Bończa Napisano 31 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2010 Poszczególni zawodnicy zaczynają treningi na śniegu przed nowym sezonem. To ciekawe móc dzisiaj dzięki internetowi śledzić dokładne daty rozpoczęcia treningów. Mancuso i Vonn lecą właśnie do Nowej Zelandii. Svindal po treningach w hali rusza we włoskie Alpy. Jeśli macie informacje o przygotowaniach innych ekip, to z ciekawością przeczytam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 1 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2010 Poszczególni zawodnicy zaczynają treningi na śniegu przed nowym sezonem. To ciekawe móc dzisiaj dzięki internetowi śledzić dokładne daty rozpoczęcia treningów. Mancuso i Vonn lecą właśnie do Nowej Zelandii. Svindal po treningach w hali rusza we włoskie Alpy. Jeśli macie informacje o przygotowaniach innych ekip, to z ciekawością przeczytam. Praktycznie wszyscy zaczynają właśnie teraz. Gdzieś na jakimś twitterze albo facebooku przeczytałem o ambasadorze shreda, Tedzie. Po treningu na sucho wraca do nart. A ten trening na sucho swoją drogą czasem daje wiekszy wycisk niż cały dzień w zawodniczych butach i mordercze trenningi na śniegu. Z tym, że trwa 6-8 h z tego co patrzyłem. (Dla porównania ja po zakończeniu sezonu miałem 1 miesiąc przerwy od wszelkiej działalności sportowej a potem zacząłem na hali i siłowni po 1,5 h dziennie, 5 dni w tygodniu. Aha i na tej siłowni to tak pociągnę do grudnia A oni cały boży rok ) Ze słonecznego Rytra, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 1 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2010 Bode wszyscy wiemy że jesteś dobrym zawodnikiem z Polski południowej tylko że kolega Bończa i jak mniemam i reszta forumowiczów jest ciekawa treningów zawodników z Pucharu Świata .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2010 Bode wszyscy wiemy że jesteś dobrym zawodnikiem z Polski południowej tylko że kolega Bończa i jak mniemam i reszta forumowiczów jest ciekawa treningów zawodników z Pucharu Świata .... Daj że mu szansę Ja też trenuję: wczoraj dwie butelki Liebefraumilcha do snu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2010 Widać na tym filmie, że nie trzeba aż do Nowej Zelandii jechać, aby trenować w dobrych warunkach. Sasaki w Zemratt dzisiaj. http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1468540646774 Nie wiem tylko, czy można oglądać ten film nie będąc zalogowanym w FB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 5 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2010 Nie wiem tylko, czy można oglądać ten film nie będąc zalogowanym w FB? Nie mozna:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2010 Widać na tym filmie, że nie trzeba aż do Nowej Zelandii jechać, aby trenować w dobrych warunkach. Sasaki w Zemratt dzisiaj. http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1468540646774 Nie wiem tylko, czy można oglądać ten film nie będąc zalogowanym w FB? Plan znajomego na najbliszy sezon jesienny ... Ciekawe czy będize już śnieg : http://www.teideski.com/index.php FAcet chce spróbować trochę na nartach a trochę na windsurfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2010 Może nie wiadomość z treningu alpejczyków PŚ.Ale dziś na canal + sport oglądałem film dokumentalny"Mistrzowski organizm" o wysiłku fizyczno-psychicznym alpejskich zjazdowców,w roli głównej A.Svindal.Może oglądaliście,jeśli nie to polecam,pewnie będzie powtórka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2010 Wszyscy startujący zawodnicy byli mocno podekscytowani pierwszymi zawodami. No i dzisiaj pojechali pierwsze giganty. Amerykanie zajęli całe męskie podium. Tutaj wyniki Jutro slalomy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2010 No cóż, poza Amerykanami to ich tam niewielu innych było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2010 No, nie opowiadaj juice , był tam nawet jeden Polak, a imię jego czterdzieści i cztery:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2010 Ughhh, dobrze, że spojrzałem raz jeszcze na listę wyników bo się już zląkłem, że Endrju zaczął jeździ na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2010 Bode Miller sezon 2010/11 założenia Winning the World Cup in downhill and slalom as well as breaking the records of Hermann Maier and Ingemar Stenmark with 13 season wins. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 18 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2010 Czyli 1300 pkt to minimum. Rozumiem, że przy poniższych założeniach wspominanie o generalce to byłaby zbędna formalność. Ważne, że chłopaka humor nie opuszcza i będzie jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Julia Mancuso Julia trochę się rozbiera;) dla ESPN wraz z innymi gwiazdami amerykańskiego sportu: http://sports.espn.go.com/espn/news/story?id=5648510 i trochę opowiada o nowych nartach i treningu: [YOUTUBE]drysFYgVw74[/YOUTUBE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2010 Lara Gut Ta mała wraca po kontuzji, jak pamiętamy nie zapowiadało się na tak długą przerwę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 Ekipa uzaleznionych na sezon 10/11 http://www.head-helps.com/racers/view/bode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 11 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 Bode wszyscy wiemy że jesteś dobrym zawodnikiem z Polski południowej tylko że kolega Bończa i jak mniemam i reszta forumowiczów jest ciekawa treningów zawodników z Pucharu Świata .... napisałem tylko linijkę o moich trenningach i to dla porównania z tym co tak naprawde robią zawodowcy. Soooory, już nie będe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 12 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Urodziny Bode Bode konczy dzisiaj 33 lata. Ciekawe, czy imprezowo bedzie dzisiaj, bo przeciez za kilkanascie dni start PS. W kazdym razie Happy Birthday od forum narciarskiego w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 12 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Svindal dzisiaj trenowal DH w Pitztal i pisze, ze bylo fajnie na dlugich dechach pojezdzic. Warunki musza byc niezle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 16 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2010 Wyczytałem na ntn.pl,że "Oficjalny test śniegu w Sölden przeszedł pomyślnie, zatem nie ma większych przeszkód by dopinać sprawy związane z inauguracją Pucharu Świata. Pierwszy weekend tegorocznego alpejskiego PŚ już za tydzień!!! Kontrola śniegu odbyła się w czwartek (14.10). Przeprowadził ją Markus Mayr (FIS Race Director - odpowiedzialny za zawody kobiet) dał zielone światło do przeprowadzenia wyścigów na podstawie oceny sytuacji śniegowej na stokach do slalomu giganta - Ogólnie rzecz ujmując warunki są zaskakująco dobre. Najlepsze w porównaniu do ostatnich czterech lat. W poprzednich sezonach, ostatnie wypłaszczenie przed metą było w fatalnym stanie. Mając to na uwadze, organizatorzy jeszcze latem przykryli ten odcinek specjalną folią, by chronić śnieg przed wytopieniem i zabrudzeniem. Te działania popłaciły. W wyższych partiach stoku leży mieszanina naturalnego i sztucznego śniegu. Zimna woda w ostatnich dniach i minusowe temperatury, szczególnie nocami, przyspieszyły przygotowania. Ostatnie przygotowania i dośnieżanie potrwają do poniedziałku - powiedział Mayr" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 nie wiem czy ktoś tu już pisał, ale szykuje się powrót - Kalle Palander wraca wywiad do poczytania np tu -> http://www.skiracing.com/?q=node/2114 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 Oby mu się kości podudzia trzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 To już ta sobota i niedziela alpejski Puchar Świata rozpoczyna się w Sölden - 23/24 października!!! Plan transmisji eurosportu na październik i listopad : http://www.ntn.pl/upload/binaries/artykuly/aktualnosci/EUROSPORT_ramowka_do30list2010.pdf 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 19 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2010 odośnie Kalle Pallandera, wywiad po polsku:) http://www.ntn.pl/artykuly/aktualnosci/?a=11131 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi