joker Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 (edytowane) Witam wszystkich, Zamierzam kupić nowe deski. Do tej pory katowałem kupione 10 lat temu Volkl Supertrent SRC o długości 163cm promieniu 15,2m taliowaniu 105/65/93. Mam 29 lat, 176cm wzrostu i ważę 80kg, jeżdżę na nartach od dwudziestu lat. Jeżeli warunki na to pozwalają lubię poszaleć, wyciąć agresywnie skręty przy dużej prędkości. Jak to bywa na stokach, przez pierwsze 2-3 godziny jest trasa pięknie przygotowana natomiast po południu robi się coraz gorzej, zwłaszcza jak pada śnieg lub dośnieżają. Szukam narty na której pojeżdżę cały dzień, nie wyjeżdżam i nie mam zamiaru wyjeżdżać poza trasę, w sklepach odradzają mi typowe slalomki, a z kolei do mnie nie przemawiają szerokości w okolicy 80mm pod butem. Skłaniam się do nart Atomica. 1. Atomic Nomad Temper Ti http://www.skionline.pl/sprzet/narty,15-16,atomic,nomad-temper-ti,7936.html 2. Atomic Redster XT-X http://esklep.intersport.pl/pl/product/124679/narty-atomic-redster-xt-x-aa0026026-+-wiazania-atomic-xto12-ad5001688 Co sądzicie o takich rozważaniach? Czy ktoś wie czym różni się Redster Xt od XT-X i Nomad Temper od Nomad Temper Ti? Edytowane 5 Styczeń 2016 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paluk Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 A może Redster XTI ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Chciałbym wydać na narty z wiązaniami w okolicy 1500zł więc nie wiem czy XTI gdzieś znajdę. Dochodzi jeszcze długość: XT-X w intersporcie są w rozmiarze 163 i 170, XTI w rozmiarze 164, 169, 176, Nomady w rozmiarze 165, 173, 181. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan-D Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Joker!!! Jedź do Fashion Housa na Szadułki. Super ceny na Atomica i Salomona. XTi chyba nie ma, ale jest jeszcze wybór. W salomonie widziałem X-RACE 165cm z 2014r i 170cm z 2015 w niewiarygodnej cenie!!! Były by dla Ciebie super Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Dan-D, właśnie poluje coś w Atomicu kupić, widziałem te X-race i w długości 165 są bez wiązań, dodatkowo nie mają osobno wiązań w sprzedaży, a wolałbym kupić komplet stąd liczę na Atomica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Joker!!!Jedź do Fashion Housa na Szadułki.Super ceny na Atomica i Salomona.PowodzeniaPotwierdzam byłem i sam się skusiłem tyle że na butki bo desek na razie nie potrzebuje:stupid: :wink:, ps. taki mały przykładzik [ATTACH=CONFIG]25394[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]25395[/ATTACH]:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Dziś miałem w rękach Fischer RC4 Superior PRO i też robią dobre wrażenie http://www.skionline.pl/sprzet/narty,14-15,fischer,rc4-superior-pro,7146.html miał ktoś styczność z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 Czy posiada ktoś kontakt do przedstawiciela Atomica lub Voelkl? Chciałbym zadać kilka konkretnych pytać osobom znającym sprzęt, ponieważ w trójmiejskich sklepach albo stoi student "za karę", albo osoba wie mniej o sprzęcie, który sprzedaje niż osoba, która dwa razy przejrzała aktualne katalogi. Swoją drogą wybór zawężam do Atomica XTi lub XT albo Voelkl Racetiger SC UVO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 Dystrybutor Atomic i Salomon http://skiracecenter.pl/mobile/pl/i/Kontakt/15 Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 (edytowane) Czy posiada ktoś kontakt do przedstawiciela Atomica lub Voelkl? Chciałbym zadać kilka konkretnych pytać osobom znającym sprzęt, ponieważ w trójmiejskich sklepach albo stoi student "za karę", albo osoba wie mniej o sprzęcie, który sprzedaje niż osoba, która dwa razy przejrzała aktualne katalogi. Swoją drogą wybór zawężam do Atomica XTi lub XT albo Voelkl Racetiger SC UVO. wersja Xti to okrojona wersja 3.0 XT nie znam takiej narty jak XT (doczytałem ... wersja marketowa XTI) dla mnie zakup Xti mija się z celem za tą kasę kupisz lepszą inną nartę. 3.0 XT zbiera doskonałe recenzje - narta szybka, dynamiczna , uniwersalna - taka jaka miała być - ma dla mnie duży a nawet wielki minus .... cenę czekam jak ......stanieje do logicznego poziomu : Edytowane 9 Styczeń 2016 przez jodek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 10 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Wersja XTI zbiera jak widać bardzo dobre recenzje http://www.skionline.pl/worldskitest/15-16,testy,narty-high-performance-mezczyzni,16.html Również XT ma dobre oceny http://www.skionline.pl/worldskitest/15-16,testy,narty-allround-mezczyzni,5.html Natomiast wersja XT-X to wersja Intersportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 12 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Mam takie pytanko, czy nary Head biorą udział w worldskitest? Ludzie polecają narty Head natomiast ja ich nie widzę w żadnych zestawieniach, powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan-D Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Mam takie pytanko, czy nary Head biorą udział w worldskitest? Ludzie polecają narty Head natomiast ja ich nie widzę w żadnych zestawieniach, powód? Kilka sezonów temu wycofali się z WST. Też żałuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Potwierdzam byłem i sam się skusiłem tyle że na butki bo desek na razie nie potrzebuje:stupid: :wink:, ps. taki mały przykładzik [ATTACH=CONFIG]25394[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]25395[/ATTACH]:tongue: Gdzie to takie przeceny, w jakim mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan-D Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Gdzie to takie przeceny, w jakim mieście? Gdańsk:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 12 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Dzięki za odpowiedź. Bo fakt jest taki, że użytkownicy chwalą a sprzedawcy również polecają i do mojego zestawienia wpadły Head i.Supershape Magnum. Czy orientuje się ktoś czy poza grafiką jest jakaś różnica między tymi nartami z tego i z ubiegłego sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Gdańsk:smile: Troszku za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Dzięki za odpowiedź. Bo fakt jest taki, że użytkownicy chwalą a sprzedawcy również polecają i do mojego zestawienia wpadły Head i.Supershape Magnum. Czy orientuje się ktoś czy poza grafiką jest jakaś różnica między tymi nartami z tego i z ubiegłego sezonu? Z tego co mi wiadomo, to narty z sezonu 14/15 od tych z obecnego, różnią się tylko szatą graficzną :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Z tego co mi wiadomo, to narty z sezonu 14/15 od tych z obecnego, różnią się tylko szatą graficzną :smile: Tak tez mi mówił pan w serwisie w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Troszku za daleko Dla chcącego nic trudnego:stupid:, taki mały żarcik:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 13 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Czy tylko ja mam takie wrażenie, że to identyczne narty? ATOMIC REDSTER EDGE SL: długość 164cm, taliowanie 122.5/70/109, promień 11,7m ATOMIC REDSTER XTI: długość 164cm, taliowanie 122.5/70/109, promień 11,7m Poza marketingowym opisem wygląda identycznie, porównuję XTI do EDGE SL 14/15 i 15/16 i jak dla mnie są to te same narty, ta sama technologia. Czy może się wypowiedzieć ktoś kto wie o nich ciut więcej niż powszechny przeglądacz katalogów? Co o tym sądzicie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 17 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Czy tylko ja mam takie wrażenie, że to identyczne narty? ATOMIC REDSTER EDGE SL: długość 164cm, taliowanie 122.5/70/109, promień 11,7m ATOMIC REDSTER XTI: długość 164cm, taliowanie 122.5/70/109, promień 11,7m [...] Z informacji od dystrybutora - są to identyczne narty poza grafiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Czy tylko ja mam takie wrażenie, że to identyczne narty? ATOMIC REDSTER EDGE SL: długość 164cm, taliowanie 122.5/70/109, promień 11,7m ATOMIC REDSTER XTI: długość 164cm, taliowanie 122.5/70/109, promień 11,7m Poza marketingowym opisem wygląda identycznie, porównuję XTI do EDGE SL 14/15 i 15/16 i jak dla mnie są to te same narty, ta sama technologia. Czy może się wypowiedzieć ktoś kto wie o nich ciut więcej niż powszechny przeglądacz katalogów? Co o tym sądzicie? To jest łopatalogiczny dowód, jak katalog modeli jest marketingowo rozbuchany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joker Napisano 19 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Kończąc temat zdecydowałem się na zakup nart Atomic Redster Edge SL o długości 164cm z sezonu 14/15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Strzał w dziesiątkę. Myślę że będziesz BAAARDZO zadowolony. Super nartka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi