JC Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Od nowego roku podrożeją opłaty za winiety uprawniające do przejazdu płatnymi odcinkami autostrad i dróg ekspresowych na Słowacji. Winiety drożeją średnio o 40%! :eek: Szczegóły znajdziecie tutaj: http://www.skionline.pl/stacje/?co=samochod&co2=teksty&id_newsa=124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Nooo zachęcają... :eek::eek::eek: Drogi to jedno... Ostatnio patrzyłem na cennik Chopoka,bo koledzy chcieli mnie wyciągnąć. Jeden dzień jazdy (bo na 2 godz. jazdy to bez sensu jechać 100 km.)31 ojro! :eek: Nie wiem,jak oni chcą przyciągnąć Polaków do siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonidius Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Ale to i tak taniej niż Czechy (250 koron, a na polskiej stacji przed Cieszynem 50zł). Właśnie zastanawiałem się którędy jechać do Val di Fiemme:). W grudniu do Livigno jechałem przez Czechy, a teraz dla odmiany chyba wybiorę Słowację, tylko ta ich policja, hm... Czy ktoś ma porównanie jak to czasowo wychodzi. Mam nadzieję, że nowe drogi na Słowacji przybywają szybciej niż u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2010 Ale to i tak taniej niż Czechy (250 koron, a na polskiej stacji przed Cieszynem 50zł). Właśnie zastanawiałem się którędy jechać do Val di Fiemme:). W grudniu do Livigno jechałem przez Czechy, a teraz dla odmiany chyba wybiorę Słowację, tylko ta ich policja, hm... Czy ktoś ma porównanie jak to czasowo wychodzi. Mam nadzieję, że nowe drogi na Słowacji przybywają szybciej niż u nas. Tylko z B-B do Żywca będziesz jechał jakąś godzinę... :eek: Pod warunkiem,że nie sypnie w tym czasie,bo na odśnieżaniu tu oszczędzają... :eek: Oby bez niespodzianek się obyło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 2 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2011 Nie precyzyjnie . Dla samochodów do3,5 tony płatne są tylko autostrady zaznaczone na czerwono./ znak autostrada/. Pozostałe są płatne dla >3,5 T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maciek ComeOn.pl SKI TEAM Napisano 14 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2011 Winietki słowackie 2011 Witam, Dla chętnych do zakupu winietki przed wyjazdem przesyłam link: http://comeon.pl/winiety/ Dostępne są też winiety na pozostałe "narciarskie" kraje: winiety czeskie, austriackie, włoskie, szwajcarskie, oraz mniej narciarskie - węgierskie i słoweńskie. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi