ismu Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Witam Jako że chciałbym zmienić sprzęt na ten sezon piszę tu aby zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych osób. Byłbym zainteresowany nartami Head Worldcup Rebels iSL. W tym przypadku głównie chodzi o długość. Ja osobiście widział bym dla siebie długość 165cm, jednak może się mylę? Byłbym również wdzięczny za podanie jakiś propozycji zamienników dla tych desek Dwa sezony temu testowałem własnie Head i.SL (model z sezonu 12/13 długość bodajże 160cm) i byłem pod wrażeniem możliwości tych nart i obiecałem sobie że w najbliższym czasie zakupie je. Jeździłem również na Atomic D2 Race SL (model chyba z sezonu 11/12 długość 165cm) jednak na nich mi się strasznie słabo jeździło w porównaniu do headów, fakt że moim zdaniem były bardzo słabo naostrzone i nasmarowane (były dziwnie wolne i krawędzie słabo trzymały) więc z tą pewnie moje odczucia (z tego co wiem są to całkiem przyzwoite narty). Objeździłem również Head Rebels iSpeed, również nie zrobiły na mnie jakiegoś dużego wrażenia (te były dobrze przygotowane ) Było kilka innych ale pozostałe były bardziej gigantowe już a ja raczej szukam typowych slalomek lub ewentualnie coś pomiędzy ale bliżej slalomek. Drugie pytanie czy orientuje się ktoś czy są jakieś duże różnice w sensie jazdy pomiędzy modelem 12/13 a 13/14 a 14/15 nart Head i.SL? Trzecie pytanie, które chciałbym zadać jest jakie buty zakupić do Head SL. Aktualnie posiadam Nordica z flexem 70 (wypadł mi z głowy model), na nich też testowałem SLki i moim zdaniem nie za bardzo dawały rade czuć było że są raczej za miękkie. Wydaje mi się że do tych nart to trzeba celować w coś koło 100 a nawet trochę więcej. Problem w tym że nie mam żadnego faworyta na chwile obecną Jestem otwarty na propozycje. Podam kilka informacji o mnie: Płeć: Mężczyzna Wiek: 21 Waga: 79kg Wzrost: 184cm Na nartach jeżdżę od: 7 sezonów (najczęściej po 10 dni, dziennie po około 10-11h) Moje umiejętności oceniam na: 7- Preferuję styl: raczej krótkim skrętem, po przygotowanych stokach, rekreacyjnie z zacięciem sportowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Bez szału narta(13/14), lepiej jeździło mi się na Atomicu d2 sl 12/13. Teraz czekam na komórki Atomica 14/15 ale może wpadnie tez komórka sl heada 14/15 to może na nowo przekonam sie do Headow Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ismu Napisano 3 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Nikt nie jest wstanie się wypowiedzieć na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Narty SL min. 165 cm. Buty 110 - 120 flex, te które pasują i dobrze trzymają. Narty - wybrałeś 1 sklepówkę, więc się tego trzymaj - ta lub inna, która Ci osobiście podpasuje, o ile akurat dany model w danym roczniku nie ma jakiś wad wykonawczych. Nie doszukuj się rewelacji i cudownych odkryć w tym samym modelu z roku na rok. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 (edytowane) Narty SL min. 165 cm. Buty 110 - 120 flex, te które pasują i dobrze trzymają. Narty - wybrałeś 1 sklepówkę, więc się tego trzymaj - ta lub inna, która Ci osobiście podpasuje, o ile akurat dany model w danym roczniku nie ma jakiś wad wykonawczych. Nie doszukuj się rewelacji i cudownych odkryć w tym samym modelu z roku na rok. Pozdrawiam, Posłuchaj rady juica i zacznij od zmiany butów:wink: . Nie oczekuj również , że ktoś tutaj wskaże jakąś magiczną super nartę na której zawsze i wszędzie będzie Ci się dobrze jeździło . Osobiście uważam , że narty z tej samej półki niezależnie od producenta , są do siebie podobne ( poza szatą graficzną oczywiście :smile: ) . Kwestią bardzo istotną jest ich odpowiednie przygotowanie . Reszta zależy już tylko od Twoich umiejętności .Może po prostu trzeba zwyczajnie zweryfikować swój poziom i doszlifować własne umiejętności do danych , bardziej wymagających desek . Czasem z pozoru trudniejsza narta na początku ,potem okazuje się tą super , na której najlepiej ci się jeździ. Różnie z tym bywa , radzę więc nie zniechęcać się do jakiejś narty po kilku zjazdach . Edytowane 5 Listopad 2014 przez aklim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ismu Napisano 10 Listopad 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2014 Dzięki za odpowiedź Co do nart to już w sumie zostały zakupione Head worldcup rebels i.SL 165cm. Teraz jestem w trakcie zakupu butów. Byłem ostatnio na wstępnej przymiarce butów i dobrze leżały Head Vector, tylko problem z nimi był taki że miały flex 100. Go Sport ma nawet jakąś swoją wersje kolorystyczną (biało-zieloną) tych butów przez co idealnie pasują do nart heada Jednak chyba będę próbował kupić buty z flex 110-120 tak jak juice napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi