izalaw Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 (edytowane) Cześć, zdaję sobie sprawę, że takie pytanie/prośba o poradę jest powszechne i pewnie już Was męczy, ale cóż, sprobuję ;-) Poszukuję dla siebie dobrych nart, mogą być z zeszłego sezonu (albo zeszłego zeszłego, chodzi mi o głównie o komfort jazdy, nie o design) . Chodzi o narty dla zaawansowanej narciarki. Jeżdzę głównie po przygotowanych stokach. Buty Tecnica flex 90. Mam 169 cm wzrostu, ważę 58 kg. Jak do tej pory moją uwagę zwróciły narty Head Cool One + Head One LR9. Co o nich myślicie? Może przychodzą Wam do glowy jakieś inne? Spojrzałam na skalę umiejętności - sądzę, że dla mnie najodpowiedniejsza będzie 8. Będę naprawdę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi. Pozdrawiam, Iza Edytowane 28 Wrzesień 2012 przez izalaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Oba modele co przedstawiłaś są ok,to nartki komfortowe łatwe w prowadzeniu niezwykle skrętne,myślę że zrobione z myśla o paniach ale jest małe ale : co się nazywa-Kneissl Blue Start AC,wedlug mnie zdecydowanie lepsze od Hedków Dobre nartki dla dobrej narciarki :wink: ps.i wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izalaw Napisano 29 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Dzięki za odpowiedź, na pewno zwrócę na nie uwagę. O Kneissl Blue Start AC w ogóle nie słyszałam, to znaczy nie znam tej firmy, więc nawet nie potrafię sobie ich wyobrazić w realu. ;- )Jednak w międzyczasie wpadły mi w oko takie narty: Fischer Breeze My Style + Fischer V 9 RF. Lepsze od Head'ów? Wiecie coś o nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izalaw Napisano 29 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Albo moze coś o Head Mya n 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 przetestuj fajne modele damskich nart , moja Ewa próbowała 2,3,4 pozycje wszystkie super , voelki rewelka tylko cena troche zaporowa ;( http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,dynastar,exclusive-pro,5449.html http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,dynastar,exclusive-elite,5450.html http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,k2,superburnin,5483.html http://www.skionline.pl/sprzet/narty,12-13,voelkl,charisma,5897.html http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,rossignol,attraxion-8-echo,5099.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Cześć Jeżli 8 i chesz być zadowolona to tylko pierwsza narta sportowa w katalogu dowodlnej firmy lub zblizona do niej. Innych wogóle nie ma sensu brac pod uwagę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 (edytowane) Opisujesz siebie jako dobrą narciarkę, także doświadczoną (?) - to raczej zapomnij o modelach kobiecych, a na pewno jakiś taki lajtowo początkujących. Szukaj czegoś porządnego, niekoniecznie sportowego z nazwy ale raczej o konstrukcji sandwich, drewno, titanal itd. Sportowe, przynajmniej teoretycznie, są wąskie w talii - jak chcesz bardziej uniwersalną to bierz szersze. Długość ok. 155-170 zależnie ew. jaki model - mocniej taliowane raczej krótsze, mniej - raczej dłuższe. Jest tego tyle że wskazywanie konkretnych modeli mija się z celem. Popatrz: http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12.html tylko jeden sezon - fafnastu producentów x dziesiątki modeli PS Zakładam jakiś poziom wiedzy i doświadczenia, choć po twoich typach ...nie, żadne z nich nie są dla 8 PS 2 - Kneissl robi b. fajne narty, trochę niszowe więc w Polsce mniej znane. Zależnie od ciebie, poziomu umiejętności - wspomniane Blue Star (ew. 160 cm) - dla ósemki mogą być za "miękkie" wtedy Black Star 156 lub lepiej 164 cm. Edytowane 29 Wrzesień 2012 przez gajowy01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izalaw Napisano 30 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Dzięki za odpowiedzi ;-) W moim przypadku zawodzą nie umiejętności czy brak doświadczenia, a raczej brak wiedzy na temat najnowszych możliwości nart i ich dostępności na rynku ;-) Dlatego też pytam Was o radę i pomoc, bo po prostu nie znam się na tym tak dobrze. Długo jeździłam na tych samych nartach (wahały się pomiędzy początkujący/średnio zaawansowany), 2 lata temu "przesiadłam się" na Voelkl Fuego. Teraz po prostu szukam nowych, bo moje fuego oddałam siostrze ;-) Przepraszam więc, że zasypuje Was takimi propozycjami, ale jestem trochę zagubiona, bo wybór jest... naprawdę duży :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 (edytowane) Cześć Dzięki za odpowiedzi ;-) W moim przypadku zawodzą nie umiejętności czy brak doświadczenia, a raczej brak wiedzy na temat najnowszych możliwości nart i ich dostępności na rynku ;-) Dlatego też pytam Was o radę i pomoc, bo po prostu nie znam się na tym tak dobrze. Długo jeździłam na tych samych nartach (wahały się pomiędzy początkujący/średnio zaawansowany), 2 lata temu "przesiadłam się" na Voelkl Fuego. Teraz po prostu szukam nowych, bo moje fuego oddałam siostrze ;-) Przepraszam więc, że zasypuje Was takimi propozycjami, ale jestem trochę zagubiona, bo wybór jest... naprawdę duży :-) Oj chyba dasz radę. Nie sugeruj się katalogami i opisami. Wybierz dobrą nartę. Gajowy podpowiedział co do konstrukcji - ja sugeruję narte sportową - konstrukcja pewna. Spróbuj wybrać cos pomiędzy.. Attraction i inne kobiece - sama wiesz... raczej porażka. Pozdro Edytowane 30 Wrzesień 2012 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi