Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Dobór nart zjazdowych

meriu29

Rekomendowane odpowiedzi

1. Płeć - Mężczyzna

2. Wiek - 20

3. Waga - 60

4. Wzrost - 175

5. Na nartach jeżdżę od małego :) z 6 sezonów z przerwami, ( pare dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na 6

7. Moje buty to 42

8. Teraz jeżdżę na nartach/model: jeździłem na elanach carvingach

9. Preferuję styl jazdy długie skręty szybka jazda :)

10. Upatrzyłem sobie narty - póki co nie mam żadnych na oku.

11. Mój budżet na narty to około - 500zł max + buty w cenie, chciałbym kupić używki na allegro bądź tablicy :)

1. Płeć - Mężczyzna

2. Wiek - 20

3. Waga - 60

4. Wzrost - 175

5. Na nartach jeżdżę od małego :) z 6 sezonów z przerwami, ( pare dni w sezonie)

6. Moje umiejętności określam na 6

7. Moje buty to 42

8. Teraz jeżdżę na nartach/model: jeździłem na elanach carvingach

9. Preferuję styl jazdy długie skręty szybka jazda :)

10. Upatrzyłem sobie narty - póki co nie mam żadnych na oku.

11. Mój budżet na narty to około - 500zł max + buty w cenie, chciałbym kupić używki na allegro bądź tablicy :)

500 zł na narty i buty to bardzo mało. Buty trzeba kupować nowe i dobrze dopasować czyli w cenie od 450 za słabe do ponad 1000zł za porządne na kilka sezonów.

moja propozycja. Komis na Zywieckiej , NA Krakowskiej na Dąbrowskiego w Bielsku -Bialej ....... lub Wilkowice lub Szczyrk. Leszna Górna lub Wisła czy Zywiec Zibi -dużo punktów sprzedaży.....

nalezy wejść do Komisu i tam dokonąć ogledzin oraz kazdy pan doradzi..500 zł na buty i narty to troche malo kasy na wybieranie z MAREK DOBRYCH FIRM...

mozna kupić narty za 450 oraz buty za około 200 zł ale tez w zalezności od Komisu....

podam inny przyklad czy mozna kupić dobre auto majac kwote 5tys zł .W tej cenie to SC lub stary golf .Majac 14 tys,,,mozna kupic lepsze auto a mając 1400 zł mozesz sobie kupić narty za około 800 zł i buty za 600 zł,,,,,,,,,

kilka dni na nartach

jeżeli preferujesz dlugi skręt do kup sobie narty zjazdowe........ dlugość nart jak twoj wzrost. te stare narty proste sa bardzo TANIE..........ale powtarzam ,co z tego ze podam ci dany typ i model a jak w TYM KOMISIE nie będzie tej NARTY.... nie będzie tego buta...

kupujac cos nowego jedziesz do INtersportu czy innej sieci i tam maja rozmiary itp...

niestety nie posiadam wiecej funduszy, mam zamiar kupic uzywane buty prosze o propozycje :)

ponieważ jesteś z B-B dam Ci namiar na priva

możesz podjechać przymierzyć,może akurat spasuje

u mnie dostaniesz komplet za 500 zł

buty marki Koflach 27,5

i Fischery Race RC4 dł.160cm, promień 14m,parametry 110-66-96 ,wiązanie Tyrolia LD12

Edytowane przez MB

Hmm a jezeli chodzi o dlugosc nart do duzych skretow i mojego wzrostu to dobierac 160cm? czy moze byc mniej/wiecej?

Nie jest to idealna długość dla Ciebie,to trzeba przyznać.

Lepsze byłyby 5cm dłuższe.

Ale możesz to uznać jako CCC :applause: (cena czyni cuda)

ja też mam 175 wzrostu,tyle miałem wojskowej miary i jeździłem na nich kiedyś

może już nie mam bo na starość człowieka "wdeptuje":tongue:

Dobór nart

1. Płeć -M

2. Wiek -24

3. Waga -77

4. Wzrost -175

5. Na nartach jeżdżę od 2 sezonów

6. Moje umiejętności określam na 5

7. Moje buty to - dalbello prx 7

8. Teraz jeżdżę na nartach/model - atomic Race D2 VF 75 lub salomon x-wing 400

9. Preferuję styl jazdy :krótkim skrętem po przygotowanych stokach