rafalek408 Napisano 12 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2013 Czesc wszytskim. Moj sw.p. Wujek brał kiedyś udział w akademickich mistrzostwach polski w biegach narciarskich. Zjala dosyc wysokie miejsce z tego co wiem. bylo to chyba w 1960 - chyba. Naeciarstwo bylo jego pasją. Zostało po Wujku duzo roznych par nart z kijkami. Bardzo fajne dla mnie i wyjatkowe sa dwie pary starych narts. Jedne zjazdowki, drugie, te chyba fajniejsze, do biegania. Na tych do biegania jest napisaen "Jubileuszowe" i ciut wyzej chyba "Hale", na gorze nart "Zakopane". Zjazdówki są z numerem przy zapieciach i też maja znaczek na górnej częsci. Mam pytanie i prośbe. Czy jest tutaj moze osoba, która mogłaby cos blizej powiedzieć o tych nartach. Moze mogą byc fajnym okazem. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2013 Ja wprawdzie na Twoje pytanie nie odpowiem, ale za to możesz na tych nartach pośmigać z Kalatówek podczas Zjazdu o Wielkanocne Jajo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2013 znawcą nart niestety nie jestem i również Ci nie pomogę ale jeśli te narty jeszcze teraz nie są fajnym okazem to będą nim bez wątpienia za 50 lat poza tym wartość sentymentalna myślę, że jest bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2013 Wstępnie patrząc, to nadają siętylko na ścianę. Chociaż dobrze by było popracować nad ich wyglądem przed wystawieniem na ekspozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi