Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

internet na kartę w Austrii i Włoszech ...

Roobs

Rekomendowane odpowiedzi

Z jakich operatorów GSM korzystacie przy użyciu internetu na kartę w tych Krajach :)

Przypadkowa zbieżność ale akurat na "innym forum" kolega porzucił dziś takiego linka:

http://austrostrada.austria.info/2011/06/14/praktycznie-tanie-podrozowanie-po-austrii/

Chętnie bym zlinkował cały wątek bo jest jeszcze parę innych informacji ale chyba nie wolno :)

• Like 1

Z jakich operatorów GSM korzystacie przy użyciu internetu na kartę w tych Krajach :)

Poszukaj na forum, bo opisywałem to dokładnie!

W "trzech słowach":

Idziesz w Austrii do sklepu A1 lub Media Markt, wyciągasz z portfela 20 Euro i kupujesz starter. Wkładasz SIM kartę w modem (jak masz) i jedziesz. Z tego co pamiętam to w cenie jest ok. 1.5 GB transferu ważna przez rok.

Jeżeli nie masz modemu to kupujesz starter z modemem, koszt (jak kupowałem) 49 Euro.

Tu szukaj szczegółów: http://www.a1.net/internet/bfree-mobil-breitband

To najlepsze rozwiązanie, bo A1 ma najlepszy zasięg w górach!!!

Wcześniej korzystałem z Yesss, ale wymiękłem, kiedy kilka razy modem łączył się tylko z EDGE.

WŁOCHY

Zapomnij o mobilnym internecie! Przerobiłem. U nich płaci sie za czas, a nie za transfer, więc kartę za 30 Euro zużyłem w 2 dni! Inna sprawa to zakup, jak u nas za komuny. Paszporty, ksera, podpisy... masakra!

• Like 1

JC też coś pamiętałem i przeleciałem ale jakoś mi nie wyszło dlatego poszedłem na "łatwizne" :cool::D

Jak włożyć to też wiem :P:D:D:D

Właśnie kwestia logowania do systemu i zasięg a czy ojro wiecej czy mniej za karte to nie ma znaczenia .

Jesteś pewny że ważność od pierwszego zalogowania jest przez rok???

JC też coś pamiętałem i przeleciałem ale jakoś mi nie wyszło dlatego poszedłem na "łatwizne" :cool::D

Jak włożyć to też wiem :P:D:D:D

Właśnie kwestia logowania do systemu i zasięg a czy ojro wiecej czy mniej za karte to nie ma znaczenia .

Jesteś pewny że ważność od pierwszego zalogowania jest przez rok???

Na 100% przecież masz napisane tutaj - 12 Monate

Sam to sprawdziłem, wszystko działa bardzo dobrze.

• Like 1