Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nowe deski

Daarus4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, coraz częściej myślę o zmianie nart . Od ponad 10 lat latam na fischerach rc4sc 155 długości i prawdę mówiąc bardzo jestem zadowolony . Jedyny problem to gorące uda po całym dniu jazdy . Dlatego coraz częściej myślę o zmianie . Mój wybór padł też na fischery tyle że progresory f18. Wiele dobrego o nich czytałem , jeśli ktoś ma wiedzę to chętnie poczytam

Witam wszystkich, coraz częściej myślę o zmianie nart . Od ponad 10 lat latam na fischerach rc4sc 155 długości i prawdę mówiąc bardzo jestem zadowolony . Jedyny problem to gorące uda po całym dniu jazdy . Dlatego coraz częściej myślę o zmianie . Mój wybór padł też na fischery tyle że progresory f18. Wiele dobrego o nich czytałem , jeśli ktoś ma wiedzę to chętnie poczytam

A jakie masz parametry ? wzrost /waga

175 wzrostu i 92wagi , ale wytrenowane 92 . Peogresory chcialem 167cm i tylko wątpliwości mam w temacie wiązań . W swoich rc4 mam wiązanie podniesione na płycie w sumie 55-60mm od ślizgu tutaj jest ok 32mm . Kiedyś ktoś mądry mówił że kiedy but jest bardziej uniesiony to lepiej , łatwiej przechodzą siły skrętu na krawędź ... Tyle że to całkiem inna narta i stąd moje wątpliwości

Pozdrawiam Darek

Edytowane przez Daarus4
Korekta

175 wzrostu i 92wagi , ale wytrenowane 92 ?. Peogresory chcialem 167cm i tylko wątpliwości mam w temacie wiązań . W swoich rc4 mam wiązanie podniesione na płycie w sumie 55-60mm od ślizgu tutaj jest ok 32mm . Kiedyś ktoś mądry mówił że kiedy but jest bardziej uniesiony to lepiej , łatwiej przechodzą siły skrętu na krawędź ... Tyle że to całkiem inna narta i stąd moje wątpliwości

Odpowiem przewrotnie.

Od 10 lat jestem dorosły i bujam się z dziewczyną 155 cm wzrostu, lekko dupiastą, cienką w talii i dość szeroką w kłębie. Chodzi podniesiona w szpilkach. Jestem z niej zadowolony, jedyny problem to po całej nocy, palący ..... Coraz częściej myśłę o zmianie. Mam na oku większą laskę, trochę bardziej równą, ale chodzi na płaskim obcasie.

Opis ten dotyczy związku. Czy dojrzały i zorientowany partner pisałby coś takiego?

To samo dotyczy problemu narciarstwa i Twojego opisu "problemu".

Chłopie ćwicz, sprawdzaj, czytaj, szukaj, ucz się, wzbogacaj wiedzę i doświadczenie, ... i wybieraj. Wybieraj pod siebie, swoje potrzeby, świadomie! Nikt Ciebie na nartach nie posadzi i powie, te są luks!!!

• Like 3

Cześć

Jak przestaniesz latać to sportowa narta do wzrostu albo +5 cm powinna być OK. ;)

Krótka narta wymaga od jadącego uwagi i aktywności w każdym monecie jazdy. na długiej można się powozić tak, że jeżeli jesteś ogarniętym narciarzem bierz GS a najlepiej nartę typu Master.

Pozdrowienia

• Like 1

Cześć

Taki był cel poniekąd.:wink:

Co do nart to po prostu uważam, że dla dobrego narciarza dobra sportowa narta i tyle. Sprawdzałem sporo razy w różnych warunkach przydatność na stoku tzw. nart całodziennych i zawsze mi wychodziło, że jednak na sportowej narcie lub zbliżonej było najlepiej - stąd rada.

Pozdrowienia

10 lat

10 lat to DEKADA .. w tym czasie wiele rzeczy sie zmienia ,, ja mam zone od 27 lat i jest OK . komórki sie zminia co 2 lata ponieważ bateria siada ,, narty co 2- 3 .. autko tez co 3 lata powiedzmy a TY od 10 lat męczysz 155 cm .. twe krawędzie do pewnie 1 mm . Drogi kolego teraz na poważnie do twej wagi i wzrostu 170 cm narta,, a moze warto zejsc z wagi do 85 - 88 kg .. Nie ma narty idealnej . WEZ instruktora na 2 godzinki niech ci pokaze nowe elementy techniki . Gdy zadasz pytanie na innym FORUM to kazdy odpiwie że jego auto jest super i jego model . A najlepsze auto to NOWE AUTO . Najlepsze narty to uzywane ATOMIC FISHER SALOMON ROSSIGNOL .Narty powinno sie zmieniac co 2 lata powiedzmy aby czuć radość ..

teraz jeszcze doczytałem TWOJ PROBLEm gorące uda.....tu odpowiedz masz wage 92 kg czyli pewna nadwagę .. brak ci kondycji .... Kolega Johnny narciarz duzo jezdzi na rowerze , ja osobiscie siłownia i rowerek oraz siatkówka .... Zadam inne pytanie waga 92 kg .. czy trenujesz na silowni - ile masz lat i sredni wynik w wyciskaniu sztangi leżąc ..TAK jak napisał MITEK narty sportowe poniewaz masz duza wage i MOC ... a moze masz zle spodnie i brak bielizny termoaktywnej i stad gorące uda... JA tez mam czesto gorace uda gdy widzę zgrabna SARNE 170 cm na STOKU ....