JC Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 Nowość sezonu 2010/2011 w Pejo - nowoczesna kolej zabierająca jednorazowo na pokład aż 100 osób! Dolna stacja położona jest na wys. 2 tys. m n.p.m. w Tarlenta, a górna o tysiąc metrów wyżej w samym sercu masywu Ortles Cevedale. Więcej: http://www.skionline.pl/stacje/?co=newsy&id_txt=3712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2010 Czy to ta "dziura" w Val di Sole,o której pisano na tym forum,że nadaje się tylko na jeden dzień. Widać będzie trzeba się wybrać do Adamello di Brenta,albo do Marilewy i zaglądnąć do tej "dziury". Dwa razy byłem w pobliżu i nie zajrzałem do Pejo. Może jak wg.przysłowia: "Do trzech razy sztuka". Ale po wcześniejszej propozycji JC; (Alpbachtal),teraz to Pejo i mam w głowie inne przysłowie: "Osiołkowi w Żłoby dano-w jeden owies w drugi siano";) A wracając do nowej kolejki,słuszna klatka ale na dwóch linach. Jakby tak się nią "kulnąć" przy troszkę silniejszym wiaterku to adrenalinka troszkę by się do żył uwolniła :eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi