Sanders Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Pierwsza sprawa witam serdecznie, jako że to mój pierwszy post na forum. Problem jaki chciałbym żebyście pomogli mi rozstrzygnąć to długość nart, które planuje kupić. Jeżdżę na nartach około 12 lat. Swój poziom oceniam na coś między 7/8. Dotychczas wybierałem zawsze narty slalomowe. Ostatnie 2 modele na jakich jeździłem to kolejne serie - radical 8/9s. Ostatnie lata szukam jednak trochę jazdy poza trasami i nie specjalnie kręci mnie jazda na tyczkach. Chcę nartę która dobrze będzie mi się*prowadzić zarówno na przygotowanym stoku jak i poza trasami. Wiele się nasłuchałem o Rictorach i zdecydowałem się, że to jest to czego szukam. PRoblem jednak przyszedł przy doborze długości nart. 167 i 174 to opcję*jakie wchodzą w grę. Moja wysokość to 178 cm przy wadze 74 kg. Raczej spotykam się z opiniami żebym brał te jak już*biorę taką nartę to te 174 bo lepiej zachowuję się w puchu, szybsza jazda itd... Z kolei ja(przyzywaczajony raczej do krótszej narty) mam trochę*mieszane uczucia. Mimo jednak, myśle całkiem dużych umiejętności nie wiem czy to nie dużo. Co sądzicie ? Jeśli ktoś ma jakąś opinie o Rictorach również mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Cześć, Witam na forum. Ja miałem okazje jeździć na nartach K2 Rictor. Moim zdaniem powinieneś kupić narty o długości 174 cm. Po pierwsze dlatego, że planujesz wyskoki poza trasy, po drugie dlatego, że nie interesuje Cię jazdy krótkim skrętem, po trzecie dlatego, że na Rictorach o tej długości pojedziesz poza trasy i krótkim skrętem K2 Rictor to narty all mountain, ale mimo, że nie są to typowe narty do jazdy w puchu maja już Rocker a dokładnie "All Terrain Rocker", czyli dziób narty unosi się ku górze o kilka centymetrów wcześniej niż w narcie z klasycznym Cumberem. Takie rozwiązanie sprawia, że na tej narcie bardzo dobrze jeździ się w świeżym śniegu, ale także super wycina ciasne skręty na przygotowanym stoku. Polecam! Zobacz jak działa All Terrain Rocker JkU-kauZEGM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Skąd ja znam ten dylemat? Jeśli celujesz w częstą jazdę poza trasą to 174cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanders Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Ehhh masakra ... No tak ale jak narazie te wyloty poza trasę to tak wiecie - zabawa. A nie chciałbym, żebym na stoku miał "problem" z jakimiś krótszymi skrętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi