Bumer Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 JC miał tu chyba gdzieś bardzo dobry wywiad z ichniejszym (A) policajem na temat interesujących narciarzy nas spraw. Cos tam chyba było o przewożeniu nart????? Nie ma teraz czasu sprawdzić...... Ten policmajster w żaden sposób nie odnosił się do obowiazującego prawa!!! Gadał jakoś tak "na okragło", o wszystkim i o niczym! Inna sprawa, że nie zadano mu konkretnych pytań, pytań w oparciu o konkretne przepisy prawa, choćby o "konwencję wiedeńską". Ponawiam pytanie, łopatę wolno wozić?:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 (edytowane) Ten policmajster w żaden sposób nie odnosił się do obowiazującego prawa!!! Gadał jakoś tak "na okragło", o wszystkim i o niczym! Inna sprawa, że nie zadano mu konkretnych pytań, pytań w oparciu o konkretne przepisy prawa, choćby o "konwencję wiedeńską". Ponawiam pytanie, łopatę wolno wozić?:smile: wolno składaną :laughing: ; konwenja wiedenska jest troche o czym innym np wynika z niej wzajemnne uznawanie pojazdów dopuszczonych do ruchu w róznych państwach i chocby to ze skoro np francja kaze wozic alkomat a polska nie to nie musisz go miec we F tylko jak to wytlumaczysz policjantowi we F?? :laughing: - napisałem ze - poszukam i zamieszcze szczegóły Edytowane 12 Styczeń 2015 przez kmj291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 wolno składaną :laughing: konwenja wiedenska jest troche o czym innym np wynika z niej wzajemnne uznawanie pojazdów dopuszczonych do ruch Jak to, urwał o czym innym? Skoro np. na austriackiego kierowcę nałozono obowiazek posiadania kamizelki, a w Polsce takiego wymogu nie ma, to zgodnie z "konwencją wiedeńską" obywatel polski poruszajacy się po terytorium Austrii autem spełniającym wymogi prawa polskiego, nie narusza przepisów. Podobnie z oponami tzw. zimowymi, apteczkami, żarówkami i wuj wie z czym jeszcze! To takie trudne do zrozumienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 (edytowane) ok macie racjee - może i takiego przepisu nie ma literalnie ale praktyka jest jak na - http://nanarty.sport.pl/narty/1,122144,8685710,Zimowa_sztuka_pakowania.html - jak koledze szwajcarowi zasugerowałem żeby wrzucić do środka bo po co brać boksa (czas zeby jak najwiecej pojeżdzić pierwszego dnia) na dwie pary nart to o mało mnie nie zabił wzrokiem i jeszcze http://podroze.auto-swiat.pl/kraj/szwajcaria/ Edytowane 12 Styczeń 2015 przez kmj291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 No to jesteś na granicy nośności twojego dachu - nie zapominaj o wadze uchwytów i samego boxsa - bedziesz musiał wolniej jechać niz dopuszcza producent; opowiadał mi kiedyś gość na stoku ze Austryjacy jak zobaczyli wielki boks na małym samochodzie to kazali zdemontować i zważyli i facet został na parkingu - nie żałuj ze to sedan bo przewożenie nart w Europie w pojeździe jest zabronione - a tam Policja sie nie p.... Co do wożenia nart w środku, to tak nie jest całkiem prawda, gdyż nawet samochody z wyższej półki są wyposażone, jako dodatkowe, w tunel (klapkę w siedzeniu) z workiem i pasem do ich przypięcia. Sam tak wożę narty (2-3-4) komplety w środku. Przy 2-3 jeszcze wchodzą spokojnie kije. :smile: P.S. Teraz zauważyłem, że powtórzyłem prawie inny post. Sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Co do wożenia nart w środku, to tak nie jest całkiem prawda, gdyż nawet samochody z wyższej półki są wyposażone, jako dodatkowe, w tunel (klapkę w siedzeniu) z workiem i pasem do ich przypięcia. Sam tak wożę narty (2-3-4) komplety w środku. Przy 2-3 jeszcze wchodzą spokojnie kije. :smile: P.S. Teraz zauważyłem, że powtórzyłem prawie inny post. Sorki. no tak ale nie jest to samochod segmentu b lub c tylko pewnie jakas audisia combi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 no tak ale nie jest to samochod segmentu b lub c tylko pewnie jakas audisia combi Ano nie. W aktualnych Audisiach jest inaczej, tam masz pokrowiec na narty i klapkę. W starszych modelach było jak pisałem, a moje autko to inny producent.:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Ano nie. W aktualnych Audisiach jest inaczej, tam masz pokrowiec na narty i klapkę. W starszych modelach było jak pisałem, a moje autko to inny producent.:biggrin: no ale nie kompakt tylko raczej combik - mniejsza o marke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 no ale nie kompakt tylko raczej combik - mniejsza o marke Nie combik, SAC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 JC miał tu chyba gdzieś bardzo dobry wywiad z ichniejszym (A) policajem na temat interesujących narciarzy nas spraw. Cos tam chyba było o przewożeniu nart????? Nie ma teraz czasu sprawdzić...... [video=youtube;3apPTmpI3mw] http://www.skionline.pl/stacje/narty-w-samochodzie-przepisy-na-austriackich-drogach,samochodem-na-narty,161.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi