glob Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 Witam, szukam nart dla siebie - średnio zaawansowany (poziom ok. 5), 183cm, 80kg, to mój 4 sezon (do tej pory jeżdziłem na łatwych, miękkich carvingowych Headach). Szukam czegoś wszechstronnego, na każde warunki śniegowe (jazda w Poolsce i wiosną w Alpach), coś stabilnego w stosunkowo szybszej jeżdzie ale i wybaczającego błędy. Czegoś co pozwoli mi poprawić braki w technice (jazda na krawędzi, etc) ale także nie zmęczy i pozwoli na rekreacyjną jazdę bo taką lubię Po prześledzeniu oferty/opinii mój wybór padł na Elana. I teraz się wacham co do modelu: 1. Waveflex 10 (lub nawet 8, jesli nie za miękki - jak sądzicie?) - na linia Elana ma bardzo dobre opinie wszechstronnych nart (mocne taliowanie 122/73/102) 2. E/Flex 6 - najwyższy model z tej serii (z opisu dla średnio i zaawansowanych rekreacyjnych narciarzy, ale czy to nie tylko opis a narta jest za łatwa? - bo to dość tani model). Ma mniejsze taliowanie niż Waveflex - 117/72/102. 3. Ewentualnie Speedwave (czyli zeszłoroczny model Waveflexa) - także 10 lub 8. Parametry podobne (choć rdzeń chyba trochę inaczej drewniany?). Może ktoś ma doświadczenie w użtykowaniu powyższych modeli - będę wdzięczny za poradę. Które będą dla mnie lepsze? PS. Myślę o długości 168cm. PS.2 Czy wiązania EL 10 Fusion (które posiadają tegoroczne modele) to wiązania diagonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 Zdecydowanie 10 (ta sama narta w Intersporcie ma oznaczenie 11) na ósemkę jesteś za cięzki, tegoroczny czy Speedwave będą podobne, tego E flexa 6 ani poprzednika nie znam niestety więc nie porównam. Fajną nartą dla Ciebie byłby Rossignol Zenith 6 w długości 170 cm jeśli chciałbyś coś wygodnego i zarazem dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 Albo Progressor 8+ dużo lżejszą nartą jest Speedwave 10 a nawet 12 czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
glob Napisano 29 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Która z nich jest lżejsza? (bo z kontekstu zdania nie jestem pewien): Elan Waveflex 10 czy Fischer Progressor 8+. Porównując tylko te dwie narty, jakie są między nimi różnice - czy ktoś ma porównanie, wrażenia z jazdy - zastanawiuam się między nimi, ceny są podobne, nie wiem co jest lepszym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Elan jest lżejszy , przepraszam za składnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi