marboru Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Nie wiem, czy już było (przeglądałem forum i nie znalazłem)...ale natknąłem się dzisiaj na coś takiego jak Multimedialne Gogle Narciarskie. Jak to traktować? Jako ciekawostkę, czy raczej jako przyszłość na stokach? Recon Instruments to firma, która postanowiła stworzyć najbardziej zaawansowane technologicznie gogle dla narciarzy. Wyposażyć je w miniaturowy wyświetlacz oraz możliwość odbierania telefonów, czytania SMS-ów i e-maili oraz szereg innych możliwości? Czemu nie. W goglach znajdziemy miniaturowy wyświetlacz o przekątnej 15 mm. Dzięki technologii GPS będzie możliwe wyświetlanie mapy stoku, swojej lokalizacji, a także lokalizacji innych użytkowników tego samego modelu gogli. Będziemy mieć także dostęp do parametrów związanych z jazdą: aktualną prędkość, średnią prędkość, przebyty dystans, wysokość skoków, a także temperaturę powietrza i wysokość, na której się znajdujemy. W przypadku lawiny gogle wyślą wiadomość, gdzie ich właściciel się znajduje. Ten model gogli będzie w stanie komunikować się z telefonem – dzięki temu będziemy mogli odebrać telefon, przeczytać wiadomości, czy posłuchać muzyki. Gogle mają się pojawić na rynku niestety dopiero jesienią 2010 roku. Cena w zależności od wybranych możliwości ma się wahać od 350 do 450 USD. Źródło: http://palmtop.pl/57944/multimedialne-gogle-narciarskie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) Nie wiem, czy już było (przeglądałem forum i nie znalazłem)...ale natknąłem się dzisiaj na coś takiego jak Multimedialne Gogle Narciarskie. Jak to traktować? Jako ciekawostkę, czy raczej jako przyszłość na stokach? Recon Instruments to firma, która postanowiła stworzyć najbardziej zaawansowane technologicznie gogle dla narciarzy. Wyposażyć je w miniaturowy wyświetlacz oraz możliwość odbierania telefonów, czytania SMS-ów i e-maili oraz szereg innych możliwości? Czemu nie. W goglach znajdziemy miniaturowy wyświetlacz o przekątnej 15 mm. Dzięki technologii GPS będzie możliwe wyświetlanie mapy stoku, swojej lokalizacji, a także lokalizacji innych użytkowników tego samego modelu gogli. Będziemy mieć także dostęp do parametrów związanych z jazdą: aktualną prędkość, średnią prędkość, przebyty dystans, wysokość skoków, a także temperaturę powietrza i wysokość, na której się znajdujemy. W przypadku lawiny gogle wyślą wiadomość, gdzie ich właściciel się znajduje. Ten model gogli będzie w stanie komunikować się z telefonem – dzięki temu będziemy mogli odebrać telefon, przeczytać wiadomości, czy posłuchać muzyki. Gogle mają się pojawić na rynku niestety dopiero jesienią 2010 roku. Cena w zależności od wybranych możliwości ma się wahać od 350 do 450 USD. Źródło: http://palmtop.pl/57944/multimedialne-gogle-narciarskie/ Witam też dzisiaj o tym czytałem tu jest link do ich strony i podane ceny [YOUTUBE] [/YOUTUBE] Edytowane 17 Listopad 2010 przez nurek1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCD Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Brzmi zachęcająco i w ciekawym kierunku to wszystko zmierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Ciekawe jak będzie z bezpieczeństwem. Pojedzie jeden z drugim i zamiast patrzeć przed siebie będą spoglądali na prędkość.. Może i fajna zabawka, ale nie za takie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość katalis Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Ciekawy patent, ale należy się jednak zastanowić też nad tym, czy będzie się z tych wszystkich funkcji korzystać. Puki co nie przekonuje mnie to jakoś szczególnie. Jeżdżę na nartach już od zeszłego roku, ale właściwie dopiero teraz pomyślałam o kupnie gogli, będzie mi dużo wygodniej. Na początek kupię jakieś niedrogie i pewnie przejadę się po nie do sklepu Dobre Narty, bo jestem z Krakowa, a właśnie go u nas otworzyli. Wcześniej przeglądałam stronę internetową z ich sprzętem, to jest sprzęt używany i spodobało mi się to, że mają taki duży wybór marek znanych i cenionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi