam

Po zdjęciach widzę, że miałeś fatalną pogodę:D:D:D

Brutalna prawda jest taka, że nikt nie pokazuje zdjęć z paskudnych dni (bo i po co?), tylko z tych pięknych ;) a fakty są prawdopodobnie takie że ww. fotki pochodzą tylko z pierwszego dnia - jeśli się mylę to proszę o dementi :))

Brutalna prawda jest taka, że nikt nie pokazuje zdjęć z paskudnych dni (bo i po co?), tylko z tych pięknych ;) a fakty są prawdopodobnie takie że ww. fotki pochodzą tylko z pierwszego dnia - jeśli się mylę to proszę o dementi :))

Bylismy 3 dni, i przez 3 dni była taka pogoda. :).

Jak zwykle zresztą :)).

Edytowane przez marczello

Bylismy 3 dni, i przez 3 dni była taka pogoda. :).

Jak zwykle zresztą :)).

Uuups, przegapiłem nagłówek z datą. Jakoś podświadomie założyłem, że to relacja z "majówki" - a wtedy chyba nie było "jak zwykle" ;)

Akurat na niemajówkową pogodę zwróciłem uwagę - trochę pocieszając się w cierpieniu z powodu zakończenia sezonu ;)

Czy Moltaller jest dobrym wyborem na wyjazd tygodniowy (przez 6 dni w jednym miejscu)? Czy można gdzieś blisko jeszcze wyskoczyć w ramach karnetu tygodniowego (oczywiście nie chodzi mi o karnet sezonowy na Karyntie, który załatwia temat, ale i ma swoją cenę).

Generalnie zwiedzilismy wszystko co najważniejsze w tych regionach oprucz Haligenblut i Innerkrems.

Wszystkie miejscowki czyli : Nassfled, Turrarer Hoche, Katschberg , Moltaller , BKK , Lienz , Sillian , GG Resort , St.Jakob są godne uwagi i polecenia.

Który z w/w ośrodków poleciłbys jeszcze na taki wyjazd tygodniowy? Katschberg znam, i właśnie chciałem coś poszukać w tym rejonie alternatywnego dla Katschi (nie dlatego, że mi się nie podoba, ale dlatego, żeby poszukać coś nowego)

Czy Moltaller jest dobrym wyborem na wyjazd tygodniowy (przez 6 dni w jednym miejscu)? Czy można gdzieś blisko jeszcze wyskoczyć w ramach karnetu tygodniowego (oczywiście nie chodzi mi o karnet sezonowy na Karyntie, który załatwia temat, ale i ma swoją cenę).

Który z w/w ośrodków poleciłbys jeszcze na taki wyjazd tygodniowy? Katschberg znam, i właśnie chciałem coś poszukać w tym rejonie alternatywnego dla Katschi (nie dlatego, że mi się nie podoba, ale dlatego, żeby poszukać coś nowego)

6 dni na Molku to za długo.Chociaż przy takiej pogodzie i takich warunkach jak na koniec kwietnia, to posiedziałbym tam i z 2 tyg.

Dobrym rozwiązaniem jest nocleg w Lienz ( 2 x Lienz , Sillian , GG Resort , St.Jakob ) , lub BKK ( 2 x BKK , Gerlitzen , TH ) , 6 dni w Nasffeld . Kombinacji jest kilka.Ja generalnie Karyntie bardzo polecam.

• Like 1

Albo nocleg we Flatach i w zależności od pogody (wiatr i zachmurzenie oraz temperatura) można podjechać do: Hailigenblut (35 min), Lientz (30 min), Matraii-GG Resora - 45 min, Silan 50 min), Mainlitz - 20 min, Nasfeld 45 min. Albo wariant BKK,TH, Katchi.

Karnetami - kupujesz wariant SKI HIT i wtedy na jednym karnecie niewiele droższym niż lokalny masz Molltalera, Lientz z obiema miejscówkami, Silan, GG Resort i St.Jackob. Mozna to wygodnie obskoczyć mieszkając w Lientz - w sumie bardz przyjenne miasto- wszystko max do 30 min autem(niestety Hailigenblut nie łapie się na karnet SKI HIT)

Też Karyntię i Ost Tirol polecam

• Like 1