marboru Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Niedługo nadejdzie wiosna i w Polsce będzie już można zapomnieć o jeździe. W Alpach dobre warunki panować będą zapewne prawie do maja. Dobrą propozycją na marcowo-kwietniowy wyjazd jest np. Stubai, który oferuje w tym czasie dużo interesujących imprez. * w szkołach narciarskich Stubai i Schlick 2000 podczas Night Show będzie można popatrzeć na popisy instruktorów oraz pokazy fajerwerków. Terminy: 23.02, 02.03, 09.03, 16.03. * BIG Family Snow Party, czyli wielkie rodzinne świętowanie, odbędzie się 25 lutego * od 14 marca w ośrodku Schlick 2000 w każdy czwartek, wszystkie panie otrzymają w promocyjnej cenie całodniowe lub półdniowe karnety oraz jednorazowe kupony na kulinarne przysmaki, serwowane podczas organizowanych tam Ladies Day * 7 marca w ośrodku Schlick 2000 fani nart i dobrej muzyki będą mogli wziąć udział w imprezie Schlick Snow Party. Wstęp bezpłatny! * w marcu na lodowcu Stubai po raz czwarty odbędą się zawody Stubai Jam. * 26 kwietnia w ośrodku Schlick 2000 odbędzie się Countdown Party, czyli uroczyste zakończenie sezonu. Lodowiec Stubai to największy lodowcowy teren narciarski Austrii. Zajął pierwsze miejsce w rankingu terenów do rodzinnej jazdy na nartach w Alpach, organizowanym przez niemiecki automobilklub ADAC opublikowany w przewodniku narciarskim na 2010/2011 rok. To gwarancja świetnych warunków narciarskich oraz śniegu na 110 km tras od października do maja, także w ośrodku narciarskim Schlick 2000 w Fulpmes, na terenie narciarskim dla rodzin z dziećmi Serlesbahnen w Mieders oraz w Elferbergbanh w Neustift. Więcej na www.stubai.at 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Mam taką cichą nadzieję, że w kwietniu uda mi się jeszcze zaliczyć Stubai lub Hintertux... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Luty 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Mam taką cichą nadzieję, że w kwietniu uda mi się jeszcze zaliczyć Stubai lub Hintertux... Ja patrzę w stronę Francji...a jak Ona nie wypali, to któryś z austryjackich Lodowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Ja też muszę chociaż raz wybrać się na te lodowce co tu tak fajnie opisujecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Witam! Jedź, jedź. Naprawdę warto, ja byłem na Stubaiu chyba z sześć razy i mam wspaniałe wspomnienia z wyjątkiem ostatniego na koniec sezonu IV/V), gdzie młoda złamała nogę i polatała sobie śmigłowcem z żoną. Moim zdaniem jest to najlepszy lodowiec na koniec sezonu, bo dość duży. A knajpa w drodze do lodowca (w dole drogi trzeba zejść na nogach) i jedzonko - palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Witam! Jedź, jedź. Naprawdę warto, ja byłem na Stubaiu chyba z sześć razy i mam wspaniałe wspomnienia... Faktycznie warto zakończyć sezon na lodowcu. Mnie również Stubai bardzo się podoba, ale równie fajnie (jak dla mnie ) jest na Hintertuxie. Akurat zeszły sezon rozpocząłem w listopadzie na Stubaiu, a zakończyłem końcem kwietnia na Hintertuxie... Niestety w tym moja liczba wyjazdów na "lepsze" nartowanie wygląda gorzej... Ale nie tracę nadziei;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Nie tylko w marcu czy kwietniu na Stubaiu jest fajnie! Ja byłem w weekend majowy. Tylko wtedy nie wiadomo na jakich oponach jechać! Jednego dnia chodziłem w krótkich spodenkach a dwa dni potem nie mogłem dojechać do parkingu przy dolnej stacji wyciągów bo spadło ze 20 cm śniegu. Wyobrażcie sobie, że na lodowcu wyratrakowano trasy na wieczór a jak upadło te 20 cm czy może i więcej sniegu, trasy tak pozostawiono! Jazdy nie było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Faktycznie warto zakończyć sezon na lodowcu. Mnie również Stubai bardzo się podoba, ale równie fajnie (jak dla mnie ) jest na Hintertuxie. Akurat zeszły sezon rozpocząłem w listopadzie na Stubaiu, a zakończyłem końcem kwietnia na Hintertuxie... Hinka też znam, ale jeździłem raz w miesiącu lutym i miałem -28C. oraz widoczności żadnej, do tego stopnia, że zamiast do głównego kotła to zjechaliśmy w drugą stronę na stare 2osob krzesełka. Naprawdę mało miłe to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 18 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2011 Hinka też znam, ale jeździłem raz w miesiącu lutym i miałem -28C. oraz widoczności żadnej, do tego stopnia, że zamiast do głównego kotła to zjechaliśmy w drugą stronę na stare 2osob krzesełka. Naprawdę mało miłe to było. Właśnie dlatego lodowiec to raczej na początek i na koniec sezonu, choć i wtedy nie ma żadnej gwarancji fajnej pogody (szczególnie początkiem sezonu), ale ryzyko mniejsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi