Mario Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Jest coś takiego jak historia zjazdów z tamtego rejonu, można to sobie gdzieś zobaczyć? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre372 Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Jest coś takiego jak historia zjazdów z tamtego rejonu, można to sobie gdzieś zobaczyć? Pozdro Witam ,prawdopodobnie jest to do odczytu na stronie www.ski.it wpisując numer skipasu .takie słyszałem zdanie na ten temat od ludzi z którymi byłem w Val di Sole dwa tygodnie temu ,czy na 100% nie jestem pewien :-) .Natomiast wiem że zjazd z Pejo 3000 to niezła zabawa ,polecam wszystkim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 31 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Witam ,prawdopodobnie jest to do odczytu na stronie www.ski.it wpisując numer skipasu Hej, dzięki za odpowiedź ale nie bardzo widzę miejsce na wpisanie takich danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Nie wiem,czy mam rację,ale to jeszcze obejmuję dolomiti superskipass. Jeśli tak,to wejdź na stronkę: www.dolomitisuperski.com i dalej,najeżdżając myszką,będzie: PERFORMANCE CHECK. Dale będzie jakaś instrukcja i: "Check ski performance" Wpisujesz numer karnetu i wychodzą wyniki. :smile: Na stronce jest nawet instrukcja,jak to zrobić. Miłej zabawy! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Nie wiem,czy mam rację,ale to jeszcze obejmuję dolomiti superskipass. Oj Dżonu, nie wydaje mnie się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Jest coś takiego jak historia zjazdów z tamtego rejonu, można to sobie gdzieś zobaczyć? Pozdro moze tu:??? http://www.skiline.cc/ticket?cid=400078#it 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feist Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Nie istnieje, tylko historia zjazdów zapisuje się z Passo Tonale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Nie istnieje, tylko historia zjazdów zapisuje się z Passo Tonale niestety ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 A po co mi historia! Właśnie dziś w nocy wróciłem z Pejo Fonti. Jadąc tam bałem się o stan nartostrad i czy będzie po czym jeszcze smigać. Prawdą jest, że śniegu nie było zbyt wiele, niektóre trasy juz były nieczynne ( np. Alpino w Tonale ). Ale do rzeczy. Jeszcze nigdy nie miałem tak wspaniałej pogody jak tym razem! Codziennie słońce i ani jednej chmurki na niebie. No w piątek wyszły chmurki, ale słońca mi nie zasłaniały! no i fukał vietr, jak mawiają nasi sąsiedzi z południa. Temperatura do + 25 stopni, w nocy przymrozek. Z rana trasy były bardzo zmrożone i twarde. Żałowałem że wziąłem tylko jedną parę nart- uniwersalną. Z rana niezła byłaby zabawa na twardej, ostrej slalomce!!! Pierwszego dnia jeżdziłem w Pejo- zresztą dolną stację miałem pod nosem. Nowa trasa ze szczytu 3000 niezła. Reszta, to trasy łatwe ale przyjemne i dla każdego, nieżle przygotowane. Zjazd utrzymywano do samego dołu, to znaczy do gondolki startujacej z wysokości 1400m. Drugi dzień to Tonale. Trasy dobrze przygotowane, zamknięta Alpino i czarna ( 32), czerwona (31)z drugiego końa stoku. Na lodowcu wszystko działa, zjazd trasą Paradiso do parkingu , nie pod samą dolną stację gondoli, lub do stacji pośredniej kolejki z Ponte. Dzień trzeci- Marilleva i Madonna. Niektóre trasy zamknięte. Na Passo Groste i Spinale warunki znakomite, najlepsze! Ale na Groste tłumy ludzi! Czwarty- znów Tonale i Ponte di Legno. W Ponte trasy dobrze przygotowane. Niektóre, np. czarna 1 na samym dole zamknięta. Mnie to nie przeszkadzało bo śmigałem na 9, 6 i 7. Przejazd z Tonale do Ponte trasą 18 i 17 zachowany! Dzień piąty - Pejo bo za oknem! Dzień szósty- znów Tonale i Ponte. Rano 6-7 razy trasą 22 i 21 z Blejsa do samego dołu, potem znów Ponte i powtórka ze środy. Posumowanie- letnie narciarstwo bardzo mi odpowiada!!! Takiej pogody jak ostatnio jeszcze nie miałem. Gdyby nie krem z faktorem 30 z twarzy zeszłaby skóra! A wszystko za 220 ojro plus 500 zł na spanie w Czechach i paliwo ( drogie). Sam przejazd kosztował nieco ponad 1600zł, to jest winiety, opłaty za autostradę i przełęcz Brenner no i paliwo, co podzielone na 4 dało ok 400zł na osobę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Val di Sole Też byłem, spałem w Commezzadurze (400 m od gondoli Daolasa - Val Mastelina). Po raz pierwszy jechałem przez Graz i Brunico (wyjazd z BB o 5:45, na miejscu o 18-tej, zalety w porównaniu z drogą przez Brenner - pusta autostrada od Wiednia (zwłaszcza brak TIR-ów i autobusów), opłata za autostradę we Włoszech od Brixen 6,5 €, a w drodze powrotnej 3,5 € (wjechałem na autostradę w Bolzano, jadąc przez Passo Mendola). Minusem - sporo ograniczeń prędkości do 100 km/h na A2, ale na dystansie 1060 km to tylko 1 godzina, a o wiele spokojniejsza jazda. Co do pogody, to potwierdzam, lepiej miałem tylko w 2004 (pierwszy wyjazd w Alpy), tyle samo słońca, ale więcej śniegu. Do opisu Bumera dodam tylko, że byłem (pierwszy raz) na Paganelli (świetne trasy, mało ludzi, dolne trasy nieczynne). We wtorek odbyłem wyprawę z Commezzadury do Pinzolo (korzystając z nowej gondoli Pinzolo Campiglio Express), w którym są fajne trasy, ale niestety na dole nieczynne (Dolomitica). Reszta dni to: Pejo, Madonna, Marilleva i Tonale Ponte d'Legno, wyjazd uważam za jeden z lepszych. Ktoś powie: po co jechać do Afryki na narty ? (Temperatura po południu w dolinie dochodziła do 25 st. C) A ja uwielbiam taką narciarską pogodę, rano przymrozek, potem "puszczone", a po południu jazda na wysokościach i północnych stokach. Średnio kończyliśmy ok. 15-ej, dwa razy kończyliśmy o 16:25 (Paradiso i Groste). Jak chcę pojeździć w "normalnych" zimowych warunkach, to jadę w Beskidy przy -15 st. C i po obfitych opadach śniegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 3 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2012 "hupon", tośmy sie trochę mijali! Ja nie odwiedziłem Pinzolo, mimo ze było to w planach. Czytając na forum informacje o śniegu w tym ośrodku i widząc na własne oczy jak sytuacja wygląda w Madonnie, zrezygnowałem. Musi poczekać do przyszłego roku! Wczoraj oczyściłem i zakonserwowałem narty i z przykrością muszę stwierdzić, że mam parę rys od kamieni. Złapałem je w Ponte di Legno, w piątek, ostatniego dnia pobytu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluchachacha Napisano 17 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2014 Na tej stronie jest informacja o możliwości sprawdzenia zjazdów http://www.paganella.net/sito/skiperformance.php?language=P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi