JC Napisano 16 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2011 Największy HIT ispo 2011 - innowacyjny koncept Fischera umożliwiający perfekcyjne dopasowanie skorupy butów narciarskich do indywidualnego kształtu stóp i łydek. Tu zapoznacie się z nowoscią Fischera: www.skionline.pl/sprzet/?co=newsy&id_txt=4236 Ciekawy jestem Waszych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Śwetna idea. Zastanawiają mnie dwie rzeczy : 1) jakie jest ciśnienie wywierane na buta w czasie formowania ? 2) bałbym się wsadzić buta do HOT Gear Bags Było mi dane mierzyć Air Shella z Technici -> przesuper trzymanie stopy, a szczególnie kostki. Raz tylko miałem lepsze buty na nogach (lepiej dopasowane) Atomic AFT FOAM. Ale Tehnica zabija FOAM wygodą. I cena w miarę rozsądna. Ciekawe czy Fischer będzie jeszcze lepszy? I jak cena tego wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Przez internet juz sie tego buta nie kupi, no chyba ze ktos bedzie probowal z butami w piekarniku;) Wlasciele sklepow tradycyjnych beda przeszczesliwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Przez internet juz sie tego buta nie kupi, no chyba ze ktos bedzie probowal z butami w piekarniku;) Wlasciele sklepow tradycyjnych beda przeszczesliwi. Nie do końca, bo będą musieli zainwestować w to urządzenie, czyli wyłożyć pieniądze i czekać na ewentualne zyski. Śwetna idea. Zastanawiają mnie dwie rzeczy : 1) jakie jest ciśnienie wywierane na buta w czasie formowania ? 2) bałbym się wsadzić buta do HOT Gear Bags Było mi dane mierzyć Air Shella z Technici -> przesuper trzymanie stopy, a szczególnie kostki. Raz tylko miałem lepsze buty na nogach (lepiej dopasowane) Atomic AFT FOAM. Ale Tecnica zabija FOAM wygodą. I cena w miarę rozsądna. Ciekawe czy Fischer będzie jeszcze lepszy? I jak cena tego wynalazku? Rozmawiałem o HGB na ispo i nie powinno być z tym problemu. Cena formowania będzie wliczona w cenę buta. But można formować kilka razy, ale każde następne formowanie będzie płatne. Cena zakupu nie powinna znacznie odbiegać od dotychczasowych cen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Cena zakupu nie powinna znacznie odbiegać od dotychczasowych cen. I to byłaby bardzo dobra informacja - jeśli się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Niesamowity postęp następuje w technologii butów. Trzymanie i wygoda nie są teraz cechami rozbieżnymi, jak jeszcze było parę sezonów temu. Zastanawiam się ile procent sukcesu w jeździe Kostelica pochodzi od tych nowych butów - jakoś tak zbieżność tych faktów wydaje się być nieprzypadkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Niesamowity postęp następuje w technologii butów. Trzymanie i wygoda nie są teraz cechami rozbieżnymi, jak jeszcze było parę sezonów temu. Zastanawiam się ile procent sukcesu w jeździe Kostelica pochodzi od tych nowych butów - jakoś tak zbieżność tych faktów wydaje się być nieprzypadkowa. Kostelic już jeździ w butach Fischer Vacuum Fit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 17 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2011 Przez internet juz sie tego buta nie kupi, no chyba ze ktos bedzie probowal z butami w piekarniku;) Wlasciele sklepow tradycyjnych beda przeszczesliwi. Masz rację . Problem też będzie z przetestowaniem takiego buta przed zakupem. A do wypożyczalni to raczej się nie doczekamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi