sailor_kr Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Witam! Jestem tu nowy więc zaczynam od życzeń noworocznych dla wszystkich użytkowników:) W niedzielę wybieram się do Jurgowa - podobno ruszyła już nowa, czarna trasa częsciowo biegnąca pod krzesełkiem. ma ktos już jakieś spstrzerzenia stamtąd??? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 myślę że ta czarna to tylko ten maly odcinek ścianki pod krzesłem,a tak to raczej czerwona,ale jest nowa i to jest plus dla Jurgowa za inicjatywę http://www.hawran.pl/trasa5_2010.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 http://www.hawran.pl/trasa5_2010.html Pozdrawiam aj pax mnie uprzedził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sailor_kr Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Dziękuję!!! wygląda zachęcająco:) jutro ją przetestuję i napiszę co i jak. Jurgów od jakichś dwóch - trzech lat w ogóle zaczął mi się podobać-bywało,że jeździło się na okrągło bez żadnych kolejek do krzesła, no i trasy zwykle nienajgorzej przygotowane ( może tylko dolna część czerwonej nie do końca:) pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Tylko nie zapomnij tych wrażeń napisać, bo ja również się tam wybieram w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 1 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 napisz i cyknij może jakąś fotkę...będę tam 5 stycznia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sailor_kr Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2011 Ok ! ale zdjęcia będą z komórki:)napiszę jutro wieczorem bo jade tylko na jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sailor_kr Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 (edytowane) Witam! Wróciłem własnie z Jurgowa - pojeździłem nową "czarną trasą" i wrażenia całkiem niezłe. zaczyna się ok. 300 m od krzesełka( zjazd z czerwonej w lewo). potem jest już coraz lepiej - dobrze wyprofilowana, bardzo dobrze dzić utrzymana trasa nadaje się naprawdę do jazdy. Początek jest łagodny, potem nachylenie zwiększa się do ok 40% ( tak na moje oko) i tak jest przez całą środkową część, przebiegającą pod wyciągiem krzesełkowym . na dole trochę mało miejsca na wyhamowanie trzeba uważać na wąski korytarz z siatek. dziśtrtasa byłą bez lodu i muld - a co najwazniejsze.. chwilami całkiem pusta! Paweł P.S. Zapomniałem jeszcze dodać,że wjazd na tę "małą czarną" jest wyraxnie oznakowany tablicami więc ine przeoczycie go napewno:) kupiłem karnet na pięc godzin ( 70 PLN) i wyjeździłem siędo woli. Edytowane 2 Styczeń 2011 przez sailor_kr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 2 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 (edytowane) rowniez tam dzisiaj smigalem:) trasa fajna pod giganta:) http://img413.imageshack.us/f/zdjciev.jpg/ - fotka trasy z krzesla pozdr. Pawel Edytowane 2 Styczeń 2011 przez stasziek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sailor_kr Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 rowniez tam dzisiaj smigalem:) trasa fajna pod giganta:) http://img413.imageshack.us/f/zdjciev.jpg/ - fotka trasy z krzesla pozdr. Pawel no to siępewnie gdzies tam mijaliśmy:) i jakie Twoje wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 2 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 ogolnie to wrazenia pozytywne, ta trasa moglaby byc jednak troche dluzsza bo np krecac dluzsze luki mozna przejechac ta trase w pol minuty:) plus dla jurgowa bo ciagle sie rozwijaja - szkoda tylko, ze w tym roku nie wypalilo otwarcie karczmy - miejsca zeby siasc i cos zjesc wciaz malo:(( pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sailor_kr Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2011 ogolnie to wrazenia pozytywne, ta trasa moglaby byc jednak troche dluzsza bo np krecac dluzsze luki mozna przejechac ta trase w pol minuty:) plus dla jurgowa bo ciagle sie rozwijaja - szkoda tylko, ze w tym roku nie wypalilo otwarcie karczmy - miejsca zeby siasc i cos zjesc wciaz malo:(( pozdr. racja racja...dlatego po pierwszym zjeździe nazwałem ją "mała czarna" knajpę chyba dopiero budują..a końca nie widać.. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 w lutym albo w marcu maja wrocic do budowania tej karczmy. w czwartek pewnie znowu bede sobie tam nartowal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 no to może się spotkamy w jurgowie w czwartek:)...też tam będę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 no to może się spotkamy w jurgowie w czwartek:)...też tam będę.... Ja może będę w piątek, czwartek chyba w jakiejś bliższej do Krakowa lokalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 ja jestem na Podhalu od 4 do 8 stycznia ze znajomymi i rodzinką...w piątek jurgów tez może być....no i będą myśle przygotowani na oficjalne otwarcie 9 stycznia Litwinki-Grapy...mam nadzieje w sensie tras przygotowani:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Jestem w czwartek od rana,jadę z Krakowa sam więc moge kogoś zabrać ( 2 osoby) jak jest zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 Napiszcie, jak jest z narodem, bo na tych ich kamerach nic nie widać. To przykład fajnego ośrodka, który nie ma dobrego podglądu na ilość narciarzy. A przecież lina Wam się kręci, więc nie ma się czego wstydzić, ilu ludzi jeździ w danym momencie. My natomiast moglibyśmy się zastanowić, czy jechać tu, czy gdzie indziej. Bezpieczniej by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 5 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2011 ja tez jutro jurgow:) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Jadę do Jurgowa. Może uda się parę razy zjechać, zanim tłumy się zjawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 No i średnio się udało. Trochę pojeździłem do 11. Potem już za dużo ludzi było. Nowa trasa jest jakimś urozmaiceniem, ale jest krótka. Bardzo wolno wyciąg chodził, nie wiem, wydawało mi się, że wolniej niż zazwyczaj. Natomiast orczyk miał dzisiaj trzy szarpniecia podczas ruszania i to trzecie powodowało ruchy kręgosłupowe . Wcześniej tego nie było. Panie z kasy otworzyły za 10 dziewiąta, co spowodowało niezłą kolejkę na początek. Na Kotelnicy zawsze otwarte jest od 8.30 i kolejek nie ma. No takie małe niedoróbki dzisiaj zauważyłem. No, ale święto dzisiaj, więc spox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Potwierdzam j.w.Jak sie jest pierwszym do kasy to sie człowiek niecierpliwi;)Ale ogólnie do 11 fajnie sie latało,ach ci rosjanie tylu ich było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Już bym to późne otwarcie przebolał (bo byłem pierwszy przy kasie ), ale ta śnięta królewna dała mi nieważną kartę. I tak z bramek musiałem się wracać do kasy. Tak to jest, jak u nas człowiek wyrywny zbytnio jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Dało sie też zauważyć powolną obsługe szanownych Pań w okienkach.Coś dzisiaj szwankowało w Jurgowie,dobrze że trasy były ok.Następny wypad jak minie ten bum za wschodu i długoweekendowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Najlepiej o dziwo przygotowana czarna...szkoda że najkrótsza. na czerwonej sztuczny śnieg lekko kopny...ale nie przeszkadzał. Fakt do 11 było ok. Potem ok 15 min. Wracając zaglądnąłem do Kozińca...chyba jeszcze więcej luda. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi